סגור

מריחים שפל? הדולר ממשיך להתכווץ - מתחת ל-3.22 שקלים

המטבע האמריקאי ברמה הנמוכה שלו מאז ינואר, רושם מול מקבילו הישראלי 11 ימי מסחר ברצף באדום - לפני שבועיים עוד נסחר תמורת 3.3 שקלים; יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו: "פוטנציאל ההיחלשות של הדולר הוא מאוד משמעותי"; היורו במגמה דומה - נחתך ב-9 מתוך 10 ימים ונסחר תמורת 3.82 שקלים

הדולר לא מוצא תחתית מול השקל, ורושם יום מסחר נוסף של נסיגה מול מקבילו הישראלי - נחתך היום עד לרמה של 3.215 שקלים. מאז 19.7, אז נסחר תמורת 3.3 שקלים, המטבע האמריקאי לא רושם עלייה מול השקל כבר 11 ימים ברצף.


המטבע האמריקאי בשפל של 6.5 חודשים: באמצע ינואר השנה, כזכור, בנק ישראל הכריז על צעד יוצא דופן במטרה למנוע את המשך הייסוף בשקל, כאשר הודיע כי ירכוש במהלך השנה 30 מיליארד דולר. ההודעה יצאה אחרי שהדולר הגיע כבר לשפל של 25 שנים ונסחר תמורת 3.11 שקלים. הודעת הבנק הקפיצה מיד את הדולר שהתאושש מול השקל ואף הגיע כאמור לרמה של 3.3 שקלים.

1 צפייה בגלריה
שקל שקלים דולר דולרים מטבע חוץ
שקל שקלים דולר דולרים מטבע חוץ
הדולר לא מוצא תחתית מול השקל, נסוג 11 ימים ברצף
(צילום: שאטרסטוק)

היורו במגמה דומה מול השקל - רושם שלושה ימי מחסר באדום ותשעה מתוך עשרה ימים של נסיגה, משיעור של 3.88 שקלים שנרשם ב-20.7 עד לרמה של 3.82 שקלים.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים מימון והשקעות: "משקיעים זרים יוצרים פיזור גלובלי של השקעות בעקבות החששות מאינפלציה בחלק גדול מהמדינות. המשקיעים מגבירים את ההגנות שהם מייצרים, וחלק מהכספים הללו מגיעים לישראל. הנפקות של חברות טכנולוגיה ישראליות מגדילות את היקפי המרות המט"ח לצורך תשלומי מסים. כל התהליכים הללו לוחצים את השערים מטה. בגלל החשש מקורונה היקף השימוש במט"ח נמוך מבעבר. לכן הביקושים למט"ח נמוכים יותר".
לדברי פריימן, "השוק פועל כטייס אוטומטי כי המשקיעים המוסדיים צריכים לגדר שווי הולך וגדל של תיק השקעות. הקונה הגדול, היחיד והמשמעותי שיש בשוק הוא בנק ישראל שמשתדל לצמצם את הלחץ. למרות ההתערבות של בנק ישראל, אנחנו רואים את השערים יורדים בתבנית של מדרגות. בנק ישראל ישתדל לשמור על רמה של 3.2 שקלים כדי להאט את הירידה לעבר לרמת שפל של 3.15 שקלים. שכן, המגמה ארוכת הטווח היא לעבר ייסוף השקל לעבר רמות נמוכות יותר. צריך לתת תשומת לב לנתונים בארה"ב והיקף החוב העצום שהמדינה נוטלת על עצמה. פוטנציאל ההיחלשות של הדולר הוא מאוד משמעותי. התחזקות הדולר בטווח הקצר אל מול המטבעות המרכזיים, על רקע נתוני המאקרו ובמיוחד האינפלציה ופער הריביות שבין הדולר לאירו ולמטבעות מרכזיים נוספים - אלה גוררים פגיעה בשער היורו אל מול השקל".
הדולר מוחק כמעט את כל העליות שרשם מול השקל, מאז הודעת בנק ישראל בינואר
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המט״ח בבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית לומברד אודייר: "אנו רואים כי השקל ממשיך להתחזק ביחס לדולר, וצופים כי מומנטום זה יימשך גם בשנה הבאה, שבמהלכה ערך השקל צפוי להתחזק עוד יותר, כאשר יחס הדולר-שקל יעמוד על 3.18 כבר ברבעון הראשון של 2022".
בשוקי העולם: היורו מתחזק ב-0.2% ונסחר תמורת 1.18 דולרים, הליש"ט עולה ב-0.3% ונסחרת תמורת 1.39 דולרים. מול סל 6 המטבעות העיקריים בעולם נסוג הדולר ב-0.2% מעט מתחת ל-92 נק'.