כשל ניסיון להדיח את איזנקוט מתפקיד יו"ר סטורג' דרופ
כשל ניסיון להדיח את איזנקוט מתפקיד יו"ר סטורג' דרופ
מנחם כהן, לשעבר בעל השליטה במדיוי שאליה התמזגה סטורג' דרופ, ניסה להדיח את הדירקטורים המכהנים, למנות את עצמו למנכ"ל ודירקטור, ולסיים את כהונתם של גדי איזנקוט ושל המנכ"ל ובעל השליטה בסטורג', שי כהן
לא שקט בחברת האנרגיה סטורג' דרופ . מנחם כהן, מי שהיה בעל השליטה במדיוי שאליה התמזגה סטורג' דרופ, כינס ביום חמישי האחרון אסיפת בעלי מניות שבה ביקש להדיח את הדירקטורים המכהנים ולמנות אותו למנכ"ל ודירקטור.
כהן דרש גם לסיים את כהונתם של הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט שמשמש יו"ר בחברת האנרגיה, ושל הדירקטור והמנכ"ל שי כהן, שהוא גם בעל השליטה בחברה (40.7%). האסיפה הסתיימה בדחיית דרישותיו של מנחם כהן, אך נדמה כי החברה נמצאת על סף מאבק מתמשך.
סטורג' דרופ עוסקת באגירת אנרגיה, בעיקר באמצעות אוויר דחוס, במטרה ליצור חשמל במתקני אגירה דרך שדות פוטו־וולטאיים. בנוסף, החברה מקדמת מערכת לאגירת אנרגיה תרמית לאספקת קירור ומיזוג אוויר במבני משרדים ומגורים.
החברה, בהובלתם של שי כהן ואיזנקוט, הגיעה לשוק ההון בסוף 2021 באמצעות מיזוג פעילותה עם השלד של חברת הקנאביס מדיוי שבשליטת מנחם כהן שבה גם שימש מנכ"ל. במסגרת המיזוג קיבלו בעלי המניות של סטורג' דרופ 75% ממניות מדיוי, ואילו בעלי המניות הנוכחיים של החברה נשארו עם 25%.
כהן נותר לאחר המיזוג עם 12.3% ממניות החברה הממוזגת, אולם מאז פעל להקטין את אחזקתו בחברה והיום הוא מחזיק ב־9% בלבד. מנחם כהן אף קיבל הטבה בדמות שירות כיועץ ב־40% משרה שתמורתה הוא קיבל 55 אלף שקל לחודש עד סוף 2021.
סטורג' דרופ התאגדה רק ב־2020 והגיעה לשוק ההון עם אזהרת עסק חי, בעקבות הדרך הארוכה שהיא אמורה לעבור עד שתוכל להציג רווחים או הכנסות משמעותיות. ב־2021 לא הציגה סטורג' דרופ הכנסות והפסדיה עמדו על 72 מיליון שקל. ההון העצמי שלה עמד על 8.5 מיליון שקל, קופת המזומנים שלה הכילה 10 מיליון שקל והיא שורפת מזומנים בקצב של 8 מיליון שקל בשנה.
שוק ההון, כידוע, איבד בשנה האחרונה את תיאבונו לחברות טכנולוגיות ללא הכנסות ורווחים, וסטורג' דרופ צללה משווי של יותר מ־240 מיליון שקל לפחות מ־40 מיליון שקל היום, לאחר שב־12 החודשים האחרונים היא מחקה 85% מערכה לעומת ירידה של 5.7% בלבד במדד מניות היתר.
על רקע נתונים אלו שלח מנחם כהן מכתב להנהלת החברה שבו הוא טוען כי ההנהלה הנוכחית היא זו שאחראית על הביצועים של החברה ועל כן צריך להחזיר לו את המפתחות של סטורג' דרופ. לדוגמה, לאחר המיזוג הוחלט כי איזנקוט יקבל תמורה בעלות של 360 אלף שקל בשנה עבור עבודתו ב־40% משרה בלבד. עוד הוא טוען כי החברה לא היתה שקופה עם בעלי מניות המיעוט לאחר שלא חשפה בפניהם כי היא מחויבת למכור את נכסי הקנאביס שלה, שקיבלה בירושה ממדיוי הממוזגת, בתוך שלושה חודשים.
הטענה האחרונה של מנחם כהן מיוחסת למכירתה של סטורג' דרופ את חברת הקנאביס של מדיוי "חווה בערבה" תמורת 1.5 מיליון שקל בסוף 2021, בתשלומים למשך 3 שנים. לאחר המכירה רשמה סטורג' דרופ הפסד של 600 אלף שקל ונותרה ללא פעילות. על פי בכירים בסטורג' דרופ, מנחם כהן ניסה, ללא הצלחה, למנוע את העסקה. בהערת שוליים ניתן להסיק מדבריו, כי משרת היועץ שקיבל כהן מסטורג' דרופ היתה לא יותר מ"סוכרייה" אישית.
בהודעתה למשקיעים לקראת האסיפה טענה סטורג' דרופ כי כהן גרם וממשיך לגרום לה נזקים במישור העסקי, התדמיתי והרגולטורי, וכי היא סבורה שכהן מבקש למזג מחדש את סטורג' דרופ עם ווינד באז, החברה החדשה שאותה הקים והוא בעל שליטה בה. ווינד באז עוסקת בתחום האנרגיה הירוקה והיא מתחרה בפעילותה בסטורג' דרופ, שטוענת כי מניעיו של כהן אינם נובעים מהרצון להיטיב עמה ואף יהיו מנוגדים לחובת האמונים שתחול עליו אם יתמנה למנכ"ל כבקשתו.
מנחם כהן הקים את ווינד באז, שפועלת לשיפור ניצול האנרגיה והתפוקה בטורבינות רוח לפני שנה, והיא נמצאת בדרך לבורסה באמצעות מיזוג עם חברת הנדל"ן אדרי אל, שתמכור את פעילותה לבעל השליטה גבי אדרי (75%), כדי להפוך לשלד שיוכל לקלוט את פעילות החברה החדשה. שווי החברה הממוזגת צפוי להתקרב ל־40 מיליון שקל. על פי דו"חותיה הכספיים של ווינד באז, היא הפסידה 1.8 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2022 כשרובם נוגעים להוצאות הנהלה וכלליות של 1.2 מיליון שקל.
נכסיה של ווינד באז מוערכים בחצי מיליון שקל בלבד. לא מן הנמנע שהצורך בהזרקת ההון לווינד באז גורם למנחם כהן לנסות למזג בין החברות או לנסות להנזיל את נכסיו בחברה. הבעיה היא שסטורג' דרופ בעצמה צריכה הזרקת הון בעולם שבו האשראי הולך ומתמעט, כך שעתיד הריב בין בעלי המניות מובטח, ומי שיפסיד ממנו הוא בעיקר המשקיעים.