סגור
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ב11 במרץ
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין (גטי)

בפעם הראשונה מאז המהפכה הבולשביקית: רוסיה נכנסה לחדלות פירעון על החוב הזר שלה

הלילה חלפה תקופת ה"חסד" בת 30 הימים מאז שרוסיה לא פרעה תשלום ריבית על החוב שלה במט"ח; לרוסיה יש חובות במטבע זר בהיקף של 40 מיליארד דולר, כמחציתו לגורמים זרים - חלק גדול מהכסף הרוסי מוקפא בבנקים בעולם, בשל הסנקציות שהוטלו על מוסקבה

רוסיה נכנסה לחדלות פירעון על החוב במטבע זר שלה – בפעם הראשונה מאז המהפכה הבולשביקית בסוף 1917.
אתמול בערב חלפה תקופת "החסד" (grace period), של 30 ימים, מאז שלא פרעה תשלום ריבית על חוב שלה במועד הנדרש, 27 במאי.
לרוסיה יש חוב של כ-40 מיליארד דולר במטבע זר, כמחציתו לגורמים זרים. וזאת בשעה שחלק גדול מהמטבע הזר שלה מוקפא בחשבונות בינלאומיים, במסגרת הסנקציות שהטילו על מוסקבה, בעקבות פלישתה לאוקראינה.
מוסקבה לא מנותקת לחלוטין מבחינה כלכלית – יש לה עדיין קשרי מסחר משמעותיים עם סין וכמובן היא בשלב זה ממשיכה למכור נפט וגז למערב, לצד סחורות נוספות. אולם קשרים אלה לא מספיקים כדי לעמוד בחוב הבינלאומי שלה.
בחודש שעבר אמר שר האוצר הרוסי, אנטון סילואנוב, כי רוסיה יכולה להמשיך לשלם את חובותיה אם לא ימנעו ממנה לעשות זאת (בין היתר על ידי שחרור הכספים שלה בחו"ל).
"יש לנו כסף ויש מוכנות לשלם. המצב הזה הוא מלאכותי, הוא נוצר על ידי מדינה לא ידידותית ולא תהיה לו כל השפעה על איכות החיים של הרוסים", אמר אז סילואנוב.
רוסיה נכנסה לחדלות פירעון ב-1998, אך אז היה מדובר בחוב ברובל המקומי (בשווה ערך של 40 מיליארד דולר) והיא התאוששה בשעתו במהירות יחסית, בסיוע גורמים בינלאומיים.