סגור

המוסדיים בנפטא שמו ברקס לחבילת התגמול החדשה לבעל השליטה חיים צוף

מנורה מבטחים ומגדל ביטוח, שמחזיקות בהתאמה ב־7.8% וב־7.5%, מתנגדות להורדת הרף שאמור לזכות את צוף בבונוס — מתשואה של 8% על ההון ל־6%. אסיפת בעלי המניות נדחתה ל־20 בדצמבר

הגופים המוסדיים, שמחזיקים במניות נפטא, מתנגדים למדיניות התגמול החדשה המבוקשת עבור בכירי החברה. נפטא, שבשליטת אקויטל, הודיעה למשקיעים כי היא דוחה את אסיפת בעלי המניות מתחילת השבוע הנוכחי ל־20 בדצמבר, כדי למצות את הדיונים עם המוסדיים.
מדיניות התגמול החדשה, שאותה מבקשת החברה לאשר ליו"ר ובעל השליטה חיים צוף, דומה למדי למדיניות הקודמת. מדובר בדמי ניהול של 1.1 מיליון שקל בשנה, ובמענק של עד כמיליון שקל בשנה. בשני נתונים אלה לא חל שינוי, אך החברה מבקשת להנמיך את הרף שמזכה את צוף במענק המקסימלי.

על פי מדיניות התגמול הנוכחית, החברה צריכה להציג תשואה של 8% על ההון, כדי שצוף ייהנה מבונוס, בעוד שהרף המבוקש במדיניות החדשה הוא תשואה של 6% על ההון. תשואה של 12% על ההון תזכה את צוף במענק המקסימלי במסגרת החדשה המבוקשת, כשבמדיניות הנוכחית יש צורך בתשואה של 14% על ההון.
המוסדיים מתנגדים להנמכת הרף, ולכן מתנגדים למדיניות החדשה כולה, אף שהסכומים לא השתנו מהותית.
בנוסף, הם מתנגדים למה שהם מגדירים גמישות גבוהה יותר בנוגע להגעה למענק המקסימלי. בנוסף לתשואה על ההון, תימדד התשואה של החברה בפרספקטיבה של שלוש שנים מול מדד הייחוס, מדד ת"א־125. אם תשואת המניה תהיה מעל לאחוזון ה־40, יזכה צוף במענק מקסימלי, בין האחוזון 40 ל־65 יהיה צוף זכאי למענק בהיקף של שני חודשי עבודה. מתחת לאחוזון 75 הוא לא יזכה במענק.
המוסדיים עם אחזקות גדולות בנפטא הם מנורה מבטחים (7.8%) ומגדל ביטוח (7.5%). החברה־האם אקויטל מחזיקה ב־76.2% מהמניות.
1 צפייה בגלריה
חיים צוף
חיים צוף
חיים צוף
(אוראל כהן)
קבוצת אקויטל הציבורית היא בעלת השליטה בנפט"א, שמחזיקה בחנ"ל (חברת הנפט לישראל) הפרטית. צוף הוא מבעליה של חנ"ל, המספקת לחברות בקבוצה אקויטל שירותי ניהול, אדמיניסטרציה, מזכירות ושירותי כספים וחשבות. בהסכם עם אקויטל הוענקה לחברות גם זכות שימוש לא בלעדית במשרדי חנ"ל ושירותי משרד נוספים בתמורה כוללת של 180 אלף שקל לשנה. בנוסף, חנ"ל מנועה מלייקר את השירותים שהיא מעניקה לחברות בקבוצה בשיעור שעולה על 20% בשנה. צוף הוא בעל עניין אישי בהחלטה על קבלת השירותים, לכן ההחלטה על כך צריכה להתקבל ברוב מיוחד.
בעלי המניות של נפטא יתבקשו להצביע באסיפה הקרובה גם על פירוט התמחור עבור השירותים שמעניקה חנ"ל לאקויטל ולשאר החברות בקבוצה. עבור שירותי מנכ"ל, שינתנו בידי ערן לנדנר בהיקף משרה של 20%, תשלם החברה 15 אלף שקל; עבור שירותי אדמיניסטרציה בשיעור של 10% תשלם החברה 7,000 שקל; עבור ייעוץ משפטי 24 אלף שקל; ועבור המשרדים 80 אלף שקל.
"על השינוי הזה דווקא בירכנו", אמר בכיר בגוף מוסדי והוסיף כי "התמחור הופך את השירותים שמעניקה חנ"ל לחברות־הבנות שלה שקוף יותר". באסיפה השנתית יתבקשו בעלי המניות להצביע גם על מינוי מחדש של צוף ובועז סימונס לדירקטורים בחברה, ועל מינויו של ברי סבג לדירקטור בלתי תלוי חדש. נפטא נסחרת בבורסת ת"א לפי שווי של 2 מיליארד שקל, לאחר שהמניה עלתה מתחילת השנה ב־40%.