מנכ"ל אלקטרה צריכה יוכל לממש אופציות במחיר גבוה יותר מהצפוי
מנכ"ל אלקטרה צריכה יוכל לממש אופציות במחיר גבוה יותר מהצפוי
הגופים המוסדיים באלקטרה הבהירו לצביקה שווימר כי יוכל לקבל את האופציות במחיר הגבוה ביותר בו הייתה מניית החברה בשנה האחרונה - 93 שקל, במקום 83 שקל שהחברה ביקשה להעניק לו
המוסדיים לא הסכימו למחיר המימוש המוזל של האופציות של מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, והוא יוכל לממש את המניות במחיר גבוה יותר ממה שציפה. לכלכליסט נודע כי הגופים המוסדיים באלקטרה - הפניקס, מגדל, מנורה והראל – אישרו לאלקטרה צריכה להעניק למנכ"ל צביקה שווימר אופציות במחיר מימוש של 93 שקל למניה, במקום 83 שקל שהחברה ביקשה להעניק לו.
בפגישה שנערכה בין הגופים המוסדיים למנכ"ל החברה, הם הבהירו לו שעל פי מדיניות התגמול של תמחור מחדש של האופציות, הוא יכול לקבל את האופציות במחיר הגבוה ביותר בו היתה מניית החברה בשנה האחרונה. במקרה של אלקטרה צריכה, המחיר הגבוה ביותר בו נגעה המניה היה ב-25 במרץ, שבו השווי שלה עמד על 93 שקל.
באוקטובר 2021 קיבל שווימר 216 אלף אופציות במחיר מימוש של 170 שקל למניה, ששיקף את ממוצע שערי המניה בבורסה ב-30 ימי המסחר שקדמו להחלטת הדירקטוריון, בתוספת 7.5%. האופציות לא מומשו לנוכח הירידה במחיר המניה במועדי המימוש שנקבעו. לפני שלושה חודשים שווימר ביטל את האופציות וביקש מהחברה להעניק לו את אותה כמות אופציות במחיר מימוש של 84 שקל, נמוך בהרבה מהמחיר המקורי שבו היתה המניה לפני שלוש שנים.
מנית אלקטרה צריכה נסחרת כיום בשווי של 75 שקל. מחיר המימוש החדש שהוענק לשווימר מהווה פרמיה של 25% על מחיר המניה כיום. לאור הדיונים על מחיר האופציות של שווימר, נדחה בשבוע ימים מועד האסיפה הכללית שהיתה אמורה להיות ב-31 ביולי.
בדיווח שהוציאה אלקטרה צריכה לפני חודש על הוזלת מחיר המימוש של האופציות היא ציינה בנימוקי ההענקה כי הירידה החדה במניה שמנעה את מימוש האופציות הראשון נבעה משינויים בשיעורי הריבית בארץ ובעולם שהשפיעו על הבורסות והתבטאו גם בתוצאות החברה ובשווי המניה שלה. היא גם ציינה את מלחמת חרבות ברזל שהשפיעה על שווי המניה.
אולם, אלקטרה צריכה בחרה להתעלם בדיווח מההפסדים הממושכים שנבעו מפעילות רשת המזון קרפור וסבן אילבן, וההשפעה השלילית שלהם על שווי המניה. את שנת 2023 סיימה קרפור עם הפסד של 188 מיליון שקל בשל הכבדת המהלך של הסבת רשת יינות ביתן לקרפור. גם פעילות חנויות הנוחות האמריקאית סבן אילבן הסבה לאלקטרה הפסד של 70 מיליון שקל, ואחרי שנה וחצי חיסלה אלקטרה את הפעילות ומכרה את 8 הסניפים של סבן אילבן לקבוצת קמרי תמורת 3.4 מיליון שקל בלבד, ובכך סיימה רשת חנויות הנוחות הבינלאומית את דרכה בישראל.
עלות השכר של שווימר עמדה בשנה שעברה על 4.7 מיליון שקל, מתוכה שכר בגובה 2.5 מיליון שקל והיתר תשלום מבוסס מניות.