סגור

עלייה מתונה בשקל בפתיחת שבוע המט"ח; "בנק ישראל ימשיך לשבת על הגדר"

התחזקות מתונה בשקל מול מקבילו האמריקאי בפתיחת שבוע המט"ח: הדולר יורד ב-0.3% ונסחר בסביבת 3.18 שקלים, היורו יציב, על 3.55 שקלים; מיטב דש: "הבנק המרכזי ייקח גם צעד אחורה גם בכל הקשור להתערבות בשוק המט"ח"

התחזקות מתונה בשקל מול מקבילו האמריקאי בפתיחת שבוע המט"ח: הדולר יורד ב-0.3% ונסחר בסביבת 3.18 שקלים, היורו יציב, על 3.55 שקלים.
לדברי מודי שפריר, האסטרטג הראשי במזרחי טפחות, חרף חרף התפשטות האומיקרון, זמני האספקה של משלוחים במדינות ה-G4 (ארה"ב, אירופה, יפן ובריטניה) התקצרו בינואר, וירידה מסוימת נרשמה גם באינפלציית ההיצע. "גם מחירי התובלה הימית רשמו בשבוע שחלף ירידה קלה (2.8%-), אם כי רמות המחירים עדיין גבוהות מאד.
מאידך, במגזרי השירותים במדינות ה-G4 נרשמה בינואר האצה בלחצי האינפלציה (פרט ליפן), ומחירי הסחורות בכלל והנפט בפרט שבו לעלות לאחרונה - עובדה אשר צפויה לתמוך בהמשך לחצי אינפלציה משמעותיים יחסית בשנה הקרובה. עליית מחירי הנפט ופיחות השקל (כנגד הדולר) צפויים להגביר גם את לחצי האינפלציה בישראל בטווח הקצר", אומר שפריר.
1 צפייה בגלריה
פרופסור אמיר ירון נגיד בנק ישראל ב משרדו ב ירושלים
פרופסור אמיר ירון נגיד בנק ישראל ב משרדו ב ירושלים
אמיר ירון נגיד בנק ישראל
(צילום: אלכס קולומויסקי)

בה בעת, מבהיר אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, לא צפוי שינוי בחודשים הקרובים במדיניות המוניטארית של בנק ישראל. "נראה כי לפי שעה בנק ישראל ימשיך לשבת על הגדר עד למחצית השנייה של השנה".
"העובדה שהשקל בשלב זה הפסיק את מהלך ההתחזקות, ככל הנראה בעיקר על רקע ירידות השערים בשוקי המניות בעולם, צפויה לאפשר לבנק לקחת צעד אחורה גם בכל הקשור להתערבות בשוק המט"ח ובמקביל להמתין עם הידוק מוניטארי דרך כלי הריבית. הסיכוי להעלאות ריבית בישראל במחצית הראשונה של השנה די נמוך, למעט בתרחיש בו נראה עלייה חדה בסביבת האינפלציה", אומר זבז'ינסקי.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, מציין כי המשך התנועה בדולר-שקל תלויה בתנועה בשוקי המניות: "המגמה החיובית בוול סטריט בסוף השבוע, גוררת להיצעי מט"ח ולייסוף השקל. פעילות סוף החודש הקלנדרי ותחילת החודש מזרימים היצעי מט"ח מהסקטור העסקי לצורך תשלומי שכר ומסים, מהלך הבולם את המשך פיחות השקל. בסביבה רוויית דולרים, מהנפקות, תמורות ייצוא ומפעילות משקיעים זרים, נדרשת ירידה משמעותית נוספת בשוק המניות, במטרה לאפשר את פריצת רמת 3.23 שקלים לדולר", אומר פריימן.