מפעל נירלט בניר עוז ניזוק משמעותית וגם החברה האם נפגעת
מפעל נירלט בניר עוז ניזוק משמעותית וגם החברה האם נפגעת
מניית בעלת השליטה ביצרנית הצבעים נירלט, קבוצת אינרום, ירדה ב-14% מאז מתקפת הטרור של חמאס על קיבוץ ניר עוז, לעומת ירידה מתונה יותר במדד ת"א תעשייה; במחצית הראשונה של 2023 סיפקה נירלט 36% מכלל ההכנסות של אינרום
המפעל המרכזי של נירלט בקיבוץ ניר עוז ניזוק באופן משמעותי במתקפת הטרור של מחבלי חמאס. כך עולה מדיווח שהעבירה לבורסה בעלת השליטה בנירלט, קבוצת אינרום. אזור המפעל מוגדר כשטח צבאי סגור ולכן לחברה אין גישה אליו ואין עדיין יכולת לאמוד באופן מדויק את היקף הנזק.
נירלט עוסקת בייצור ושיווק פתרונות בנייה ופיתוח סביבה ונוף (בהם בלוקים ומוצרי בטון), מוצרי גמר לבנייה (בהם טיח, דבקים וחומרי איטום), צבעים לבנייה, שיפוצים ותעשייה, ומערכות צנרת אינסטלציה. פרט לנירלט שעוסקת בתחום הצבעים, חברות בנות אחרות של אינרום הן יצרנית הבלוקים איטונג, יצרנית מוצרי הגמר לבנייה מיסטר פיקס ויצרנית מערכות האינסטלציה SP.
המפעל בניר עוז הוא המפעל המרכזי של נירלט. הוא משתרע על פני שטח של כ־51 דונם מהם כ־19 אלף מ"ר שטח בנוי, ובו מיוצרים מרבית מוצרי החברה, בהם צבעים, ציפויים, עזרי צביעה, חומרי איטום ועוד.
בנוסף אליו לחברה מפעל בנתניה, בשטח בנוי של 4,250 מ"ר, אך בו מיוצרות רק אבקות צבע אלקטרו סטטיות, כך שלא תתאפשר הסטת ייצור אליו.
בנירלט בוחנים אלטרנטיבות שונות להספקת המוצרים ללקוחות, לרבות מספקי מוצרי צבע שונים בישראל ובחו"ל.
מנכ"ל החברה עמרי לוטן אמר כי "נירלט חברה בריאה, חזקה ונחושה ואנחנו נשקם את המפעל".
במחצית הראשונה של השנה היוו ההכנסות של נירלט 36% מכלל הכנסותיה של אינרום, ומדובר בתחום הפעילות החשוב ביותר של הקבוצה. מרבית המכירות בכלל הקבוצה הן לשוק המקומי. מכירותיה של נירלט בחו"ל ב-2022 היוו רק 1.7% מהכנסות אינרום. הרווח הנקי של נירלט עמד בסוף השנה שעברה על 49.6 מיליון שקל ואינרום משכה ממנה דיבידנדים בסך של 14.8 מיליון שקל לצד דמי ניהול של 2.1 מיליון שקל.
אינרום היא חברה ללא בעל שליטה, ובעלי המניות העיקריים בה הם הגופים המוסדיים אלטשולר שחם (19.8%), מגדל (13.3%), הפניקס (13.1%), כלל (8%) והראל (7.4%).
הקיבוצים נירים וניר עוז מחזיקים ב-13% מהמניות לאחר שב־2021 מכרו לאינרום את מניות המיעוט שהחזיקו בנירלט (37.8%) לפי שווי חברה של 700 מיליון שקל בתמורה למניות אינרום. מנכ"ל אינרום הוא נועם שצ'לקה והיו"ר הוא ציון גינת.
אינרום נסחרת כיום לפי שווי של 1.26 מיליארד שקל. למרות השיפור בהכנסות, מתחילת השנה ועד לאירועי הזוועה בעוטף עזה ירדה מניית החברה ב-10% בזמן שמדד ת"א תעשייה שבו היא נכללת נותר ללא שינוי. זאת, ככל הנראה בשל קישור שביצעו המשקיעים להאטה בענף הבנייה.
בשבוע החולף, בעקבות האירועים, ירדה המניה ב-14% נוספים, לעומת ירידה של כ-6% במדד ת"א תעשייה. הדיווח על הנזק למפעל הגיע בסופו של יום שבו עלתה המניה ב־2% והוא עשוי להוביל לירידות נוספות בשבוע הקרוב.