סגור
פז זיקוק אשדוד בתי זיקוק ב אשדוד בית זיקוק
בית הזיקוק באשדוד (צילום: עמית שעל)

שתי הודעות אופטימיות החזירו את בית הזיקוק באשדוד לשווי בהנפקה

מניית החברה קפצה היום ב-10% וחזרה לשווי השוק שלפיו הונפקה בספמטבר, אך עדיין לא הגיעה לשווי השיא שרשמה באוקטובר; בית הזיקוק באשדוד הודיעה היום על חלוקת דיבידנד, וחיזקה את האופטימיות מההודעה בתחילת השבוע על כך שתחל לרכוש קונדנסט ממאגר לווייתן

מניית בית הזיקוק באשדוד זינקה בימים האחרונים והחברה חזרה לשווי השוק שבו הונפקה בספטמבר.
לזינוק בשווי החברה השבוע תרמו שני אירועים מרכזיים: ההודעה היום (ד') על חלוקת דיבידנד בגובה 55 מיליון דולר, שהובילה לזינוק של 10% בשווי המנייה. האירוע השני הוא ההודעה של השותפות במאגר הגז לווייתן ביום ראשון על כך שיתחילו למכור קונדנסט לבית הזיקוק באשדוד, במקום למסור אותו בחינם לבזן. לאחר ההודעה עלתה מניית החברה בכ-4%.
בסך הכל קפצה מניית החברה ב-17.4% בארבעת ימי המסחר האחרונים, שבהם הציגה שלושה ימים חיוביים ויום ירידות אחד. חברת בית הזיקוק אשדוד הגיעה בנעילת המסחר היום לשווי של 1.15 מיליארד שקל. מחיר המניה הגיע ל-10.23 שקלים, מעט מעל המחיר בהנפקה שהיה 10.19 שקלים למניה. למרות הזינוק, החברה עדיין לא נסחרת בשווי השיא שאליו הגיעה באוקטובר האחרון, 10.88 שקל.
ביום ראשון הודיעו השותפות המחזיקות במאגר לוויתן, שברון (40%), ניו מד אנרג'י (45%) שבשליטת יצחק תשובה ורציו (15%) על כך שבמהלך חודש מרץ יתחילו למכור את הקונדנסט מהמאגר לבית הזיקוק באשדוד. המהלך צפוי לשפר את הרווחיות של בית הזיקוק, ושם סוף למתנה שהעניקו במאגר לוויתן לבזן בארבעת השנים האחרונות.
בדצמבר 2019 נקלעו השותפות במאגר לווייתן לבעיה. התשתית להפקת הגז הייתה מוכנה אך השותפות לא מצאו קונה לקונדנסט. כיוון שמדובר בחומר מזהם שאי אפשר סתם להשליך, לא ניתן להתחיל בהפקת הגז הטבעי מלווייתן ללא פתרון לקונדנסט. השותפות הגיעו להסכם עם בזן לפיו יעבירו את הקונדנסט לבית הזיקוק ללא עלות. זאת על אף שבשוק האנרגיה נהוג למכור את הקונדנסט – ממנו ניתן להפיק דלקים שונים.
בספטמבר 2022 הודיעו השותפות כי הגיעו להסכמות לפיהן ישתמשו בצינור של חברת תש"א להעברת קונדנסט לבית הזיקוק באשדוד, כך שיחלו למכור אותו במקום לחלק בחינם. ההודעה השבוע על כך שהמהלך יתחיל כבר במרץ הקרוב, הקפיצה את שווי מניית בית הזיקוק.
הדוחות הראשונים של בית הזיקוק אשדוד לאחר הפיצול מפז היו לרבעון השלישי של השנה שעברה, והחברה סיימה אותו עם רווח נקי של 65 מיליון דולר – לעומת הפסד של 7 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2022. בעלת האחזקות הגדולה ביותר בבית הזיקוק היא שפיר (10%) ולאחר מכן מנורה (8.93%).