אקירוב מנסה למזער נזקים: 'אלרוב תרמה עשרות מיליוני שקלים לשיכון משפחות מפונים'
אקירוב מנסה למזער נזקים: 'אלרוב תרמה עשרות מיליוני שקלים לשיכון משפחות מפונים'
אחר הביקורת שספג על כך שמלונות ממילא ומצודת דוד שבבעלותו לא אירחו מפונים, טוען אקירוב כי אחד המלונות נסגר והשני מפעיל קומה אחת בלבד; אלרוב הרוויחה 91 מיליון שקל ברבעון השלישי לעומת 137 מיליון ברבעון המקביל - 73 מיליון שקל מהרווח נובע מהירידה בשער השקל מול היורו; החברה הודיעה כי היא מכינה בקשה חדשה להיתר שליטה בכלל
אלפרד אקירוב מנסה למזער את הנזק התדמיתי שספג בשל החלטתו שלא העמיד את המלונות שבבעלותו בירושלים, ממילא ומצודת דוד, לאירוח המפונים.
בהודעה לעיתונות שפרסם במקביל לדוחות הכספיים של אלרוב נדל"ן, מדגיש אקרוב: "בשל מחסור חריף בכוח אדם מאז פרוץ המלחמה איננו יכולים להפעיל את בתי המלון בירושלים. הקבוצה התחיבה לתרום ותרמה עשרות מיליוני שקלים לשיכון משפחות שפונו מאשקלון בתיאום עם ראש העיר, לרכישת אמבולנס מתקדם בארה"ב לטובת כוחות הימ"מ ולבתי החולים שיבא ואיכילוב ולאוניברסיטת תל אביב וזאת בנוסף למלגות לסטודנטים".
אלרוב שהוצאה מהתאחדות בתי המלון בתגובה להתנהלותה כאמור, טוענת כי היא זו שהחליטה על כך: "החברה הודיעה להתאחדות בתי המלון על פרישתה מההתאחדות, מאחר שזו אינה מסבה לה כל ערך".
אלרוב מציינת כי מלון ממילא נסגר כליל ואילו מצודת דוד פועל במתכונת חלקית של קומה אחת בלבד, לאור מחסור בעובדים כתוצאה מהמלחמה.
החברה ציינה כי תוצאות הרבעון הרביעי ייפגעו מהותית בשל המלחמה, אף שאין לחברה יכולת לאמוד בשלב זה את היקף הפגיעה. ברבעון הרביעי של 2022 תרמו המלונות 40 מיליון שקל לרווח התפעולי של אלרוב.
תיק ניירות הערך של הקבוצה שמורכב ממניות כלל ביטוח ובנק לאומי רשם ירידה של 64 מיליון שקל בתקופת המלחמה מ-799 מיליון שקל ל-735 מיליון.
אלרוב מפתיעה ומציינת כי היא מנהלת מגעים על הגשת בקשה חדשה לקבלת היתר שליטה בכלל ביטוח. הממונה על שוק ההון הודיע ביולי השנה כי הוא מפסיק לטפל בבקשה הקודמת של החברה, שנתיים לאחר שהוגשה. אלרוב מחזיקה ב-14.06% ממניות כלל ביטוח והיא בעלת המניות הגדולה בחברה.
העלייה בשער היורו מול השקל במהלך הרבעון השלישי שדרגה את הערך השקלי של נכסי הנדל"ן של הקבוצה באירופה בהיקף של 757 מיליון שקל. בה בעת, אלרוב הפחיתה 103 מיליון שקל בשערכוי נדל"ן של נכסים בלונדון.
אלרוב רשמה בסיכום הרבעון השלישי ירידה בהכנסות ל-374 מיליון שקל לעומת 471 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022 - לפני שנה נהנתה שורת הרווח מעלייה של 161 מיליון שקל בשווי ההוגן של נכסי הנדל"ן, כשברבעון השלישי של 2023 נרשמה עלייה של 7 מיליון שקל בלבד.
החברה סיימה את הרבעון ברווח נקי של91 מיליון שקל, לעומת 158 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2022. עליית שער היורו תרמה לשורת הרווח 73 מיליון שקל. ההכנסות מבתי המלון הסתכמו ב-203 מיליון שקל, לעומת 192 מיליון ברבעון המקביל. עוד רשמה צמיחה של 25% בהכנסות משכר דירה ודיור מוגן ל-120 מיליון שקל.
בתשעה החודשים הראשונים של 2023 רושמת אלרוב הפסד של 54 מיליון שקל לעומת רווח של 130 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2022 (שבה רשמה עליה בשווי ההוגן של נדל"ן להשקעה בסך 181 מיליון שקל). ההון העצמי של החברה המיוחס לבעלי המניות עמד על 5.6 מיליארד שקל בתום הרבעון השלישי של 2023 והחברה נסחרת בשווי 2.7 מיליארד.