סגור
רונית בודו
רונית בודו (צילום: אוראל כהן)

בלעדי
הדירקטורית במגדל דורשת לקבל עדויות שהביאו להדחתה

רונית בודו, שהמשך כהונתה במגדל ביטוח נחסם על ידי רשות שוק ההון בטענות להתנהלות לקויה ולניגוד עניינים, עתרה לביהמ"ש בדרישה שהרשות תחשוף בפניה את עדויות הבכירים בחברה שעל בסיסן הוחלט שלא לאשר את המשך כהונתה

הדירקטורית שהורחקה ממגדל ביטוח יוצאת לסיבוב שלישי נגד רשות שוק ההון, בניסיון לחזור לשורותיה ולתפקידה בחברה. רונית בודו הגישה אתמול עתירה נגד הרשות בבית המשפט המחוזי בתל אביב שבמסגרתה דרשה שהרשות תחשוף בפניה את העדויות שאותן אספה ועל בסיסן החליטה שלא לאשר את כהונתה כדירקטורית בלתי תלויה בחברת הביטוח.
בודו שכיהנה מ־2019 כדירקטורית בלתי תלויה במגדל היתה אמורה השנה להמשיך את כהונתה לשלוש שנים נוספות, עד 2025. אולם בספטמבר האחרון רשות שוק ההון סירבה להעניק לה את האישור להמשיך בתפקידה כל עוד הרשות לא תבחן לעומק עדויות של בכירים בחברת מגדל על התנהלות לקויה של בודו ועל כך שהיא מאפשרת לבעל השליטה שלמה אליהו להעמיק את אחיזתו בחברה ולהחליש את יכולת בכיריה לפעול בדרכים עצמאיות.
על פי מכתב שנשלח לבודו על ידי יבגני אוסטרובסקי, סגן בכיר ברשות שוק ההון בסוף אוקטובר, במהלך כהונתה של בודו התקבל ברשות מידע רב מפי גורמים שונים בקשר להתנהלותה בחברה. אוסטרובסקי ציטט את אותם גורמים, שטענו כי בניגוד למתחייב מתפקידה היא פועלת כשליחה מרכזית של בעל השליטה אליהו.
על פי העדויות, בודו העבירה לכאורה לאליהו חומרים מישיבות הדירקטוריון, ניהלה תקשורת תדירה עמו במשרדי החברה ומחוצה להם וקיבלה ממנו הנחיות לגבי נקיטת עמדה בנושאים שונים העולים בדירקטוריון. בנוסף, לפי מידע שהתקבל ברשות, אליהו ניסה לסייע לבודו במציאת תפקידים בכירים נוספים במשק.
הרשות טענה נגד בודו כי היא פוגעת בטיב הדיונים ופוגעת באימוץ אסטרטגיה ארוכת טווח. בודו גם ניסתה, לדברי הרשות, לסכל את מינויו של המנכ"ל לשעבר שגיא יוגב. בשל התנהלות זו, טענה הרשות, התקשתה לגייס כוח אדם חדש לחברה, תוך שהיא יוצרת אווירת הפחדה במגדל.
הרשות גם טענה כי תפקידה הכפול של בודו יוצר ניגוד עניינים. מעבר לכהונתה כדירקטורית במגדל ביטוח, בודו מכהנת גם כדירקטורית בחברת מל"מ, שמספקת שירותים למגדל ביטוח. ניגוד עניינים מהותי התקיים על פי הרשות, כאשר בודו נאבקה למען הישארותו של שי בסון כדירקטור במגדל גם לאחר שזה מונה למנכ"ל מל"מ. התפקיד הכפול של בסון היה מאושר על ידי מגדל ובודו אילולי התערבות הרשות שהכריחה את בסון לבחור באחת משתי החברות.
בעתירה מסבירה בודו כי עד שלא ייחשפו בפניה כל העדויות, היא לא תוכל להגן על עצמה באופן הראוי. להשקפתה, ריבוי העדויות נגדה בחברה נובע מכך שדירקטורים, שנגדם קיימה הליכי ביקורת, ניסו לסכל את המשך כהונתה. לדבריה, הדירקטורים פנו לרשות שוק ההון שהשתכנעה בכך. בודו טוענת בנוסף כי הרשות מייחסת לה תכונות כמו דעתנות, נחישות ופעלתנות, שאילולא היתה אישה, תכונות אלו היו נחשבות חיוביות.
בודו גם חושפת בעתירה טפח בכל הנוגע למאבקים הפנימיים בתוך דירקטוריון מגדל. כך מתארת בודו עימות שהיה לה עם יפתח רון־טל, יו"ר חברת הביטוח שעזב בשבוע שעבר את תפקידו, לטענתו בעקבות הקושי להתנהל מול בעל השליטה אליהו. לדברי בודו היא הפריעה לרון־טל לאחר שהאחרון ביקש ממנה, בנוכחות היועץ המשפטי של החברה עו"ד נועם הויזליך, לגנוז את ישיבת האיתור שעסקה במינוי אביגדור קפלן לדירקטור חיצוני בחברת הביטוח.
על פי בודו, רון־טל ביקש גם למחוק את פרוטוקול הישיבה. כמו כן רון־טל, על פי בודו, דרש ממנה שלא תפתיע אותו בישיבות עם עמדות עצמאיות שלא תואמו אתו מראש. בודו התנגדה לכך, לדבריה, ויחסיה עם רון־טל הורעו בשל כך. בודו גם מתארת את הליך שכירת שירותיו של מוטי שטנר לסיוע בהשקעות מגדל בתחום הטכנולוגיה, אותו סירבה לאשר בשל קירבה לדבריה בין שטנר לרן עוז שכיהן אשתקד כמנכ"ל החברה ובשל תנאי שכר לא הולמים, לטענתה, שהוצעו לשטנר.