החברה שמכרה את הציוץ הראשון של מייסד טוויטר ב-NFT עוזבת את התחום
החברה שמכרה את הציוץ הראשון של מייסד טוויטר ב-NFT עוזבת את התחום
מנכ"ל חברת סנט, שהיתה מהראשונות לעסוק בתחום - ומכרה כ-NFT את הציוץ הראשון של ג'ק דורסי: "אנשים כורים נכסים דיגיטליים מזוייפים - בכל פעם שחסמנו חשבון צץ עוד אחד או אפילו עוד שלושה"
חברת הבלוקצ'יין סנט (Cent), מחלוצות ה-NFT, כבר לא בעניין. פלטפורמת המסחר שביצעה את אחת המכירות הראשונות של NFT - כשמכרה את הציוץ הראשון של ג'ק דורסי במרץ האחרון ב-2.9 מיליון דולר, הכריזה בשבוע שעבר כי לא תאפשר יותר מכירה וקנייה של טוקנים לא ניתנים להמרה (NFT) - זאת מכיוון שלפדבריה אנשים מוכרים תכנים שאינם שייכים להם.
"יש טווח רחב של פעילויות שקורות ולא אמורות לקרות", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס מנכ"ל החברה קמרון הזאזי. לדבריו שתי בעיות מרכזיות הובילו להפסקת הפעילות: מכירת עותקים לא מאושרים של NFT השייכים לאחרים ואנשים שיוצרים NFT מתכנים שאינם שייכים להם. לטענתו, הבעיות הללו נרחבות ו"משתמשים כורים וכורים וכורים נכסים דיגיטליים מזוייפים".
"זה לא הפסיק לקרות. חסמנו חשבונות בעייתיים ועוד צצו...בכל פעם שחסמנו חשבון, צץ עוד אחד או אפילו עוד שלושה", אמר. הבעיות הללו כנראה ימשכו יותר תשומת לב על רקע כניסתם של מותגים גדולים למירוץ לעבר המטווארס. כך למשל, קוקה קולה ומותג היוקרה גוצ'י הן בין החברות שמכרו NFT, בעוד שביוטיוב אמרו שבכוונתם לשקול אימוץ מאפיינים הקשורים ל-NFT.
סנט, שלה 150 אלף משתמשים והכנסות "של מיליוני דולרים", נחשבת לפלטפורמה קטנה יחסית למסחר ב-NFT, אך הזאזי אמר כי ההנפקה של תכנים מזוייפים ולא חוקיים קיימת בכל רחבי התעשייה. "אני חושב שזו בעיה בסיסית למדי ב- Web3", הוסיף.
בדומה, OpenSea, פלטפורמת המסחר הגדולה ביותר ב-NFT, שמוערכת ב-13.3 מיליארד דולר לאחר סבב גיוס ההון האחרון, הודתה בחודש שעבר כי מעל 80% מה-NFT שהוטבעו בחינם בפלטפומה היו של "עבודות גנובות, אוספים מזוייפים וספאם".