חלל תספק שירותי תקשורת ליאכטות במלדיביים ובאיי סיישל
חלל תספק שירותי תקשורת ליאכטות במלדיביים ובאיי סיישל
העסקה הראשונה של החברה בתחום התקשורת הימית היא בהיקף של 4.6 מיליון דולר. התקשורת תסופק לכלי שיט באוקיינוס ההודי באמצעות הלוויין עמוס 17. לחברה חוב של 1.4 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח, והיא נמצאת במגעים למכירתה לחברה הונגרית, שטעונה את אישור משרד התקשורת
חלל תקשורת נכנסת לראשונה לתחום התקשורת הלוויינית הימית, והיום (א') דיווחה על עסקה שהיקפה מוערך ב-4.6 מיליון דולר עם חברה זרה שמספקת שירותי תקשורת ליאכטות ולכלי שיט באזור האוקיינוס ההודי, האיים המלדיביים ואיי סיישל. בחלל לא נקבו בפרטי החברה, ואמרו כי "מדובר בלקוח גלובלי ומשמעותי בתחום".
מתוקף ההסכם החדש חלל תספק שירותי תקשורת בפס רחב ליאכטות ולכלי שיט באמצעות הלוויין עמוס 17, ששוגר לחלל ב-2019 ומספק מאז שירותי תקשורת ללקוחות באפריקה, באירופה ובאסיה. השירות שחלל תספק באמצעות עמוס 17 לכלי השיט יינתן במשך תקופה של 26 חודשים. לקראת אספקתו, חלל השלימה באחרונה את התאמת תשתיותיה לצורכי הלקוח החדש, והזיזה את אחת האלומות של הלוויין אל האוקיינוס ההודי, באופן שיוכל לספק את השירות הנדרש לכלי השיט.
מנכ"ל חלל תקשורת, דן זיצ'ק, אמר בשיחה עם "כלכליסט" כי מדובר בעסקה אסטרטגית וייחודית, שמרחיבה את סל השירותים של החברה, המבוסס על פעילות עמוס 17: "זיהינו את שוק התקשורת הימית כפוטנציאל להתפתחות ולצמיחה, וזאת בין השאר בזכות היכולות של עמוס 17, שהוא לוויין דיגיטלי מתקדם, שבכוחו לספק שירותים רחבי פס של מאות מגה".
את הרבעון השלישי של 2021 חלל תקשורת סיימה בהפסד של כ-11 מיליון דולר, לעומת 28 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2020. את השנה שעברה היא סיימה בהפסד של 35 מיליון דולר. צבר ההזמנות למתן שירותי תקשורת של חלל הסתכם באוקטובר האחרון ב-331 מיליון דולר, חלקו של הלוויין עמוס 17 בצבר הוא 45 מיליון דולר.
חוב של 1.4 מיליארד שקל
46.7% ממניותיה של חלל מוחזקות בידי כונס הנכסים עו"ד חגי אולמן, לאחר שהיו בעבר בידי קבוצת יורוקום של איש העסקים שאול אלוביץ'. לחברה יש חוב של 1.4 מיליארד שקל למחזיקי אג"ח, ובימים אלה היא מנסה לקדם מהלך למכירת 51% ממניותיה לחברה ההונגרית iG 4, שמוכנה לשלם עליהן כ-220 מיליון שקל.
העסקה טעונה אישור של משרד התקשורת, המשמש רגולטור בתחום, אך אישור כזה טרם ניתן לחברה בשל התנגדות מערכת הביטחון. בשבוע שעבר התברר כי פשר ההתנגדות של הגורמים הביטחוניים הוא יחסי הקרבה של הבעלים בעבר ובהווה של iG 4 עם ראש הממשלה ההונגרי ויקטור אורבן, והחשש כי ייעשה שימוש בלווייני התקשורת של החברה הישראלית במסגרת מהלכיו להפיכתה של הונגריה לדמוקרטיה לא ליברלית.
החלטה סופית על גורל העסקה אמורה להתקבל בשבועיים הקרובים על ידי שר התקשורת יועז הנדל. על פי מזכר ההבנות שנחתם ביוני האחרון בין חלל לבין החברה ההונגרית, על חלל להשיג את האישורים הרגולטוריים הדרושים לביצוע העסקה עד סוף פברואר 2022.