בעקבות הלחימה משקיעים משכו באוקטובר 20% מההון של קרנות שחשופות לסעודיה
בעקבות הלחימה משקיעים משכו באוקטובר 20% מההון של קרנות שחשופות לסעודיה
החשש מהתפשטות הלחימה ואי יציבות כלל אזורית הוביל לכך שבחודש שעבר נמשכו יותר מ-200 מיליון דולר מקרנות סל בעלות חשיפה לסעודיה; גם קרנות סל קטאריות ושל מדינות המפרץ חוו משיכות הון מאז מתקפת החמאס
משקיעים משכו באוקטובר סכומי שיא מקרנות אמריקאיות שחשופות לסעודיה, זאת על רקע מתקפת החמאס והתגובה הישראלית, שטלטלו את האזור.
בסוכנות רויטרס דיווחו כי מקרנות הסל iShares MSCI Saudi Arabia נמשך החוצה בחודש שעבר סכום שיא של יותר מ-200 מיליון דולר, כך לפי הנתונים שאספו בבורסה לני"ע בלונדון (LSEG). פירוש הדבר כי נחתך כ-20% מההון שהחזיקו הקרנות בתחילת החודש.
משיכות נרשמו גם מקרנות סל עם חשיפה לבורסות בקטאר ואיחוד האמירויות, זאת בשל חשש המשקיעים מאי יציבות. כך למשל, קרנות הסל iShares MSCI של קטאר הפסידו באוקטובר 7.7 מיליון דולר, בעוד שמקרנות הסל של האמירויות נמשכו באותה תקופה 2.75 מיליון דולר. משיכות ההון הללו מקרנות סל של מדינות המפרץ הפרסי היו גבוהות מאשר במרבית הכלכלות המתפתחות לאורך אותה תקופה.
"משיכות הון הן לא מדע מדויק", אמר האנליסט טורביורן סולטבדט מ-Verisk Maplecroft. "זה לא מבוסס ב-100% על הנתונים הכלכליים שיש לכל מדינה, ולכן כעת התפיסה היא שהסיכונים עולים בכל האזור וכתוצאה מכך אנחנו חווים השלכות שליליות", הסביר. משיכות ההון הללו מצביעות על ירידה באמון המשקיעים בשווקים הנחשבו עדכה עמידים.
קרנות סל העוקבות אחר ישראל כמו iShares MSCI Israel, ARK Israel ובלוסטאר ישראל טכנולוג'י, חוו משיכות של בין 2.5 מיליון דולר ל-9.3 מיליון דולר מאז מתקפת החמאס.
עם זאת, ההערכה הכללית בקרב המשקיעים והכלכלנים היא כי כמעט כל הכלכלות המרכזיות באזור חזקות מספיק כדי לשרוד את הטלטלה הנוכחית, לראיה - מדינות המפרץ נהנות מעליית מחירי הנפט והגז. משיכות ההון פוגעות בעיקר במאמצים של המדינות לגוון את הכלכלות שלהן. לפי סולטבדט, המלחמה עלולה לערער על מאמציה של סעודיה להפחית את התלות בנפט.