סגור
בועז וייזר מנכ"ל חברת זוז פאוור

למרות הפסדים ואפס הכנסות: זוז פאוור מנסה להגיע לנאסד"ק

חברת אגירת האנרגיה הקינטית תתמזג עם חברת הארנק (SPAC) Keyarch Acquisition ותנסה להיכנס לשוק האמריקאי

חברת אגירת האנרגיה הקינטית זוז פאוור תנסה את מזלה מעבר לים ומתכננת כניסה לבורסת נאסד"ק באמצעות מיזוג לספאק (SPAC) - חברת ארנק ריקה מפעילות. החברה מתכננת להמשיך להיסחר גם בבורסה התל אביבית ולהפוך לחברה דואלית.
החברה מעוניינת להיכנס לארה"ב על מנת לחזק את ההכרה והמיצוב שלה בשווקים הבינלאומיים ובפרט בשוק האמריקאי, כשוק יעד אסטרטגי. בנוסף יספק המעבר תשתית נוחה לגיוס הון לטובת הצמיחה העסקית עתידית.
הספאק אליו מתמזגת זוז הוא Keyarch Acquisition Corp, שהוקם בספטמבר 2021 ומנוהל על ידי פאנג זאנג, ושייך לקרן השקעות מהונג קונג.
זוז פאוור היא חברה ללא גרעין שליטה, שהמחזיקים העיקריים בה הם מור גמל (12.2%), הפניקס (11%), אלה אימפקס (10.3%) וקפיטל נייצ'ר (7.3%).
מניית זוז מזנקת היום ביותר מ-15% בבורסת תל אביב, אולם מתחילת השנה נחלשה יותר מ-18%. החברה נסחרת בשווי שוק של 77 מיליון שקל.
עסקת המיזוג והתחלת המסחר בוול סטריט צפויות לרבעון הרביעי של השנה הנוכחית. המיזוג יעשה על ידי מיזוג משולש הופכי של חברה בת שהקימה זוז פאוור לשם המיזוג. בעת המיזוג יבוצע איחוד של מניות (Reverse split) להיקף של 6 מיליון מניות שיפתחו את המסחר בוול סטריט לפי שווי של 10 דולר. באופן זה מעוניינת זוז להתחיל להיסחר בנאסד"ק לפי שווי של 60 מיליון דולר - גבוה כמעט פי שלושה משוויה היום באחוזת בית.
חברת הארנק התחייבה להגדיל את השווי של החברה הנסחרת לפי אבני דרך של צמיחה בשווי השוק שהוגדרו. את 2022 סיכמה זוז פאוור בהפסד של 39.5 מיליון שקל לעומת 32 מיליון שקל ב-2021. יותר ממחצית ההפסד (23 מיליון שקל) נרשם ברבעון האחרון.
העמקת הפסד מתרחשת על רקע העובדה שלחברה עדיין אין הכנסות, וצבר ההזמנות שלה עומד על 5.2 מיליון שקל בלבד (בסוף השנה שעברה המספר אפס התנוסס גם על שורה זו), בעוד ההוצאות למחקר ופיתוח ממשיכות לעלות.
זוז פאוור, לשעבר צ'קראטק, מתמחה במערכות המבוססות על אגירת אנרגיה קינטית בגלגלי תנופה. לפי החברה, הפטנט שלה מאפשר הטענת כלי רכב חשמליים בצורה מהירה יותר ולפתור את בעיית ההטענה למרחקים ארוכים.
רוב פעילותה היא בשוק תשתית הטעינה של רכבים חשמליים ובעיקר בתחום תשתית הטעינה האולטרה מהירה, שעשוי לאפשר לרכבים להטעין את הסוללה בתוך פרק זמן של עד שעה. לאחר המיזוג, יחזיקו בעלי המניות הנוכחיים בין 40% ל-50% בחברה.
לזוז יש היסטוריה של דילול משקיעים על מנת לספק לחברה הון. במרץ אשתקד גייסה 96 מיליון שקל באמצעות מכירת מניות במחיר של 2.3 שקל, הנמוך ביותר מ־70% ממחיר ההנפקה. המשתתפים העיקריים בהנפקה היו אפקון החזקות, מור, הפניקס, ילין לפידות ומיטב.
מור והפניקס השתתפו בהנפקה דרך חברות קופות הגמל שבבעלותם. ההנפקה זכתה לשיתוף פעולה מהמוסדיים מאחר שאפקון, בשליטת משפחת מלצר, לקחה בה חלק משמעותי. אולם עד כה שיתוף הפעולה לא הביא לפריצת דרך עבור החברה.
הספאק מתכוון לסייע לזוז להיכנס לשוק הסיני, שוק שמהווה אתגר עבור זוז בניסיון לחדור אליו יותר מאשר לשווקים במערב. בעת הקמתו התחייבה קרן ההשקעות להתמקד בטכנולוגיות משבשות מארה"ב, ישראל והמזרח הרחוק – אך לא כולל סין.
הספאק אמור היה כבר להיסגר לאחר שלא מימש מיזוג עם חברה רלוונטית ולמעשה קיבל הארכה רק לאחרונה להמשיך ולחפש אחר מטרות מיזוג.