סגור

ברזיל בדרך להכיר בביטקוין כרשמי; אחרי חודש, שווי המטבע מעל ל-50 אלף דולר

במדינה הגדולה בדרום אמריקה מתכוננים לאישור הצעת חוק שיאפשר רגולציה על המטבע; סגן יו"ר הפרלמנט בברזיל: "עם הביטקוין תוכלו לרכוש בית, מכונית וללכת למקדונלד'ס"; ביוני אושר המטבע כרשמי באל סלבדור; מחיר הביטקוין מטפס לשווי של 50.2 אלף דולר

סגן יו"ר הפרלמנט הברזילאי אוראו ריבאירו Aureo Ribeiro חשף כי תושבי המדינה יוכלו בקרוב לרכוש בתים, מכוניות ואפילו ארוחות במקדונלד'ס באמצעות ביטקוין, כך לפי דיווח ביאהו פייננס. מחיר הביטקוין מטפס מעל לשווי של 50 אלף דולר, אחרי חודש מתחת לרף.


ברקע לדברים, הבית העליון של הפרלמנט הברזילאי מתכונן להצביע על הצעת חוק לפיקוח על מטבעות הקריפטו כבר בימים הקרובים. "אנחנו רוצים להפריד את המוץ מהתבן, ליצור רגולציה כך שאפשר יהיה לסחור, לדעת איפה קונים ולדעת עם מי מתמודדים", אמר ריבאירו. "עם הנכס הזה תוכלו לרכוש בית, מכונית, ללכת למקדונלד'ס לקנות המבורגר - זה יהיה מטבע במדינה כפי שקרה במדינות אחרות".

3 צפייה בגלריה
מטבע ביטקוין על רקע דגל ברזיל
מטבע ביטקוין על רקע דגל ברזיל
סקר שנערך לאחרונה בברזיל מצא כי 48% מהתושבים רוצים שהמדינה תאמץ את הביטקוין
(צילום: שאטרסטוק)

אם הצעת החוק תאושר בפרלמנט, נראה שברזיל תלך בעקבותיה של אל סלבדור ותהפוך את הביטקוין למטבע חוקי. לדבריו של ריבאירו הוא מרוצה מהצעת החוק, וכי הברזילאים כבר יכולים לקנות, למכור ולהשקיע בביטקוין. עם זאת, הוא הדגיש כי השוק עדיין אינו מפוקח ולפיכך אינו חוקי. בכל מקרה, ריבאירו משוכנע כי החוק יאושר, ולאחר מכן יחקו מדינות אחרות את מודל הרגולציה של ברזיל.
"המודל שלנו יאפשר לבצע עסקאות בנכס הזה במדינה שלנו, שיפוקח על ידי גוף ממשלתי", הוסיף. "כבר הגענו להסכם עם הבנק המרכזי ועם רשות ני"ע (CVM) לגבי ההזדמנויות של הנכס הזה וההכרה שלו בתוך שוק הנדל"ן למשל והפיכתו למטבע לשימוש יומי".
לפי ריבאירו, הצעת החוק זוכה לתמיכה ממשלתית נרחבת וכבר זכתה לגיבוי של יו"ר הבית התחתון של הפרלמנט, ארתור לירה. סקר שנערך לאחרונה בברזיל מצא כי 48% מהתושבים רוצים שהמדינה תאמץ את הביטקוין.
אלי בז'רנו מנכל ומייסד בורסת הקריפטו Bit2C: "אנחנו עדים לתחילתו של גל ואף צונאמי של מדינות שמתחילות להכיר בביטקוין כאמצעי תשלום מקובל או כמטבע רשמי. ברזיל היא מדינה עם כוח כלכלי עצום, וכעת הצפי שעוד מדינות תאמצנה את הביטקוין כמטבע לכל דבר ועניין. בסופו של יום, הביטקוין יהיה המטבע הבינלאומי המוביל בעולם, מעצם היותו קריפטוגרפי, מבוזר וייחודי".

3 צפייה בגלריה
נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה
נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה
נשיא אל סלבדור נאיב בוקלה
(AP)

אבי סלמה מנכ"ל הנציגות הישראלית של Hyposwiss: "ניתן לראות כי המטבעות הקריפוגטרפיים מקבלים יותר ויותר לגיטמיות, בין אם הכרזת הבנק הפדרלי שהתיר מסחר במטבעות הקריפטוגרפיים או מספר מדינות שכבר הכירו בביטקוין כמטבע הרשמי – על מנת שיהווה כאמצעי תשלום עוקף מערכות פיננסיות מסורתיות, דבר אשר מקל על המבנה הפיננסי של המדינה. והיכן ישראל? עדיין מחליטה שלא להחליט בנושא".
שי דתיקה מייסד ומנכ"ל חברת המסחר בקריפטו INX: "כבר לא ניתן לעצור את הדהירה אל עבר אימוץ הביטקוין כמטבע רשמי וברזיל צפויה להצטרף לקרון של רכבת זו. המטבעות הקריפטוגרפיים ובראשם הביטקוין הם נכס לגיטימי בסל ההשקעות של משקיעים רבים. קיימות סיבות רבות לאימוץ מטבעות קריפטוגרפיים ע"י מדינות, בראשן, אי-יציבות כלכלית אבל גם מציאת אלטרנטיבה לדולר ולארה"ב כשולטת בעולם הכלכלי. צעדים אלו עשויים להיות קריטיים לאמריקאים אשר עלולים לאבד את ההגמוניה של הדולר בעולם וזה איום שאינו רק כלכלי אלא גם ביטחוני".
עוד מוסיף דתיקה: "ניתן לראות את הבנק המרכזי בארה"ב חותר לעבר יצירת מטבע דיגיטלי משלהם אך עם זאת הם מערימים קשיים על הסטייבל קוין הדולרי (מטבע קריפטו מגובה ע"י דולר). מצד אחד הם לא מעוניינים שהסטייבל קוין יתפוס נפח גדול כי זה עלול לאיים על הדולר אך מהצד השני הם פועלים לכיוון דולר משלהם. אומנם ארה"ב לא צפויה לאמץ את הביטקוין כמטבע רשמי אך היא עוד תיצור דולר דיגיטלי משלה.
כזכור, אל סלבדור הפכה למדינה הראשונה בעולם שבה הביטקוין הוא מטבע חוקי. זאת, לאחר שחברי הפרלמנט במדינה הצביעו במהלך חודש יוני האחרון ברוב גדול. אחריה הגיעה אוקראינה שאישרה את המטבע כחוקי.


3 צפייה בגלריה
ביטקוין אוקראינה קריפטו
ביטקוין אוקראינה קריפטו
דגל אוקראינה, המדינה השנייה שאימצה את המטבע כחוקי
(צילום: שאטרסטוק)