הג'ל נגד סרטן של ד"ר אריה בלדגרין מגיע לישראל
הג'ל נגד סרטן של ד"ר אריה בלדגרין מגיע לישראל
יורוג'ן של בלדגרין חתמה על הסכם הפצה עם ניאופארם - הג'ל שהיא מפתחת לטיפול בסרטן דרכי השתן קיבל אישור מואץ מה-FDA לפני יותר משנה; בין המשקיעים בחברה נמצא מורי ארקין, שקרן ההשקעות שלו בתחומי הביוטכנולוגיה, ליוותה את ההנפקה של יורוג'ן בנאסד"ק
הג'ל נגד סרטן שפיתחה יורוג'ן של ד"ר אריה בלדגרין מגיע לישראל.
החברה דיווחה הלילה בניו יורק כי חתמה על הסכם עם חברת ההפצה ניאופארם בישראל. הפיתוח של החברה, ג'ל בשם Jelmyto מיועד לטפל בסרטן ברמת ממאירות נמוכה בדרכי השתן העליונות והוא היחיד שאושר עד כה לשימוש על ידי ה-FDA בהתוויה זו. הפצתו בישראל כפופה לקבלת האישורים הרגולטורים הנדרשים ממשרד הבריאות.
הג'ל מהווה חלופה לניתוח להסרת כליה. באפריל 2020 קיבל הג'ל אישור מזורז ממנהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA).
המוצר של יורוג'ן משחרר את הטיפול הכימותרפי (מיטומיצין) בצורה מושהית, כך שרקמת דרכי השתן נחשפת לטיפול על פני תקופה ארוכה יותר. לפי תוצאות של ניסוי קליני שלב 3, הג'ל ממגר באופן קליני מובהק את המחלה במטופלים מבוגרים החולים בסוג הסרטן המדובר.
בלדגרין הוא אחד היזמים הישראלים הפוריים ביותר בתחום הרפואה. בין החברות שהקים נמצאת קייט פארמה שפיתחה טיפול לסרטן הדם ונמכרה ב-2017 תמורת 12 מיליארד דולר.
כמו כן, אחד המשקיעים בחברת יורוג'ן הוא מורי ארקין, משקיע אקטיבי מאוד בתחומי מדעי החיים. קרן של מדעי החיים שלו, ארקין ביו וונצ'רס, הייתה בין המשקיעות ביורוג'ן וליוותה אותה עד להנפקה. לפי ההערכות נותרו לה החזקות בהיקף קטן בחברה.
בנוסף, אחת מבעלות המניות הגדולות בחברה היא פונטיפקס שמנוהלת על ידי רן נוסבאום ומחזיקה למעלה מ-8% מיורוג'ן.
ב-14 ביולי דיווחה החברה על תוצאות מקדמיות שצפויות לרבעון השני של 2021. המכירות צפויות להסתכם ב-13 מיליון דולר, זינוק של 73% ביחס לרבעון הראשון. ההוצאות התפעוליות אמורות לנוע בין 33 ל-38 מיליון דולר. היות וקופת המזומנים של החברה צפויה להסתכם ב-129 מיליון דולר נראה כי היא מהווה כרית בטחון יציבה להמשך פעילותה.
ליז בארט, נשיאת ומנכ"לית יורוג'ן מסרה כי "כשאנו מתחילים בתהליך ההתרחבות של Jelmyto לשימוש במדינות נוספות, חשוב היה לנו לתעדף את ישראל ראשונה בהזדמנות להבאת טיפול חדשני זה לחולים מחוץ לארצות הברית. מעבר לעובדה שיורוג'ן הוקמה בישראל ואנו ממשיכים להחזיק בנוכחות משמעותית שם, רופאים ומטופלים בישראל מילאו תפקיד מפתח במחקר הפיבוטלי שתמך באישורה של Jelmyto."
לפי הערכות של אנליסטים בארה"ב, השוק הפוטנציאלי של הג'ל של יורוג'ן, בהתוויה הנוכחית שאושרה לחברה, נאמד ב-375 מיליון דולר. עם זאת, החברה נמצאת בשלב 3 (Phase III) בדרך לאישור של UGN-102 שפונה לשוק פוטנציאלי של 4.5 מיליארד דולר.
שווי השוק של יורוג'ן עמד אתמול עם נעילת המסחר בניו יורק על 348.6 מיליון דולר. המניה רשמה תשואה שלילית של 32.4% ב-12 החודשים האחרונים.