בעלי מניות המיעוט בפוליגון לוקחים את קובי מימון לבית המשפט
בעלי מניות המיעוט בפוליגון לוקחים את קובי מימון לבית המשפט
לפי התביעה שהגישו אהרון כהן וחברת כוכבית המודעות, המחזיקים ב-3.4% מחברת הנדל"ן, בעלת השליטה Gate Settlements, שמחזיקה במניות החברה עבור קובי מימון, מתנהלת ללא דירקטורים חיצוניים כפי שמחייב חוק החברות - מה שמאפשר לה להתנהל ללא ביקורת וללא מנגנוני פיקוח
בעלי מניות המיעוט בחברת הנדל"ן פוליגון מממשים את איומם וסוחבים את קובי מימון לבית משפט. אהרון כהן וחברת כוכבית המודעות, המחזיקים ביחד 3.4% מהחברה, הגישו אתמול (ה) תביעה בבית המשפט המחוזי לוד נגד החברה ובעלת השליטה Gate Settlements (52.2%), חברת הנאמנות אשר מחזיקה במניות החברה עבור קובי מימון. על פי התביעה, החברה מתנהלת זה שנה וארבעה חודשים ללא שני דירקטורים חיצוניים כפי שמחייב אותה חוק החברות, ובחמשת החודשים האחרונים מתנהלת אף ללא דח"צים כלל. בעלי מניות המיעוט תובעים מהחברה למנות שני דח"צים מטעמם – זיו עירוני ותמר אדלר.
על פי בעלי מניות המיעוט, פוליגון פועלת בחודשים האחרונים ללא ביקורת וללא מנגנוני פיקוח ואף פרסמה דו"ח כספי שנתי. כהן מסביר בתביעה כי החברה ובעל השליטה בה מנצלים את כוחם לרעה ופועלים למנוע מינוי דח"צים שזוכים לתמיכת בעלי מניות המיעוט. "הרצון של בעל השליטה למנוע מינוי דח"צים נעשה מתוך מטרה אחת בלבד, והיא לפגוע במנגנוני הפיקוח של החברה: ועדת הביקורת והוועדה לבחינת הדו"חות הכספיים. האינטרס של החברה ובעל השליטה בה לקבוע את זהות הדירקטורים נעוץ ברצון להחליש את מנגנוני הפיקוח בחברה". על פי התביעה ונספחיה, היעדרות הדח"צים מאפשרת לבעלי השליטה לעשות שימוש בנכסי החברה (מחסנים ושטחי פיתוח) כבשלהם ללא התחשבות בטובת החברה.
בנובמבר האחרון התפטר חן שרייבר מפוליגון לאחר שנבחר לנשיא לשכת רואי החשבון. שרייבר היה הדח"צ השני שעזב את החברה בתוך שנה, לאחר שמיכל גור התפטרה בינואר 2021, לטענתה בשל העומס עליה כמנכ"לית אלמוגים. עם עזיבת שרייבר את החברה, פרץ מאבק סביב מינוי דח"צים בפוליגון בין נציגי החברה ומימון לבין בעלי מניות המיעוט משה כהן ובנו אהרון כהן, שמחזיקים בחברה כ־5%. בסוף מרץ ניסתה החברה לאשר את מינוים של יונה אדמון ומיכאל קהן לדח"צים, ואילו בעלי מניות המיעוט ביקשו לאשר את מינוים של תמר אדלר וזיו עירוני לתפקיד. ב־11 באפריל פרסמה החברה כי מועמדות כל הארבעה נפסלה, מאחר שבעלי מניות המיעוט פסלו את מועמדי החברה ולהפך. לפני כן, באוגוסט, זומנו בעלי המניות לאספה כללית כדי לבחור במועמדת של מימון לתפקיד, אירנה שלמן, אך מועמדותה נפסלה על ידי בעלי מניות המיעוט בטענה כי אינה בעלת ניסיון בתחום הנדל"ן ובחברות ציבוריות.
במסגרת המאמצים למצוא דח"צ, החברה מינתה בדצמבר 2021 ועדה לאיתור דח"צים בראשותו של יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר שמואל האוזר - שלו קשר עקיף למימון דרך שר האוצר לשעבר משה כחלון, חברו האישי של מימון. כחלון נענה בזמנו לבקשתו של האוזר והאריך לו את הקדנציה כיו"ר רשות ני"ע בשלוש שנים נוספות.
כתב התביעה מפרט את סיכול מינויו של עירוני כדח"צ, תוך רמיזה להתנהלות לא תקינה של האוזר והוועדה. עירוני פנה למנכ"ל החברה ניר שוחט ולתומר סלע, היועץ המשפטי של החברה, במהלך דצמבר 2021 וביקש הנחיות איך ולמי להגיש את מסמכי מועמדותו כדח"צ. סלע השיב בינואר 2022 לעירוני כי מונתה ועדה אובייקטיבית לבחינת דח"צים לחברה, בראשה עומד כאמור האוזר. על כן עירוני פנה ישירות להאוזר כדי לקבל עדכון על הליך בחינת המועמדים, שהשיב לו ב-10 בפברואר בעוד הוא מבקש את קורות חייו וההצהרות הנדרשות. עירוני סיפק את החומרים בתוך שלושה ימים, אם כי ב-15 בפברואר האוזר מסר לעירוני כי איחר את המועד ולא ייבחן לתפקיד.
ההשתהות במינוי דח"צ עלולה לפגוע בכיסם של בעלי מניות פוליגון. ל"כלכליסט" נודע כי רשות ניירות ערך בוחנת אפשרות להטיל עיצום כספי על פוליגון בעקבות פרסום הדו"ח השנתי ללא דח"צים והתנהלותה במשך יותר משלושה חודשים.