פגיעת טיל, ביקוש לרכב הסיני ושקל חלש - דוחות קרסו מוטורס
פגיעת טיל, ביקוש לרכב הסיני ושקל חלש - דוחות קרסו מוטורס
המלחמה הובילה לירידה במכירות יבואנית הרכב; המרכז הלוגיסטי שלה סמוך לאשדוד נפגע מטיל וכ-300 כלי רכב נשרפו, אך ההערכה היא כי הנזק יכוסה ע"י מס רכוש; מכירות הרכב הסיני צ'רי תרמו להכנסות הרבעון השלישי, אך הפיחות בשער השקל והריבית הגבוהה חתכו את הרווח הנקי בחצי
הישראלים מעדיפים סיניות: בזמן שדלק רכב ו-UMI ספגו ירידה חדה בהכנסות, מכירות הצ'רי דחפו את קרסו מוטורס לזינוק בהן, אך לא הצליחו למנוע ירידה ברווחיות.
קרסו מכרה כ-2,400 רכבי צ'רי ברבעון והכנסות מגזר הרכב שלה זינקו ב-118% ל-746 מיליון שקל, אך הפיחות בשער השקל והריבית שעלתה הביאו לירידה של 22% ברווח.
הישראלים העדיפו את הרכבים הסינים ומכירת שאר המותגים ירדה. כך עולה לפחות מנתוני המכירות של שלוש יבואניות הרכב, קרסו מוטורס, דלק רכב ויוניברסל מוטורס (UMI) ברבעון השלישי ובתשעת החודשים הראשונים של השנה.
קרסו הייתה הנהנית העיקרית מכך, כשמכרה ברבעון כאמור למעלה מ-2,400 רכבי צ'רי (שאותם החלה לשווק בסוף 2022) - כמחצית מכלי הרכב שמכרה. במהלך ינואר – ספטמבר הגיעו מכירות הצ'רי לכ-9,500 רכבים, 56% מהרכבים שמכרה קרסו, והזניקו את נתח השוק של היבואנית מ-3.3% בסוף ספטמבר אשתקד ל-7.8% השנה.
מכירות המותג הסיני הקפיצו את הכנסותיה של קרסו ממגזר הרכב שלה ב-118% ל-746 מיליון שקל ברבעון השלישי. זאת בזמן שהכנסותיה של דלק רכב ממגזר זה ירדו ממיליארד שקל ל-622 מיליון (39%) ואלה של UMI ירדו ב-45% ל-295 מיליון שקל.
בשורת הרווח ספגו שלוש היבואניות ירידה. אך בזכות השיפור בהכנסות זו של קרסו מתונה משל השתיים האחרות: 51 מיליון שקל רווח מגזרי רבעוני תוך ירידה של 22%, לעומת 57 מיליון שקל בירידה של 81% אצל דלק רכב ו-18 מיליון שקל בירידה של 75% ב-UMI.
קרסו עוסקת, לצד מכירת כלי רכב חדשים (צ'רי, רנו, ניסאן, אינפיניטי ודאצ'ה) גם במגזר הליסינג, במתן שירותי מוסך וחלפים, ביטוח ומימון ומכירת רכב משומש. בתחילת השנה החלה במיתוג פעילויותיה תחת המותג פריזבי .
הכנסותיה מכלל הפעילויות הגיעו בסיכום הרבעון ל-1.2 מיליארד שקל, תוך שיפור של 53% לעומת הרבעון המקביל, בעיקר הודות למכירות הצ'רי, כשמגזר הרכב היה אחראי ל-56% מהן, והפעילות במגזר הליסינג הניבה 33% נוספים. הרווח הנקי ירד ב-51% ל-42 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הגיעו הכנסותיה ל-3.8 מיליארד שקל, גבוהות ב-55% מאלו שנרשמו בתקופה המקבילה. כשהרווח ירד ב-37% ל-191 מיליון שקל.
המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר הביאה לירידה ניכרת במכירות, אך בקרסו מדווחים על התאוששות בשבועות האחרונים. המרכז הלוגיסטי של החברה בפארק ראם שסמוך לאשדוד נפגע מטיל וכשלוש מאות כלי רכב נשרפו, אך החברה מעריכה כי הנזק יכוסה על ידי מס רכוש.
קרסו הזהירה כי אינה יכולה לצפות את השפעות והשלכות המלחמה אך אלה עלולות להיות מהותיות. החברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 1.2 מיליארד שקל. מתחילת המלחמה ירדה מנייתה ב-11% וסה"כ 24% מתחילת השנה, בזמן שמדד ת"א 125 שבו היא נכללת עלה מה-7 באוקטובר ב-4%.