סגור
הדמייה של מתקן לייצור חשמל של דוראל
הדמיה של מתקן לייצור חשמל של דוראל (צילום: אתר החברה)

דוראל חתמה על הסכם לאספקת חשמל ירוק ל־ICL תמורת 360 מיליון שקל

לפי ההסכם, שייכנס לתוקף בראשית השנה הבאה, ICL תרכוש מדוראל בכל שנה 75 קוט"ש חשמל למשך 15 שנה. החשמל יהווה 5% מהחשמל הירוק שתייצר דוראל בישראל, על פי תוכנית הפיתוח של החברה

חברת האנרגיה הירוקה דוראל חתמה על הסכם לאספקת חשמל ירוק לחברת ICL (לשעבר כיל). לפי ההסכם, שייכנס לתוקפו עם כניסת מודל אסדרת השוק בינואר 2024, ICL תרכוש מדוראל 75 מיליון קוט"ש חשמל בשנה למשך 15 שנה, וזאת תמורת 360 מיליון שקל על פני ההסכם. החשמל שתספק דוראל ל־ICL יהווה 5% מהחשמל הירוק שתייצר דוראל בישראל, לפחות על פי תוכנית הפיתוח של החברה שבהנהלת יקי נוימן.
העסקה מתאפשרת כאמור לאור מודל אסדרת השוק שמקדמת רשות החשמל. כבר כיום יכולים עסקים, צרכני חשמל גדולים ובמקרים מסוימים גם משקי בית להתחבר לספקי חשמל פרטיים במקום לחברת החשמל בתעריפים נמוכים יותר. החל מ־2024 יוכלו יצרני אנרגיה מתחדשת להתקשר ישירות עם מספקי חשמל (או להיות מספקים בעצמם) ולהתקשר עם צרכנים, כך שהחשמל אותו מפיקה חברת האנרגיה הירוקה ייצבע עבור לקוחותיה.
החשמל הירוק יוזרם לרשת החשמל, בדומה לחשמל המופק באמצעות פחם או גז טבעי, אך התשלום עבורו ייעשה על פי ההסכם בין הצרכן למספק הפרטי. מעבר להנחות על תעריף החשמל שיקבלו צרכניות החשמל הירוק, צביעת החשמל תאפשר לאותן חברות לרכוש תעודות ירוקות ולשפר את מדדי ESG, שהם חובה למי שרוצה למכור באיחוד האירופי.
ב־2021 חתמה מגדל על רכישת 20% מהפעילות של דוראל בארה"ב תמורת 110 מיליון דולר. לפני כחודש חתמו דוראל ושיכון ובינוי אנרגיה על הסכמים של 500 מיליון שקל, כל אחת, לאספקת חשמל למליסרון למשך 10 שנים. זו הייתה העסקה הגדולה הראשונה שנחתמה תחת מודל אסדרת השוק. את דוראל ייצגו בעסקה עו"ד רונית רוזנשטיין־בראל ועו"ד לירון קורן ממשרד גורניצקי GNY. את ICL ליווה משרד עורכי הדין אולגן־רוב ושות'.