אבי גבאי יצטרף היום רשמית לשליטה בפרטנר בהשקעה של 100 מיליון שקל
אבי גבאי יצטרף היום רשמית לשליטה בפרטנר בהשקעה של 100 מיליון שקל
המנכ"ל היוצא של סלקום, שארגן עם שלמה רודב את דבוקת השליטה בחברת התקשורת, ירכוש 2.8% ממניותיה. 25 מיליון שקל יגיעו מהונו האישי ו־75 מיליון שקל כמימון מחברת הביטוח הפניקס
אבי גבאי יצטרף היום רשמית לשליטה בפרטנר. המנכ"ל היוצא של סלקום, שארגן עם שלמה רודב את דבוקת השליטה בחברת התקשורת, ירכוש 2.8% ממניותיה. גבאי ישקיע בעסקה 25 מיליון שקל מהונו האישי ויקבל מימון של 75 מיליון שקל מחברת הביטוח הפניקס בתנאים מועדפים.
רודב, שחבר לגבאי בהובלת קבוצת הרכישה לפרטנר, לא רוכש מניות בעסקה וישמש דירקטור בלבד. זאת אף כי בשבועות האחרונים הפגין אקטיביות כשביקש לקדם מהלך לנסיגה מתשלום האופציות למנכ"ל היוצא אבי צבי. צבי קיבל אופציות של 18 מיליון שקל לארבע שנים, שבמקרה של העברת שליטה בפרטנר הן מבשילות מיידית. רודב טען כי המהלך שבו רכשה הקבוצה בראשותו ובראשות גבאי 27% מפרטנר לא מהווה העברת שליטה.
בנובמבר 2021 סיכמה הקבוצה על רכישת מניותיה של האצ'יסון הסינית בפרטנר תמורת 300 מיליון דולר. בעקבות העסקה קפצה מניית פרטנר ואף שבאחרונה ירדה על רקע המשבר בשווקים, המניות שוות עדיין 360 מיליון דולר - כלומר 20% מעל המחיר ששולם.
על פי ההסכמים, גבאי מהווה 10.2% מהקבוצה, שמונה את הפניקס, מנורה, כלל ביטוח ומורי ארקין. מניותיו של גבאי שוות כ־120 מיליון שקל (כ־37 מיליון דולר). גבאי התפטר מתפקיד מנכ"ל סלקום כדי לרכוש את פרטנר, אולם נאלץ להמתין מהצד גם אחרי השלמת העסקה כי דירקטוריון סלקום, בעיקר הדח"צים שבו, סירבו לאפשר לו לקצר את תקופת הצינון שעמדה על תשעה חודשים. בסופו של דבר הם התרצו ובשבוע שעבר, אחרי שהתקופה קוצרה, מינה אותו הדירקטוריון למנכ"ל פרטנר.
גבאי צפוי להיכנס היום מעשית לתפקיד המנכ"ל, ולפי הערכות יבצע שינויים בשדרה הניהולית. הכישלון של רודב בניסיונו למנוע הבשלת האופציות של צבי נגעה גם למנהלים הבכירים האחרים בחברה, שייהנו מכ־15 מיליון שקל עבור האופציות שהבשילו.
פרטנר נכנסת לעידן של שני בעלי בית דומיננטים ומנוסים בתחום התקשורת. רודב שימש בעבר כיו"ר בזק וגבאי כמנכ"ל בזק וכמנכ"ל סלקום. מאז 2019 מתפקדת בפרטנר ללא גרעין שליטה. באותה שנה ויתר חיים סבן על השליטה בה בשל חוב 300 מיליון דולר להאצ'יסון. זו קיבלה את המניות ששעבד לה סבן כחלק מהלוואה שקיבל ברכישת השליטה.
משרד התקשורת לא העניק היתר שליטה בחברה להאצ'יסון, שפועלת מהונג קונג. המניות הופקדו בידי נאמן, עו"ד אהוד סול, וליו"ר פרטנר מונתה אסנת רונן. רונן לא הרשימה בתפקיד ומינתה את אבי צבי כמנכ"ל במהלך שנוי במחלוקת. שוק ההון נתן ביטוי לאכזבתו מהמצב כשלאחר כניסת רודב וגבאי לחברה רכש מניות והרים את שווייה.
עם זאת, לגבאי לא נכונו 100 ימי חסד בניהול, והוא יימדד כבר מיומו הראשון לאור הניסיון שלו בענף.