סגור

המוסדיים מתנגדים לשדרוג השכר של מנכ"ל אזורים פי 3

חברת הנדל"ן, שמבקשת עבור רון אבידן תגמול שנתי של 8.9 מיליון שקל, נאלצה לדחות את האספה הכללית בלי לנקוב במועד. מוסדי שמתנגד לשדרוג: "אזורים רוצה לתקן את העוול בדיעבד ולהעניק למנכ"ל חבילת אופציות שלדעתנו אינה מידתית"

המוסדיים מתנגדים לשדרוג שכרו של מנכ"ל אזורים רון אבידן. חברת יזמות הנדל"ן הודיעה אתמול על דחייה למועד לא ידוע את האספה הכללית, שבמסגרתה אמורים היו בעלי המניות לאשר לאבידן ולבעל השליטה (64.5%) המכהן גם כיו"ר, חיים פרידמן, תוספת שכר של מיליוני שקלים.
אבידן מונה למנכ"ל במאי 2019 ועלות שכרו ב־2021 עמדה על 2.9 מיליון שקל — סכום נמוך יחסית למנכ"ל בענף שבו פעילה אזורים. לכן ביקשה החברה לשנות את מבנה שכרו: עלות שכר שנתי של ב־2.35 מיליון שקל; מענק של משכורת חודשית (150,000 שקל) על כל 10 מיליון שקל ברווח השנתי של החברה, מרווח של 75 מיליון שקל, כאשר תקרת המענק היא 12 חודשי שכר, כלומר 1.8 מיליון שקל; ותגמול הוני של 4.63 מיליון שקל. היקף התגמול השנתי שהחברה מבקשת עבור אבידן יסתכם ב־8.78 מיליון שקל, בתוספת של 120 אלף שקל להוצאות רכב.
התגמול ההוני, שמורכב ממניות חסומות ואופציות שיבשילו במשך ארבע שנים, ואשר יוביל את אבידן במימוש מלא לאחזקה ב־0.8% ממניות אזורים, הוא שגרר את התנגדות המוסדיים.
חבילת האופציות הכוללת שאזורים מבקשת להעניק לאבידן עומדת על 7.6 מיליון שקל, ובעת אישורה בוועדת התגמול של החברה הן היו בתוך הכסף (מחיר מימוש 17.3 שקל). אך בעקבות הירידות החדות בחודש האחרון במניות הנדל"ן, הן יצאו מחוץ לכסף.

1 צפייה בגלריה
רון אבידן מנכ"ל אזורים
רון אבידן מנכ"ל אזורים
רון אבידן מנכ"ל אזורים
(צילום: רובי קסטרו)

על פי ועדת התגמול, עדכון תנאי ההעסקה של המנכ"ל מבטא את שביעות הרצון מתפקודו ומכך שהציג תשואה עודפת מול מדד ת"א־125 ומול חברות נדל"ן אחרות. מניית אזורים אמנם נפלה ב־20% מינואר, אך בשלוש שנות כהונת אבידן היא זינקה ב־260%, לעומת מדד הנדל"ן שעלה ב־79%. באחרונה פיתחה החברה גם זרוע התחדשות עירונית, לאחר שבתחילת 2020 הנפיקה את קרן הריט שלה בשווי של 400 מיליון שקל.
לטענת נציג מוסדי, הגופים מתנגדים לשכרו החדש של המנכ"ל כי "אנחנו לא מתנגדים אוטומטית לשכר גבוה, אלא מסתכלים על הנתונים הכלכליים. אנחנו, כמשקיעים, רואים באזורים אחת מהחברות הטובות בענף. ההנהלה הציפה ערך מעבר לסקטור, והביצועים חריגים לטובה. בחברה אומרים שהתגמול הקודם של המנכ"ל מנע ממנו ליהנות מהצלחת החברה מעבר למענקים, אז היינו יכולים לאשר לו אופציות בשווי של מיליון שקל בשנה, ושני הצדדים היו מאושרים. אבל החברה רוצה לתקן את העוול בדיעבד, ולהעניק לו חבילת אופציות גבוהה מדי, שאנחנו חושבים כי אינה מידתית. מעבר לכך, אנחנו לא חובבים מניות חסומות, שאינן תלויות בביצועים, ולכן מתנגדים. אם החברה רוצה לשדרג את שכר המנכ"ל בדיעבד, היא יכולה לבקש מענק חד פעמי באספה הכללית ונשקול לאשרו".
מדובר בהתנגדות השנייה של המוסדיים בתוך חודש בלבד לשדרוג השכר בתחום הנדל"ן. ב־9 במאי הודיעה חברת שיכון ובינוי למשקיעים כי דחתה את האספה הכללית מתחילת החודש ל־23 במאי לאור התנגדות המוסדיים למדיניות התגמול החדשה שלה. במסגרת האספה אמורים היו בעלי המניות לאשר למנכ"ל החברה תמיר כהן מענק מיוחד והגדלת עלות שכר שנתית לכדי 14.2 מיליון שקל לעומת 10.8 מיליון שקל עד כה.