סגור
לבנים של אקרשטיין
לבנים של אקרשטיין (צילום: צביקה טישלר)

אחרי שהרחיבה את קווי הייצור, אקרשטיין מציגה זינוק של יותר מ-40% במכירות

הכנסות קבוצת התעשייה הסתכמו ב-260 מיליון שקל ברבעון השני, הרווח הנקי זינק ב-116% ל-19 מיליון שקל; את עיקר הזינוק בביצועי הקבוצה הוביל מגזר ההנדסה, שקשור בין היתר בשני מיזמים למיגון גבול הצפון וקו התפר

קבוצת אקרשטיין חותמת את הרבעון השני עם עלייה של 40.5% בהכנסותיה לעומת הרבעון המקביל ב-2022 והן הסתכמו בכ-260 מיליון שקל.
במהלך המחצית הראשונה הכנסות קבוצת אקרשטיין זינקו ביותר מ-45% לעומת הכנסותיה במחצית המקבילה והסתכמו ב-514 מיליון שקל. את עיקר הזינוק בביצועי הקבוצה הוביל מגזר ההנדסה שלה, שהציג ברבעון עלייה של 95% במכירות לעומת הרבעון המקביל והכנסותיו הסתכמו ב-144 מיליון שקל.
מגזר ההנדסה הציג מספרים חזקים גם ברבעון הראשון של 2023, שבו גדל ב-106% לעומת הרבעון המקביל וזאת כשברקע עלייה ניכרת בחלקה של הקבוצה במיזמים ממשלתיים רחבי היקף. שני מיזמים כאלה קשורים למיגון גבול הצפון וקו התפר שבהם זכתה אשתקד והיקפם הכולל כ-350 מיליון שקל.
במסגרת מיזם משמעותי נוסף אקרשטיין בונה מבני משרדים ומרכז לוגיסטי עבור אלביט מערכות ברמת בקע שבנגב. כך, את המחצית הראשונה סיים מגזר ההנדסה עם זינוק של 100% בהכנסות לעומת המחצית הראשונה של 2022 והן הסתכמו ב-280 מיליון שקל.
ברבעון השני ובמחצית הראשונה של השנה חלה עלייה גם בפעילות מגזר התעשייה של אקרשטיין. ההכנסות הסתכמו ברבעון ב-91 מיליון שקל לאחר שעלו ב-14% לעומת הרבעון המקביל. במחצית הראשונה של השנה ההכנסות של מגזר זה עלו ב-21% לעומת הכנסותיו במחצית הראשונה של 2022 והסתכמו ב-187 מיליון שקל.
הפעילות של אקרשטיין בתחום התעשייה מתמקדת בייצור, שיווק ומכירת מוצרי בטון לפיתוח ועיצוב סביבתי ונופי, וחלק ניכר ממוצרים אלה הן האבנים המשתלבות שנחשבות למוצר המזוהה ביותר של הקבוצה.
פעילות מגזר התעשייה של הקבוצה בחו"ל ירדה ברבעון השני בכ-34% לעומת הרבעון המקביל והכנסותיו הסתכמו בכ-16.6 מיליון שקל. באקרשטיין מסבירים את הירידה בצניחה בביקושים בעקבות העלאות ריבית שקיררו את השוק האמריקאי והובילו לירידה משמעותית בהיקפי הבנייה למגורים. אקרשטיין הוסיפה וכתבה בדוחותיה כי היא פועלת למזעור השפעת המצב בארה"ב על פעילותה ומעריכה כי במחצית השנייה של 2024 תחול התאוששות בשוק זה.
במחצית הראשונה של השנה הסתכם הרווח הנקי של הקבוצה בכ-40.5 מיליון שקל, לאחר שזינק ב-120% לעומת המחצית הראשונה של 2022. ברבעון השני הרווח הנקי הסתכם בכ-19 מיליון שקל, לאחר שזינק ב-116% לעומת הרבעון השני של 2022.
הדוחות החזקים של הקבוצה שבשליטת משפחת אקרשטיין (74%) ומנוהלת בידי אוהד דנוך, מבטאים את ההתייעלות התפעולית המקיפה שעברה במהלך השנה האחרונה. זאת תוך השקעה של עשרות מיליוני שקלים שעשתה בקווי הייצור המרכזיים שלה למען הרחבת התפוקות. כך, ברבעון השני הסתכם הרווח התפעולי שלה ביותר מ-32 מיליון שקל וזאת לאחר שרשם עליה של 117% לעומת הרבעון המקביל.
לדברי המנכ"ל דנוך, "הסביבה העסקית בתחום התשתיות מתעצמת ורמת הביקושים לפתרונות הייחודיים של הקבוצה גדלה. במקביל לאלה אנחנו מתייעלים תפעולית ומשפרים תפוקות במפעלי הייצור באופן שתומך ברווחיות שלנו".