בוני התיכון נגד היועץ לשעבר של קובי מימון: "מסווה את זהותו כי הורשע בעבירות ני"ע"
בוני התיכון נגד היועץ לשעבר של קובי מימון: "מסווה את זהותו כי הורשע בעבירות ני"ע"
לקראת אסיפת בעלי המניות, מעלה חברת הנדל"ן למגורים, שבשליטת משפחת פרץ, שורה ארוכה של טענות נגד מוטי בן־ארי. במכתב ששלחה לרשות ני"ע מעלה החברה ספקות בנוגע למניעים ולכוונות של בן-ארי. בן-ארי, שפועל בייפוי כוח של אחותו, דורש למנות את בת הזוג של השותף שלו לדח"צית, וכן לבדוק רכישות ב־22 מיליון שקל שביצעו בעלי השליטה בחברה
לא שקט בבוני התיכון. בחודשים האחרונים יש חיכוכים רבים בין בעלי מניות המיעוט לבין משפחת פרץ, בעלת השליטה בחברה. לקראת האסיפה שתיערך בשבוע הבא, שבה תעלה להצבעה מינוי דח"צית, תוקפת חברת הנדל"ן למגורים את מי שמבקש למנות אותה - מוטי בן-ארי, לשעבר היועץ הכלכלי של קובי מימון, שפועל בייפוי כוח על בסיס אחזקותיה של אחותו ניצה לוי, שמחזיקה בכ-1% ממניות בוני התיכון. בן-ארי חותר לקבל נציגות בדירקטוריון באמצעות מינויה של שירה קולמן גולובינסקי — בת הזוג של שותפו העסקי, שלומי גולובינסקי — לתפקיד דח"צית. כמו כן הוא דורש מהחברה לבחון עסקה שבמסגרתה רכשו בני משפחת פרץ מהחברה בשנתיים האחרונות דירות בסכום כולל של 22 מיליון שקל.
העסקאות שבעלי מניות המיעוט מצביעים עליהן הן עסקאות בעלי עניין שנערכו בשנים 2021–2022, ובמסגרתן נרכשו שש דירות בפרויקט One One של בוני התיכון בקריית אונו, במחיר ממוצע של 2.6 מיליון שקל ותמורה כוללת של 15.8 מיליון שקל, ושתי דירות נוספות שנרכשו בפברואר 2022 בפרויקט ויסטה של החברה בנתניה תמורת 5.7 מיליון שקל. העסקאות אושרו בוועדת הביקורת ובדירקטוריון, אך לא הובאו להצבעת בעלי המניות, כפי שנהוג בעסקאות בעלי עניין.
דירקטוריון בוני התיכון, בהובלת היו"ר שלמה ענף, כולל בחצי השנה האחרונה רק דירקטור חיצוני אחד, גיורא סרצ'נסקי. זאת בשל סכסוך בין בעלי המניות, ולאחר שמשפחת פרץ ובעלי מניות המיעוט לא הצליחו להסכים על זהות הדח"צ הנוסף. "לגולובינסקי יש ניסיון גדול מאוד בממשל תאגידי. היא מועמדת ראויה, עם כישורים שיכולים להיטיב עם בעלי המניות. מדובר באחת החברות היציבות בשוק המגורים הישראלי, אולם כבעל מניות, אני יכול על פי סעיף 88 (לחוק החברות — א"ע) להציע מינוי דח"צ, כי הוא צריך לייצג את האינטרס של בעלי מניות המיעוט", אמר בן ארי ל"כלכליסט".
בוני התיכון עוסקת בפעילות יזמית, בעיקר בתחום הבנייה למגורים בישראל, ובפרויקטים של התחדשות עירונית. החברה נמצאת בשליטת האחים פרץ, עמי (48.5%), שמכהן כמנכ"ל, בנימין (16.1%) וניסים (8.4%), המנהל הלוגיסטי של החברה. הציבור מחזיק ב־27% ממניות החברה, שנסחרת לפי שווי של 482 מיליון שקל, לאחר שמנייתה צללה ב־41% בשנה האחרונה.
בעקבות בקשת בן ארי ובעלי מניות מיעוט נוספים צורפה קולמן גולובינסקי למועמדים למינוי לדח"צ. אך משפחת פרץ הבהירה כי היא מתנגדת למינויה, וכי תעדיף את המועמד אבי וינטר. לטענת החברה בן ארי "מתחבא" מאחורי אחותו, בעוד הוא מנסה להשפיע על החברה ועל התנהלותה כדי לשרת את מטרותיו האישיות.
בוני התיכון פרסמה במסגרת דיווח לבורסה הודעה משלימה לקראת האסיפה, ובה כללה מכתב ששלחה לרשות ני"ע. במכתב זה מזכירה בוני התיכון שבן ארי הואשם בעבר בידי רשות ני"ע בשתי עבירות על שימוש במידע פנים, במסגרת רכישת מניות נצבא בחצי מיליון שקל כששימש כיועץ כלכלי של קבוצת אקויטל, שבשליטת קובי מימון וחיים צוף. הוא חתם על עסקת טיעון בנובמבר האחרון, במסגרתה נקנס ב־200 אלף שקל ויבצע שישה חודשי עבודות שירות.
לפי בוני התיכון בן ארי כבר ניסה בעבר לחבל בשיקולי החברה, כאשר בפגישות שקיימו הוא ושותפו עם ההנהלה ניסו השניים להתערב באופן בוטה בשיקול הדעת של ההנהלה ובפעולותיה העסקיות. עוד כותבת החברה כי "בלי שיהיה בכך כדי להטיל ספק בכוונותיה והתנהלותה של גולובינסקי, די בעצם המעורבות הישירה של מי שהורשע בעבירות של שימוש במידע פנים, בדרישה חוזרת ונשנית למנות לתפקיד דירקטורית חיצונית את בת הזוג של שותפו העסקי הישיר כדי להעלות חשש של ממש ואי נוחות. דרישתו של בן-ארי להציג שוב את המועמדות, לאחר שהמינוי לא אושר על ידי אסיפת בעלי המניות ביולי 2022, מעידה על האינטרס האמיתי שלו - התערבות בוטה ומנוגדת לדין של בן-ארי בחברה".