סגור
מימין חנן מור בעל השליטה בקבוצת חנן מור ומנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן
מימין: חנן מור, בעל השליטה בקבוצת חנן מור ומנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן (צילומים: אלעד גרשגורן, אורן דאי)

חנן מור מודה: לאומי דרש לראשונה פירעון הלוואות לפני חצי שנה

בעל השליטה בחברה אמר שנושים אחרים המשכיו להאריך את ההלוואות שהעניקו לחברה עבור רכישת קרקעות; לדיסקונט והפניקס יש אינטרס שונה מזה של לאומי, כיוון שהעמדת החוב לפירעון מיידי עשויה לפגוע בהם

חנן מור, שטען בימים האחרונים כי בנק לאומי פעל נגדו בזמן מלחמה, מודה בבקשה כי ההליכים של לאומי נגדו החלו כבר ברבעון השני השנה.
מור מתאר כי ההלוואות שהעניק לו לאומי בגין קרקעות ברמת גן וחיפה הגיעו לסיום פורמלי כבר במאי 2023, אז דרש הבנק את פרעונן. בהמשך, כך נכתב בבקשה, האריך לאומי את תוקף הבקשות בשלוש תקופות (תקופה של חודשיים ושתי תקופות של חודש כל אחת).
החברה שלא דיווחה על החלטות לאומי לדרוש את פירעון ההלוואות בזמן אמת, דבר שנבדק בימים אלה ברשות ניירות ערך, טוענת בבקשה כי העמדה של לאומי "עמדה בניגוד לציפייה" שלו וכי הוא סבר שההלוואות יוארכו "כמקובל".
עוד הוא מציין כי נושים אחרים המשיכו להאריך את ההלוואות עבור רכישת קרקעות. דיסקונט והפניקס, שניים מחברי הקונסורציום, הם בעלי אינטרס אחר מזה של לאומי משום שהם נתנו ערבויות מכר בפרויקטים שונים שלו ואם היו דורשים להעמיד את החוב שלו לפירעון מיידי, עלול היה הדבר לפעול כלכלית נגדם בגלל הערבויות הללו.
מור טוען עוד בבקשה כי הגיע להבנה עקרונית עם גוף בנקאי חלופי להחליף את המימון בקרקע בחיפה. עם זאת הוא לא מציג הסכמה של אף גוף אחר לקחת את ההלוואה עליו (מדובר בנכונות לכאורה לאשראי של 80 מיליון שקל מתוך חוב של 88 מיליון שקל).
בכלכליסט נחשף לפני מספר ימים מכתב ששלח בנק לאומי לשותפיו לחוב בשדה דב בו הציג שורה ארוכה של מצגי שווא שהבנק טוען שמור הציג לו.