סגור
עמוד הבית אתר Wix וויקס בניית אתרים
וויקס (צילום: שאטרסטוק)

סטארבורד מסתערת על עוד חברה ישראלית: הגיעה לאחזקה של 9% בוויקס

הקרן, שכבר תפסה פוזיציה בלייבפרסון ומלאנוקס הישראליות, עושה מהלך דומה גם בחברת פיתוח האתרים; מניית וויקס עלתה בעקבות כך ב-5% במסחר המאוחר בנאסד"ק; לפי רויטרס, סטארבורד אינה מעוניינת בנציגות בדירקטוריון

קרן ההשקעות האקטיביסטית סטארבורד הגיעה לאחזקה של 9% בחברת פיתוח האתרים הישראלית וויקס הנסחרת בנאסד"ק. סטארבורד תפסה פוזיציה בעבר בשתי חברות ישראליות, לייבפרסון ומלאנוקס, וניהלה מאבק מול הנהלות שתי החברות.
בעקבות ההודעה על הרכישה עלתה מניית וויקס ב-5% במסחר המאוחר, אחרי שבמהלך היום ובסגירת המסחר ירדה ב-3.5% לרמה של 77.4 דולר. סטארבורד לא דיווחה על צעד או מכתב כלשהו שנשלח מטעמה לוויקס, אולם סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי שיחות בין הקרן להנהלת וויקס כבר נערכו וכי הקרן לא מעוניינת בנציגות בדירקטוריון החברה.
מדובר בקרן שדוחפת חברות לא יעילות לטעמה לבצע שינויים ומהלכי התייעלות בניהול כדי לממש את הפוטנציאל של המניה. ביולי האחרון הגיע לסיומו צעד דומה של הקרן בחברת לייבפרסון שהביא להתפטרות של הדירקטור פיטר בלוק, ולמינוי של דירקטור מטעם הקרן במקומו. הצעדים ננקטו במסגרת הסכם פשרה לאחר מאבק של חמישה חודשים.
עוד קודם ביצעה סטארבורד צעד דומה מול מלאנוקס שעדיין נסחרת וטרם מכירתה לאנבידיה. סטארבורד דרשה את החלפת כל הדירטקוריון בחברה שנוהלה בידי איל וולדמן, אולם גם שם הגיעה לפשרה והחברה נמכרה זמן קצר לאחר מכן במהלך שהניב לסטארבורד רווח נאה. ההשקעה בלייבפרסון לעומת זאת הסתיימה בהפסד.
וויקס נסחרת בשווי של 4.4 מיליארד דולר לאחר שבשיאה לפני שנה הגיעה לשווי של 20 מיליארד דולר. מגיפת הקורונה הביאה לביקושי שיא למוצרי החברה בעקבות הזינוק במספר הגורמים שביקשו לבצע דיגיטציה של החברות שלהם לאור המעבר לפעילות מרחוק. דעיכת המגפה ציננה את ההתלהבות מחברות מסוגה של וויקס והיא סיימה את הרבעון השני של 2022 בהפסד של 11 מיליון דולר לעומת רווח של 37.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2021. קצב הצמיחה של החברה ירד לשיעור חד ספרתי.
וויקס, המנוהלת בידי אבישי ברהמי, הכפילה את מספר עובדיה בתוך שנתיים, אך ברבעון שעבר צמצמה לראשונה את מספרם ב-100 והוא עומד עתה על כמעט 6,000. במאי הודיעה החברה גם על תוכנית התייעלות תלת-שנתית, שתחסוך לחברה 150 מיליון דולר בהוצאות השנתיות עם השלמתה בסוף 2025.