סגור
מייסד ומנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון
מייסד ומנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון (צילום: REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

דיווח: הנפקת ענקית השבבים Arm בניו יורק תתבצע לפי שווי של 50-55 מיליארד דולר

מדובר בשווי נמוך יותר מזה שלפיו רכשה סופטבנק 25% מ-Arm באוגוסט מידי קרן ויז'ן שלה - שעמד על 64 מיליארד דולר; עם זאת לפי הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", ייתכן שבסופו של דבר השווי בהנפקה המתוכננת להמשך החודש יהיה גבוה יותר

יצרנית השבבים הבריטית Arm מכוונת להערכת שווי של 50-55 מיליארד דולר בהנפקה הציבורית הראשונה (IPO), שלפי ההערכות תהיה הגדולה ביותר השנה, כך לפי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל".
לדברי אנשים המעורים בנושא, החברה מתכננת להתחיל ולהיפגש עם משקיעים פוטנציאליים ביום שלישי לקראת ההנפקה שתיערך בשבוע שלאחר מכן. עוד הוסיפו כי ענקית ההשקעות היפנית סופטבנק – הבעלים של Arm - מתכננת למכור כ-10% מכלל המניות בהנפקה.
השבבים ש-Arm מייצרת משמשים במרבית הסמארטפונים והמכשירים הניידים. היא נרכשה בידי סופטבנק ב-2016 עבור 32 מיליארד דולר. ב-2017 מכרה סופטבנק כ-25% מהחברה לקרן ויז'ן שלה במחיר של 8 מיליארד דולר.
היעד הנוכחי שהציבו להערכת השווי נמוך מההערכה של 64 מיליארד דולר שעלתה מהעסקה שערכה סופטבנק בחודש שעבר לרכישת 25% ממניות Arm מקרן ויז'ן. ואולם אנשים המקורבים לעסקה טענו כי הערכת השווי הנמוכה יותר "אינה חקוקה באבן". להערכתם, ביקוש גבוה לרודשואו של החברה ידחוף את המחיר גבוה יותר. בהנפקות מצופות רבות החברות והחתמים מתחילים עם יעד נמוך והתמחור עצמו גבוה יותר בסופו של דבר.
ההנפקה של Arm תסייע לסופטבנק לגייס הון חדש לו היא זקוקה כדי לחזור ולהשקיע בסטארט-אפים טכנולוגיים, זאת לאחר שבשנתיים האחרונות החברה בבעלותו של מאסיושי סון הייתה עסוקה בעיקר במכירת ההשקעות כדי לשלם חובות. סופטבנק ניסתה במקור למכור את Arm ליצרנית השבבים המתחרה אנבידיה בעסקה בשווי 40 מיליארד דולר, אך המהלך נזנח בשל התנגדות הרגולטורים.
על אף הערכת השווי הגבוהה, בתשקיף שהגישה Arm לפני ההנפקה ציינה כי הרווחים נפלו ברבעון האחרון ביותר מ-50%, וזאת בשל ההאטה במכירות הסמארטפונים. עם זאת, החברה התרחבה בשנים האחרונים לתחומים נוספים בייצור השבבים וההערכה היא כי המכירות יעלו הודות לכניסה לתחום הבינה המלאכותית. בשנה הפיסקאלית האחרונה סיפקה החברה 30 מיליארד שבבים, עלייה של 70% לעומת שנה קודם לכן, כך לפי התשקיף.
נקודת תורפה נוספת היא החשיפה הגבוהה של Arm לסין, זאת לנוכח המתיחות הגיאופוליטית עם ארה"ב. לפי התשקיף, כ-25% מההכנסות של החברה בשנה האחרונה מקורן בסין.