בשווי צנוע ואחרי 18 שנה: פורטיסימו מוכרת את טלרד ב-200 מיליון שקל
בשווי צנוע ואחרי 18 שנה: פורטיסימו מוכרת את טלרד ב-200 מיליון שקל
הקרן מוכרת את חברת התקשורת שבה החזיקה במשך 18 שנה - זמן ארוך עבור הקרן - בתשואה של 10% בלבד; הרוכשת היא קבוצת הטלקום ליקוויד, שתרכוש את המניות במלואן ותמחוק את טלרד מהמסחר
קרן פורטיסימו מוכרת את חברת התקשורת הוותיקה טלרד תמורת 200 מיליון שקל במזומן לקבוצת הטלקום Liquid Intelligent Technologies (ליקוויד).
הרכישה תתבצע בעסקה של מיזוג משולש הופכי, כלומר המניות יירכשו במלואן - כולל המניות שבידי הציבור - והחברה תימחק מהמסחר בבורסת תל אביב ותהפוך לפרטית.
ליקוויד הרוכשת היא קבוצה הפועלת בתחומי הטלקום, הפינטק והאנרגיה והרכישה תתבצע באמצעות ספקית התקשורת ושירותי הענן Liquid (ליקוויד) שהיא בעלת השליטה בה, ואשר פועלת ב-15 מדינות באפריקה.
בעל השליטה בחברה הוא המיליארדר סטריב מאסיאיווה (Strive Masiyiwa) מזימבאבווה במקור שפועל מלונדון והונו נאמד על ידי פורבס ב-4.4 מיליארד דולר.
ההשקעה בטלרד לא הייתה מוצלחת במיוחד עבור פורטיסימו. הקרן רכשה את השליטה (39%) בחברה ב-2004, כלומר החזיקה בה במשך 18 שנה - תקופה חריגה מאד עבור קרן.
הרכישה נעשתה מידי חברת כור לפי שווי חברה של 54 מיליון דולר. ב-2009 קיבלה פורטיסימו מכור 40% נוספים ממניות טלרד ללא תמורה. כעת המכירה נעשית לפי שווי של 60 מיליון דולר. כלומר תשואה של כ-10% ב-18 שנה.
עם זאת פורטיסימו החזירה כבר את ההשקעה בהנפקה ב-2017 כשמכרה מניות ב-80 מיליון שקל. ההנפקה הייתה לפי שווי 335 מיליון שקל לחברה, שווי גבוה ב-80% מהשווי כיום. ההנפקה לא הצליחה בניסיון הראשון והושלמה בניסיון שני תוך התפשרות על השווי.
פורטיסימו מימשה בדרך נדל"ן של טלרד ולדבריה רשמה תשואה של פי שלושה על ההשקעה. לקרן שרשמה אקזיטים מרשימים בסודהסטרים, קורנית, נור ועוד, מדובר בהשקעה שלא בטוח שהייתה חוזרת עליה. עם זאת, החברה הכפילה פי ארבעה את שוויה מאז שיא משבר הקורונה שבו ירדה לשווי של כ-50 מיליון שקל. פורטיסימו מנוהלת בידי יובל כהן ומגייסת בימים אלה מיליארד דולר לקרן חמישית.
המחיר בעסקה יעמוד על 3.78 שקל למניה, 27% מעל המחיר בשוק בנעילה בשבוע שעבר. טלרד מנוהלת מאז אפריל 2019 על ידי מוטי אלמליח, לשעבר מנכ"ל בזק בינלאומי. החברה הצליחה להתאושש בשנתיים האחרונות וב-2021 מכרה ציוד תקשורת ב-179 מיליון דולר. הרווח התפעולי תזרימי שלה עמד על 18.9 מיליון דולר. הרווח הנקי הסתכם ב-5.4 מיליון דולר לעומת 8.5 מיליון דולר ב-2020. נראה כי פורטיסימו נאלצה להתפשר על השווי שמשקף מכפיל 5.5 על ה-EBITDA, כיוון שמדובר בהשקעה מהקרן הראשונה שלה.