סגור

בלעדי
אלומה ומגדל ביטוח רוכשות את אחזקות זבלודוביץ׳ בטמרס

קרן התשתיות וחברת הביטוח רוכשות 40% ממניות טמרס טלקום ב־40 מיליון דולר, המשקפים שווי של 100 מיליון דולר לחברת התקשורת. לאחר העסקה תחזיק אלומה ב־80% מטמרס טלקום ומגדל תחזיק ב־20%

קרן התשתיות אלומה וחברת הביטוח מגדל רוכשות את יתרת אחזקותיו של פויו זבלודוביץ׳ בטמרס טלקום. ל"כלכליסט" נודע כי אלומה ומגדל רוכשות 40% ממניות החברה תמורת 40 מיליון דולר, כלומר לפי שווי חברה של 100 מיליון דולר. את המניות מוכרת זרוע התקשורת של טמרס גרופ, חברת ההשקעות של זבלודוביץ'.

טמרס טלקום עוסקת במתן שירותי תקשורת בישראל ובעולם באמצעות כבל תת־ימי מבוסס סיבים אופטיים, שהונח על ידה בין ישראל לקפריסין, ובאמצעות שירותי המשך, אותם היא רוכשת מספקי תשתיות באירופה. זוהי החברה היחידה המפעילה כיום תשתית סיבים רציפה, המאפשרת תעבורת מידע בין המזרח הרחוק לבין אירופה.
בינואר השנה חתמה טמרס טלקום על הסכם מול חברת התקשורת פרטנר, לפיו האחרונה תקים תשתית סיבים אופטיים בישראל, שתאפשר חיבור בין המזרח הרחוק לאירופה, ולמעשה תהווה חלופה לחיבור הקיים דרך תעלת סואץ. שווי העסקה מסתכם בכ־40 מיליון שקל, וכחלק ממנה תרכוש טמרס גם שירותי תחזוקה מפרטנר.
מעט לאחר מכן, הודיעה טמרס טלקום, המנוהלת בידי תום קורן, שתרכוש את ספקית האינטרנט לעסקים ITC. בשלב ראשון, תרכוש טמרס 25% מהחברה מידי המייסדים, גיל נדב, אבשלום אהרוני וניר גיל, בתמורה ל־9 מיליון שקל. בשלב השני, בתום שנה, תרכוש טמרס טלקום 51% מהחברה בסכום שטרם נקבע. ITC הוקמה ב־2014 ומתמחה באספקת שירותי תקשורת מקצה לקצה במוצר הדגל "פרימיום נט", המסופק ללקוח בהתאמה אישית.

2 צפייה בגלריה
מנכ"ל מגדל ביטוח שגיא יוגב ויו"ר קרן אלומה אורי יוגב
מנכ"ל מגדל ביטוח שגיא יוגב ויו"ר קרן אלומה אורי יוגב
מנכ"ל מגדל ביטוח שגיא יוגב ויו"ר קרן אלומה אורי יוגב
(צילומים: יונתן בלום, אוראל כהן)
אלומה רכשה במרץ 2021 40% ממניות טמרס טלקום ואופציה להגדיל את אחזקותיה ל־60%, תמורת 95 מיליון שקל (לפני הכסף), ששיקפו לטמרס שווי של 158 מיליון שקל. ביולי 2021 מימשה אלומה את האופציה. המשמעות השווי של טמרס יותר מהוכפל תוך פחות משנה לאחר השלמת העסקה צפויה קרן אלומה להחזיק ב־80% ממניות טמרס טלקום (בכ־18% מתוכן יחד עם חברת הביטוח איילון) ומגדל ב־20% הנותרים. כמו כן, למגדל תינתן האפשרות להשקיע ישירות (Co־Invest) בפרויקטים של חוות שרתים ותשתית כבלים ימיים נוספים.
אלומה הוקמה בידי אורי יוגב, לשעבר מנהל רשות החברות הממשלתיות. הוא חבר לינון יוגב (אין קשר משפחתי ביניהם), שמשמש כמנכ"ל הקרן ולשמואל (מולי) רבינא, יו"ר ועדת ההשקעות של אלומה, מיכאל (מיקי) זכריה ונתנאל (נתי) שחור.
אלומה גייסה בבורסת תל אביב בנובמבר האחרון 80 מיליון שקל ונסחרת לפי שווי של 256 מיליון שקל. היא פועלת בתחום החם של השנים האחרונות — תשתיות, והיא האחות הצעירה של קרנות ג'נריישן וקיסטון, שכולן פועלות כקרנות ריט במטרה להגדיל את היקף הנכסים שלהן. קרנות אלה נהנות גם מהטבות מס.

2 צפייה בגלריה
פויו זבלודוביץ'
פויו זבלודוביץ'
פויו זבלודוביץ'
(צילום: ענר גרין)
עד כה, ביצעה הקרן השקעות בשש חברות, מתוכן ארבע באופן ישיר: מגדלי תקשורת, העוסקת בתכנון הקמה ותפעול מגדלי תקשורת סלולרית, וטמרס טלקום ‑ בתחום תשתיות התקשורת; אסקו ישראל — בתחום ההתייעלות האנרגטית; וחן המקום ־ בתחום איכות הסביבה. בשתי חברות נוספות השקיעה אלומה דרך חברות־הבת: ITC תקשורת על ידי טמרס טלקום ויהל אנרגיה על ידי אסקו.
בדו"חות הרבעון השלישי לשנת 2021 הוערכו טמרס טלקום (כ־90 מיליון שקל), מגדלי תקשורת (כ־60 מיליון שקל), ואסקו (40 מיליון) יחד בכ־190 מיליון שקל. אלומה מציינת כי התשואה המצטברת על אותן השקעות נעה בטווח של כ־35%‑51%. בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של 2021, הכנסותיה של אלומה הגיעו לכ־44 מיליון שקל, בעיקר בזכות עליית שווייה של מגדלי תקשורת. בשורה התחתונה, הציגה אלומה רווח נקי של כ־34 מיליון שקל בין ינואר לספטמבר.