מלחמת השבבים גובה מחיר מבייג'ינג: SMIC נפלה בהכנסות לראשונה זה כשלוש שנים
מלחמת השבבים גובה מחיר מבייג'ינג: SMIC נפלה בהכנסות לראשונה זה כשלוש שנים
יצרנית השבבים הגדולה והחשובה בסין, שנסחרת בהונג קונג בשווי של 238 מיליארד דולר, רשמה צניחה של 20.6% בהכנסות הרבעון, והרווח הנקי נפל ב-44%; SMIC נאנקת תחת ההגבלות שמטילה ארה"ב על יצוא טכנולוגיית שבבים, והיא בפיגור של שנים מול המתחרות סמסונג ו-TSMC
יצרנית השבבים הגדולה והחשובה בסין SMIC משלמת את מחיר הסנקציות האמריקאיות שמונעות שיתוף פעולה עם יצרניות אחרות בסקטור. החברה, שנסחרת בהונג קונג בשווי של 238 מיליארד דולר, רשמה ירידה רבעונית בהכנסות לראשונה זה כשלוש שנים - כך פורסם ב-CNBC.
הכנסות SMIC נפלו ב-20.6% ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל ב-2022 ל-1.46 מיליארד דולר. הפעם האחרונה שהכנסות החברה ירדו הייתה ברבעון השלישי של 2019. הרווח הנקי נפל ב-44% ל-231 מיליון דולר.
SMIC היא יצרנית השבבים הגדולה בסין והחשובה ביותר עבור בייג'ינג. היא מהווה עבור הממשל שחקן עיקרי בשאיפותיו לצמיחה גדולה בסקטור השבבים המקומי, והיא בתחרות מול היריבות סמסונג הקוראנית ויצרנית השבבים הגדולה בעולם TSMC מטייוואן, שידן על העליונה מול המתחרה הסינית.
הטכנולוגיה של SMIC עדיין בפיגור של שנים אחרי המתחרות. ב-2020 היא הוכנסה לרשימה השחורה של ארה"ב, ובשנה שעברה הטילה וושינגטון הגבלות יצוא גורפות שמנעו הגעת טכנולוגיית שבבים וציוד מתקדמים לסין שהיו דרושות לה ומנעו מהתעשייה המקומית התקדמות בתחרות. למרות זאת אשתקד רשמה SMIC הכנסות שיא לשנה כולה.
אך במהלך הרבעון הראשון של 2023 החמיר המצב עבור SMIC ועבור תעשיית השבבים העולמית בכללותה. עודף היצע של שבבים בעולם לצד ביקוש נמוך פגעו בתעשייה העולמית כולה.
מעל ל-50% מהכנסות SMIC מגיעים ממכירת שבבים שהחברה מייצרת עבור סמארטפונים ומוצרי אלקטרוניקה אחרים. גם המתחרה סמסונג, יצרנית שבבי הזיכרון הגדולה בעולם, ראתה צניחה רבעונית ברווח.
יצרניות שבבים רבות בעולם נתנו תחזית אופטימית למחצית השנייה של השנה, אך SMIC נתנה תחזית אופטימית כבר לרבעון השני (הנוכחי) של השנה, עם עלייה של 5%-7% בהכנסות לעומת הרבעון הראשון.
לפני שלושה שבועות דווח בבלומברג כי מתחרה סינית אחרת של סמסונג מתכננת הנפקה בשווי 14.5 מיליארד דולר. חברת CXMT מחפשת אחר חתמים לקראת הנפקה עוד השנה בבורסת STAR, "הנאסד"ק של שנגחאי", כך פורסם בבלומברג. CXMT היא אחת מחברות הענק הסיניות שמאמצות את השאיפות של בייג'ינג להתאים את הטכנולוגיה לרמה של ארה"ב, כחלק מהמלחמה הטכנולוגית בין המעצמות.