סגור
מימין שרון חנס פרופסור ל משפטים צבי אגמון עורך דין
מימין: פרו' שרון חנס ועו"ד צבי אגמון (צילומים: עמית שעל אוראל כהן)

בלעדי
מענקים במיליונים: הקופון שגזרו אגמון וחנס מהדחתו של ניר גלעד

הסדר הפשרה בין מגדל ביטוח לרשות שוק ההון, שבמסגרתו הודח ניר גלעד מתפקיד היו"ר, הכניס מיליוני שקלים ליועצים בו. עו"ד צבי אגמון, שמעורב בהדחתו של היו"ר המכהן רון־טל, גרף מההסדר 3 מיליון שקל, ואילו שרון חנס קיבל 750 אלף שקל

בימים אלו פועל בעל השליטה במגדל ביטוח שלמה אליהו על מנת להדיח את היו"ר יפתח רון־טל מתפקידו, לאחר שנה בלבד בתפקיד, וזאת באמצעות אי־חידוש כהונה. אם לשפוט לפי הדחה קודמת שהתרחשה במגדל, הדבר עשוי לעלות לא מעט כסף לבעלי המניות.
בסיבוב הקודם שבמסגרתו מגדל ביטוח מצאה את עצמה בחזית מול הרגולטור בשל חילופי המנכ"לים והיו"רים המרובים שמתרחשים בחברה בעשור האחרון, הדחת היו"ר התאפשרה גם בזכות הייעוץ המשפטי שקיבלה מגדל מעו"ד צבי אגמון, היועץ המשפטי החיצוני שלה, שפתר לה את הפלונטר וסלל את הדרך להדחת גלעד. ל"כלכליסט" נודע כי עבור השירותים האלן קיבל אגמון מענק מיוחד של כ־3 מיליון.
בפברואר 2019 מונה ניר גלעד ליו"ר מגדל ביטוח ולמנכ"ל החברה־האם הנסחרת מגדל אחזקות. עד מהרה סר חינו של גלעד ובאפריל 2020 התקבלה בדירקטוריון החלטה לפטר אותו. זמן קצר לאחר מכן, הרגולטור, הממונה על שוק ההון משה ברקת, בלם את המהלך והורה להקפיא את הפיטורים של גלעד.
ברקת הבהיר למגדל שהוא רואה בפיטורים פגיעה ביציבות החברה - ודרש שגלעד ימשיך בתפקידו לפחות עד סוף 2020. מגדל התנגדה ופצחה בסדרה של התנגחויות בכתב עם הממונה, שבעקבותיה פתחה הרשות בביקורת במגדל ביטוח, במטרה לבדוק את אופן קבלת ההחלטות בחברה. הביקורת הובילה לכך שברקת הציב לאליהו אולטימטום: בחירה בין הכיסא שלו בדירקטוריון מגדל ביטוח לבין תפקידו כיו"ר מגדל אחזקות.
בסופו של דבר הושגה פשרה בין מגדל לברקת. על מנת להשיג את הפשרה, נעזרה מגדל בשירותיו של היועץ המשפטי החיצוני שלה, עו"ד צבי אגמון שעומד בראש המשרד הנושא את שמו. לפי הפשרה שהושגה בין הרשות למגדל, אליהו עזב את כיסאו בדירקטוריון חברת הביטוח ונשאר יו"ר החברה־האם. בתמורה, גנז ברקת את דו"ח הביקורת החמור שהתגבש באותה העת במשרדי הרשות נגד החברה. כמו כן, הפשרה הביאה לכך שברקת הסיר את התנגדותו לפיטוריו של גלעד - מה שהוביל לכך שהמחלוקת מול גלעד נהפכה לכספית. המחלוקת הועברה לגישור, תוך שמגדל ביטוח מתחייבת לשלם לו לפחות על שישה חודשי הודעה מראש (1.25 מיליון שקל). לפי ההערכות, בסופו של דבר גלעד קיבל במסגרת הגישור כ־3 מיליון שקל.
לאחר שהפרשה הגיעה לסיומה, פנו נציגי משרדו של אגמון למגדל ביטוח כדי להסדיר את התשלום. הנציגים טענו בפני החברה שאליהו הבטיח למשרד מענק מיוחד של כ־3 מיליון שקל במידה שאגמון יצליח לעצור את ההליכים של הרשות נגד החברה - שבמסגרתם אף עלתה האפשרות להפקיע את השליטה בחברה תוך מינוי נאמן מטעם הרגולטור - ולאפשר את הדחת גלעד. זאת מעבר לריטיינר הקבוע שמקבל המשרד עבור הליווי המשפטי של החברה. לנוכח הבקשה יוצאת הדופן, בכירים במגדל דרשו שהדירקטוריון ידון ויצביע על המענק טרם העברתו למשרד אגמון, ושהדבר יירשם בפרוטוקולים של החברה. בסופו של דבר, המענק אושר על ידי הדירקטוריון.
אגמון הוא לא היחיד שקיבל מענק עבור השירותים שהעניק שסייעו להדחת גלעד. גם פרופ' שרון חנס, ששימש יועץ במסגרת הפשרה עם גלעד, קיבל מענק מיוחד של 750 אלף שקל עבור השירותים שהעניק.
כאמור, בימים אלה מגדל ביטוח נערכת להדחת רון־טל. רשות שוק ההון שלחה לדירקטורים בחברה מכתב שמרמז לכך שתתנגד להדחה, ואותו אגמון שלח מכתב תגובה חריף בשמם, שבו הוא טוען שלרשות אין כלל סמכות להתערב בכל סוגיית מינוי הדירקטורים. האם גם הפעם אגמון יצליח להתיר את הפלונטר עבור מגדל? ומה יהיה המחיר שבו ישאו בעלי המניות במידה שהדבר יעלה בידיו?
ממגדל ואגמון נמסר בתגובה כי מערכת היחסים ביניהם חסויה, כולל כל הנוגע לשכר טרחה, ושאין בכוונתם לפרסם את הדברים בפומבי.