חיבור המתקנים בישראל הזניק את ההכנסות של אנלייט
חיבור המתקנים בישראל הזניק את ההכנסות של אנלייט
ההכנסות זינקו ב-88% ל-109 מיליון דולר; העלייה בהכנסות נבעה מחיבור פרויקטים חדשים ומעלייה בתפוקות הפרויקטים הקיימים; ההכנסות ב-2024 לפי התחזית החדשה יעמדו על 355-370 מיליון דולר, לעומת התחזית הקודמת על 345-360 מיליון דולר; המנכ"ל: "גם אם הממשל החדש יקדם פרויקטים של אנרגיה פוסילית בסופו של דבר צריך אנרגיות מתחדשות"
חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט מסיימת את הרבעון השלישי של השנה עם תוצאות חזקות: עלייה בהכנסות בכל האזורים בהם החברה פעילה ושיפור תחזית ההכנסות להמשך השנה. המניה מטפסת בת"א ב-2.5%.
סך ההכנסות של החברה הגיעו ל-109 מיליון דולר, זינוק של 88% ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה (51 מיליון דולר). העלייה בהכנסות החברה נבעה מחיבור פרויקטים חדשים ומעלייה בתפוקות הפרויקטים הקיימים של החברה. הרווח הנקי ירד ב-7% ל-24 מיליון דולר.
במהלך השנה רשמה אנלייט חיבור של 418 מגה וואט ייצור חדשים ו-191 מגה-וואט שעה אגירה. סך הכל, לחברה יש היום 2.4 ג'יגה וואט מניב (סולארי ורוח) ועוד 625 מגה-וואט שעה אגירה.
בין הפרויקטים החדשים שחיברה החברה במהלך השנה - השלמת 9 פרויקטים סולאריים משולבי אגירה בישראל מתוך צבר של 12 פרויקטים (מאז סוף הרבעון השלישי השלימה החברה את שלושת הפרויקטים הנוספים), ופרויקט רוח בראשית בישראל, שיחדיו הוסיפו להכנסות כ-31-32 מיליון דולר, מתוך 33 מיליון דולר סך הכל מההכנסות מחיבור פרויקטים חדשים.
סך הכל, ההכנסות של אנלייט מהפרויקטים המניבים בישראל עמד על 55.5 מיליון דולר, יותר מפי 3 מההכנסות ברבעון המקביל בשנה שעברה, שעמדו על 17.1 מיליון דולר.
ה-EBITDA המתואמת הגיעה ל-88 מיליון דולר, עלייה של 86% ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה. הרווח הנקי אמנם ירד לכ-24 מיליון דולר (ירידה של 7% בלבד), אך עיקר הירידה נבעה מהפרשי מט"ח של השקל ורווח חד פעמי בשל הכנסות ממימון פרויקט בארה"ב ברבעון המקביל בשנה שעברה.
הפרויקטים החדשים תרמו 13 מיליון דולר לרווח הנקי של אנלייט. תזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת הגיע ל-66 מיליון דולר, עלייה של 115% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.
אחרי ישראל, השוק השני מבחינת גובה ההכנסות של אנלייט הוא אירופה. סך ההכנסות ברבעון עמדו על 46 מיליון דולר, לעומת 37 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה (עלייה של 24%). סך הכל לאנלייט הספק מניב של 1,233 מגה-וואט באירופה, כשהחברה נהנתה גם מעלייה במחיר החשמל בספרד.
חוות טורבינות הרוח Gecama מכרה חשמל במחיר ממוצע של 96 יורו למגה-וואט שעה, לעומת 76 יורו ברבעון השלישי של השנה שעברה. סך ההכנסות בפרויקט עמדו על 18 מיליון דולר ברבעון, עלייה של 40% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה.
ברקע התוצאות החזקות החברה מעלה את תחזית ההכנסות וה-EBITDA המתואם ל-2024. ההכנסות ב-2024 לפי התחזית החדשה של החברה יהיו בטווח 355-370 מיליון דולר, לעומת התחזית הקודמת בטווח של 345-360 מיליון דולר. תחזית ה-EBITDA המתואם של החברה ב-2024 יעמוד על 255-270 מיליון דולר, לעומת 245-260 מיליון דולר בתחזית הקודמת.
בשבועות האחרונים עולה חשש בשוק האנרגיה המתחדשת בארה"ב שבחירתו של דונאלד טראמפ לנשיאות ארה"ב תפגע בתמריצים של הממשל האמריקאי בשוק האנרגיות המתחדשות, כולל הפסקת יוזמות שקידם ממשל ביידן. עם זאת, יש בשוק גם טענות שההשפעה תהיה מוגבלת.
ברויטרס למשל, דווח שממשל ביידן כבר חילק או התחייב לחלק מעל 70% מהתמיכות שהקצה לאנרגיות מתחדשות לפי החוק להפחתת האינפלציה שהעביר בקיץ 2022, שהיה התמיכה המרכזית של הממשל. כמו כן נטען שמדינות רפובליקניות מרוויחות לא מעט מהקמת פרויקטים סולאריים בשטחן, ובכך הדבר יקשה על טראמפ לבטל את התמיכות בשוק.
נכון לרבעון השלישי של השנה ארה"ב עדיין לא הייתה משמעותית בהכנסות של אנלייט שהסתכמו ב-5 מיליון דולר בלבד. עם זאת, באנלייט מגדילים את ההשקעות במדינה. באוקטובר חיברה החברה את פרויקט Atrisco Solar בניו מקסיקו בהספק של 364 מגה-וואט סולארי. באנלייט צופים הכנסות של 51-55 מיליון דולר בשנת הפעלה מלאה בפרויקט.
בשיחה עם "כלכליסט" התייחס מנכ"ל החברה גלעד יעבץ לניצחון של טראמפ: "אנחנו רואים בארה"ב מגמה של עלייה חדה מאוד בביקוש לחשמל. הסיבה המרכזית לעלייה בביקוש הן חוות השרתים שדורשות חשמל כחלק מהדרישות של ה-AI. אלו מהווים כ-75% מסך העלייה בביקוש לחשמל, כשהיתר מגיע מכניסת הרכבים החשמליים לשוק. אנחנו רואים בארה"ב ש-95% מהפרויקטים שמחכים לאישור חיבור לרשת החשמל הם אנרגיה מתחדשת. לכן, גם אם הממשל החדש יקדם פרויקטים של אנרגיה פוסילית בסופו של דבר כדי לאפשר לכלכלה להמשיך לזוז צריך אנרגיות מתחדשות".
יעבץ מציין גם את הגיוון של אנלייט בין האזורים השונים בישראל, אירופה וארה"ב. כך למשל בדוחות הכספיים האחרונים כמחצית מהכנסות החברה היו מישראל, ויותר משליש היו מאירופה. החלק של ארה"ב אמנם עדיין קטן, אך כבר ברבעון הבא הדבר צפוי להשתנות. יעבץ מציין גם שהאנרגיות המתחדשות כלכליות בפני עצמן ושהביקוש לאנרגיות המתחדשות – בכל מגזרי הפעילות של החברה, מתחזק.