נחשף בכלכליסטפסגות מאשרת: רני צים מחפש למכור את השליטה בבית ההשקעות
נחשף בכלכליסט
פסגות מאשרת: רני צים מחפש למכור את השליטה בבית ההשקעות
כלכליסט חשף כי בעל השליטה בבית ההשקעות (62%) רני צים רוצה למכור את קבוצת פסגות; עוד הודיעה פסגות כי צים מנהל מגעים עם מנכ"ל החברה יניב בנדר לרכישת השליטה ממנו - בנדר הוא בעל המניות השני בגודלו בחברה
פסגות מאשרים את חשיפת כלכליסט כי בעל השליטה רני צים (62%) מחפש רוכש לבית ההשקעות. על פי פסגות במועד זה אין רוכש קונקרטי לשליטה בבית ההשקעות.
עוד הודיעה פסגות כי צים מנהל מגעים עם מנכ"ל החברה יניב בנדר לרכישת השליטה בחברה. "בעל השליטה היחיד שיהיה בפסגות ביום לאחר עזיבתו של רני – הוא יניב בנדר. בנדר הוא האיש החזק בפסגות והוא לא מתכוון לתת לאף אחד לרכוש את השליטה בבית ההשקעות מעל לראש שלו". כך ציינו בכירים בבית ההשקעות פסגות על רקע הכתבה שפורסמה הבוקר בכלכליסט. בנדר הוא בעל המניות השני בגודלו בחברה כשהוא מחזיק 9% ממניות החברה ועם אופציה להגדיל עד ל-11%.
"בנדר מנהל את הפעילות השוטפת והוא היחיד שמכיר את הפעילות העסקית של פסגות לעומק ואת הפוטנציאל של החברה", הסבירו הבכירים וקבעו כי בנדר ינסה לשחזר את המהלך של גיל אגמון שרכש את השליטה בדלק רכב מחברת דלק השקעות, לאחר שכיהן כמנכ"ל בחברה הראשונה. בנדר סירב להתייחס לעניין ולשאלה מאיין יגייס את ההון לרכישת בית ההשקעות.
צים מבקש למכור את אחזקותיו בקבוצת פסגות לפי שווי חברה של כ־400 מיליון שקל, דבר שגוזר לאחזקות שלו מחיר מבוקש של 247 מיליון שקל. זאת בשעה שהחברה נסחרת בבורסת ת"א לפי שווי שוק של 160 מיליון שקל בלבד. כלומר, צים שואף למכור את האחזקות לפי שווי שגבוה פי 2.5 משווי השוק הנוכחי של הקבוצה כולה. אם יצליח בכך, הוא ירשום תשואה גבוהה על ההשקעה בזמן קצר, שכן לאחזקה הנוכחית שלו הגיע לאחר השקעה של כ־100 מיליון שקל, כלומר, יותר מפי 2.
היום יש לקבוצת פסגות שלוש חברות־בנות: ואליו פיננסים, שעוסקת באשראי חוץ־בנקאי; פרי־פיי, שעוסקת בתחום התשלומים הדיגיטליים; ובית ההשקעות פסגות, שמנהל קרנות נאמנות, השקעות אלטרנטיביות וקרנות גידור. הפעילות המרכזית של בית ההשקעות כיום היא ניהול קרנות נאמנות, שבהן נכסים מנוהלים בהיקף של כ־29.5 מיליארד שקל, וזאת בהנחה שהעסקה מול הפניקס תצא לפועל. במסגרת העסקה הפניקס רוכשת, באמצעות החברה־הבת הפניקס בית השקעות (אקסלנס לשעבר), קרנות נאמנות שמנהלות כ־17 מיליארד שקל תמורת 260 מיליון שקל, ואת פעילות ניהול התיקים של פסגות תמורת 50 מיליון שקל.