סגור
SentinelOne סנטינל וואן ביום ההנפקה בוול סטריט
בכירי סנטינל וואן ביום ההנפקה בוול סטריט (צילום: באדיבות SentinelOne)

דיווח: חברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן בוחנת אפשרות מכירה

זאת לצד אופציות אסטרטגיות נוספות, כך לפי רויטרס; החברה, הנסחרת בשווי של 4.2 מיליארד דולר, הפכה יעד להשתלטות לאחר שהמניה שלה נפלה ב-80% בשנתיים האחרונות, בין היתר בשל ההאטה הכללית בהוצאות הארגוניות על מחשוב; בעקבות הדיווח עלתה מניית החברה ב-16% במסחר בניו יורק

חברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן (SentinelOne) בוחנת אפשרות מכירה, לצד אופציות אסטרטגיות נוספות, כך לפי דיווח המתפרסם הערב (ב') ברויטרס. בעקבות כך מזנקת מנייתה במסחר בוול סטריט ב-16% במחזור גבוה.
החברה, הנסחרת בשווי של 4.2 מיליארד דולר, הפכה יעד להשתלטות לאחר שהמניה שלה נפלה ב-80% בשנתיים האחרונות. לפי מקורות המעורבים בעסקה האפשרית, סנטינל וואן שכרה את בנק ההשקעות קטליסט (Qatalyst Partner) כדי לייעץ לה בשיחות מול רוכש פוטנציאלי – חברה בסקטור או גוף השקעות.
גופים שהביעו התעניינו ראשונית לא הגישו הצעות שעמדו בציפיות השווי של סנטינל וואן, וייתכן שהחברה תסיים את השיחות ללא עסקה. לא ידוע המחיר שהחברה מעוניינת בו בעסקה פוטנציאלית.
הנפקת הסייבר הגדולה בתולדות ישראל והגדולה ביותר אי פעם בתולדות תעשיית הסייבר הייתה של סנטינל, וואן שמנוהלת מאז הקמתה ב-2013 על ידי תומר וינגרטן. ההנפקה שיצאה לדרך בשיא הבועה של 2021 בוצעה לפי שווי של 9 מיליארד דולר, הניבה לחברה גיוס של 1.2 מיליארד דולר, והבטיחה לה יציבות פיננסית לאורך זמן. זמן קצר לאחר ההנפקה אמר וינגרטן ל"כלכליסט": "זו הרגשה נפלאה להיות הנפקת הסייבר הגדולה בעולם".
החברה מגנה על מכשירי קצה (מכשירי מובייל ומחשבים), מחשוב ענן ועוד באמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית המזהה התנהגות חריגה של תוקפים. בין לקוחותיה חברות גדולות וממשלת ארה"ב. בעלי המניות המרכזיים של סנטינל הם אינסייט, טייגר גלובל, קרן ההון סיכון סקויה וקרן ההשקעות ת'ירד פוינט של המשקיע האקטיביסט דניאל לואב.
ההתלהבות של המשקיעים שככה לאחר שלא הצליחה להפוך לרווחית, בין היתר מכיוון שהעדיפה לשמור על תמחור נמוך כדי לזכות בנתח שוק. בדוח הרבעוני האחרון שלה חתכה סנטינל וואן את התחזית השנתית והודיעה על פיטורי 5% מכוח האדם. לפני כן העסיקה 2,000 עובדים.
סנטינל וואן מתחרה ראש בראש מול קראודסטרייק האמריקאית בפתרונות לאבטחת נקודות קצה במכשירים שמשמשים עובדים בארגונים. על פי הערכות בשוק הסייבר, מאז ההאטה בהוצאה הארגונית של מחשוב מתקשה החברה הישראלית בתחרות החריפה.