סגור

רבעון שיא לאלביט - צבר ההזמנות זינק ב-26% ל-13.6 מיליארד דולר

הכנסות יצרנית המערכות הביטחוניות קפצו ב-21% ברבעון השני ל-1.3 מיליארד דולר; נשיא ומנכ"ל אלביט בוצי מכליס לאלביט: "אחרי אישור תקציב המדינה מצפה שנקבל ממשרד הביטחון הזמנות לשורת פרויקטים שמתעכבים זמן רב"

החששות מפגיעה בתקציבי הביטחון בארץ ובעולם עקב הסטת משאבים למלחמה בקורונה והפגיעה של המגפה בכלכלות ברחבי העולם התבדו בינתיים, ואלביט מערכות מציגה רבעון שני חיובי במיוחד ל-2021. ההכנסות עלו ב-21% ל-1.3 מיליארד דולר, הרווח עלה בשיעור דומה ל-339 מיליון דולר, וצבר ההזמנות גדל ב-26% ל-13.6 מיליארד דולר.


זהו הרבעון הראשון שבתוצאות החברה נכללת גם הפעילות של יצרנית מצופי הסונאר האמריקאית ספרטון שרכשה אלביט ב-380 מיליון דולר. אך עיקר הגידול נובע מהפעילות האורגנית של אלביט, כאשר חלקה של ספרטון במכירות למשל נאמד בכ-40 מיליון דולר. הגידול בצבר מבטא בין השאר את ההכרה בעסקת הענק במסגרתה תחדש אלביט את בית הספר לטיסה של חיל האוויר היווני, בשווי של 1.65 מיליארד דולר, הכולל גם רכש משמעותי מספקים חיצוניים.

2 צפייה בגלריה
ועידת התחזיות 2019 בצלאל מכליס נשיא ו מנכ"ל אלביט
ועידת התחזיות 2019 בצלאל מכליס נשיא ו מנכ"ל אלביט
בצלאל מכליס נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות
(צילום: עמית שעל)

ברבעון האחרון גייסה אלביט 1.9 מיליארד שקל באג"חים, ושורת מערכות שלה זכו לטבילת אש מבצעית במבצע שומר חומות בעזה, ביניהן להקות רחפני תקיפה, פגז מרגמה מונחה, ויכולות חדשות של מערכת צבא היבשה הדיגיטלי.
"אחרי אישור תקציב הביטחון אני מעריך שנקבל ממשרד הביטחון שורה של פרויקטים שמחכים זמן רב למימוש", אמר לכלכליסט בצלאל (בוצי) מכליס, מנכ"ל ונשיא אלביט. "גם בשווקים אחרים שלנו מתמודדים עם אתגרים ביטחוניים שלא נעלמו בזמן הקורונה, ואף התגברו", הוסיף.
בחודשים האחרונים חתמה לוקהיד מרטין האמריקאית על הסכמים לפיתוח מערכות הגנה אווירית עם התעשייה האווירית, ומערכת הגנה באמצעות לייזר עם רפאל. אלביט לא דיווחה על הסכמים דומים, למרות שפרויקט הלייזר הצה"לי, שבו אחראית רפאל על פיתוח הלייזר הקרקעי ואלביט על לייזר אווירי, מבוסס על תותח לייזר של אלביט.

2 צפייה בגלריה
אלביט שדרוג משקפות ראיית לילה
אלביט שדרוג משקפות ראיית לילה
אלביט מערכות, משקפות ראיית לילה
(צילום אלביט מערכות)

השותפויות עם לוקהיד לא נועדו רק לסייע במכירת המערכות הישראליות לכוחות הביטחון האמריקאים, אלא גם לאפשר ייצור שלהן בארה"ב, כדי שצה"ל יוכל לרכוש אותן במסגרת הסיוע הביטחוני האמריקאי.
למה אלביט טרם דיווחה על הסכמים דומים? מתי הלייזר יתבטא בתוצאות של החברה?
מכליס: "גם אנחנו יודעים לעשות שותפויות כשצריך ונדווח כשיהיה נכון. יש עניין ענק בעולם בלייזר. כשאתה יוצר שוק קשה לתת תחזיות אבל אין ספק שהפעילות הזאת תלך ותגדל. כמו שהיה למשל עם מערכת הלייזר שלנו להגנה על מטוסים ומסוקים מטילים, הדירקאם, שמניבה מכירות בסך עשרות מיליוני דולרים בשנה. הפוטנציאל הכלכלי של המערכות שאנחנו מפתחים כעת הוא הרבה יותר גדול".
פרסום הדוח הבוקר הוביל לעלייה של 5.3% במניית אלביט במסחר בתל אביב.