סגור

התנגשות בין המיעוט לרמי לוי בדרך למחיקת קופיקס מהמסחר

קבוצה של בעלי מניות מיעוט דורשת מלוי פרמיה כמעט כפולה על המניות שבידיהם, בדרך למחיקה של החברה־הבת ההפסדית. לוי, באמצעות היו"ר עופר איתן, מוכן לשלם 10.5 שקל על המניה שנסחרת בשווי של 7.9 שקלים, בעסקת החלפת מניות

חברת קופיקס דחתה אתמול, בפעם השלישית, אסיפת בעלי מניות לאישור העברת תמלוגים של 1.5% מהכנסות סופר קופיקס לרמי לוי שיווק השקמה. לפי הדיווח, הדחייה נעשית לצורך הידברות עם בעלי המניות שלה וכי אין שינוי במטרה לשמה זומנה האסיפה.
האסיפה אמורה היתה להתכנס ב־14 באפריל ותידחה ל־24 בו, כלומר אחרי פסח. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע, בהמשך לפרסום בפברואר, כי רמי לוי שיווק השקמה מקיימת דיונים עם בעלי מניות המיעוט שדורשים מלוי לרכוש את מניותיהם בחברה־הבת (60%).

לוי מעוניין למחוק את קופיקס מהמסחר, ככל הידוע, אבל לא מגיע להסכמות מול בעלי המניות שאותם מרכז עופר איתן, ואשר הגדול שבהם הוא אקסלנס (9.6%) והיתר פרטיים. בעלי מניות המיעוט דורשים פרמיה כמעט כפולה על שווי השוק של החברה שעומד על כ־200 מיליון שקל. לוי מוכן ככל הידוע לשלם פרמיה של כ־25% ולרכוש במסגרת עסקה במחיר של 10.5 שקלים למניה.
את השיחות מול בעלי המניות מנהל יו"ר קופיקס רן אפרתי שמקיים עם פגישות בהן הוא מציג עמדות קשוחות, אם כי נראה שיש בסיס לטענה של שיווק השקמה כי מדובר בפרמיה גבוהה מדי שדורשים בעלי המניות ואשר נתמכת בהערכת שווי מטעם איש מקצוע לחברה. הם טוענים עוד שעסקאות אחרונות בשוק הקמעונאות משקפות לסופר מרקטים שווי שונה וגבוה בהרבה.
1 צפייה בגלריה
רמי לוי קופיקס
רמי לוי קופיקס
רמי לוי על רקע סניף קופיקס
(צילום: אוראל כהן)

לוי מבקש לאשר את העברת התמלוגים תמורת זכויות השימוש בשם רמי לוי בשכונה, ברשת הסופר מרקטים של סופר קופיקס, חלק מפעילות קופיקס שכוללת גם בתי קפה בארץ וחו"ל. עד היום השימוש בשם נעשה ללא תמורה. בעלי מניות המיעוט מתנגדים לשינוי. לוי לא יכול להעביר את ההחלטה על התמלוגים ללא תמיכה של בעלי מניות המיעוט כשהקבוצה של איתן, שמהווה 75% מבעלי מניות המיעוט, מהווה סוג של רוב חוסם כרגע בדרך לאישור העסקה שדורשת רוב מיוחד של המיעוט.
הפערים בין הצדדים גדולים, ולא ברור כיצד יסתיים המו"מ, אם בכלל, אחרת לא יוכל לוי להעביר את העסקה וייסוג ממנה. ככל הידוע, לוי גם לא מוכן לבצע עסקת מזומן אלא החלפת מניות בין מניות שיווק השקמה למניות קופיקס לבעלי המניות שלטענתם מייצגים 30% מבעלי המניות של קופיקס. אלה מוכנים לסוג כזה של עסקה. על פי ההסכם שמובא לאישור האסיפה, שאושר בדירקטוריון קופיקס, הנשלט בידי לוי, תעביר קופיקס 1.5% מהכנסות המרכולים של סופר קופיקס, לרמי לוי שיווק השקמה מדי רבעון.
סופר קופיקס - או בשמה המוכר יותר, רמי לוי בשכונה - מונה 37 סניפים. קופיקס מחזיקה גם ב־67 בתי קפה בישראל, ו־234 בתי קפה בחו"ל, קופיקס גרופ הפסידה 8 מיליון שקל ב־2021 לעומת 9.6 מיליון שקל הפסד ב־2020. החברה רשמה עלייה של 5.3% במכירות לעומת התקופה המקבילה, ל־303.4 מיליון שקל, זאת, בזכות עלייה של 8.3% במכירות מרכולים, שנרשמה בעקבות פתיחת 4 חנויות חדשות ומהסבת סניף נוסף שפעל תחת המותג סופר קופיקס למותג רמי לוי בשכונה, אשר קוזזו בסגירת 2 סניפי סופר קופיקס שפעלו בקניונים.
אם האסיפה לא תאשר את ההסכם המוצע תפסיק רמי לוי להעניק את הזכאות לשימוש בשם רמי לוי לרשת סופר קופיקס. רמי לוי רכש את קופיקס בשלבים החל מאפריל 2018. עד 2020 הוא רכש את יתרת המניות של אבי כץ מייסד הרשת ושל בני משפחתו. הרכישות נעשו באמצעות רמי לוי שיווק השקמה, הרשת הקמעונאית של לוי.