המנכ"ל החדש של מבנה יקבל 20% מחבילת השכר שזבידה חשב שמגיעה לו
המנכ"ל החדש של מבנה יקבל 20% מחבילת השכר שזבידה חשב שמגיעה לו
חברת הנדל"ן מבקשת לאשר למנכ"ל הנכנס, עוזי לוי, שכר בעלות של 5.9 מיליון שקל בשנה. מנכ"ל אזורים רון אבידן, שהתחרה על התפקיד, ביקש שכר גבוה יותר. המנכ"ל הפורש דודו זבידה דרש פי 5
קבוצת מבנה נערכת למנכ"ל חדש. עוזי לוי ייכנס לתפקיד ב־2 ביולי, ובסוף אותו חודש תיערך אסיפת בעלי מניות לאישור תנאי התגמול שלו. אלה יהיו נמוכים משל קודמו בתפקיד, דודו זבידה, שעזב את החברה לאחר כעשור בתפקיד, ובעקבות חילוקי דעות עם הדירקטוריון.
חברת הנדל"ן מבקשת מבעלי המניות לאשר ללוי, שעזב את ניהול חטיבת הנדל"ן של מנורה מבטחים, שכר חודשי של 105 אלף שקל ברוטו, כך שעלות רכיב המזומן בתגמול הכולל שלו תהיה 1.72 מיליון שקל בשנה. בנוסף מבקשת החברה להעניק ללוי מענק חתימה של חמש משכורות — יותר מחצי מיליון שקל — שאותו ייאלץ להחזיר אם לא יישאר בתפקיד לפחות חצי שנה.
במסגרת הפעילות השוטפת יוכל לוי לקבל מענק שנתי של עד 12 משכורות, שרובו (75%) יהיה כפוף ליעדים שייקבעו מדי שנה, והיתר יהיה כפוף לשיקול דעת הדירקטוריון. לוי יוכל גם לקבל מענק ארוך טווח של עד 900 אלף שקל בכפוף ליעדים רב־שנתיים. מבנה מבקשת לאשר ללוי גם הענקה של כ־2 מיליון אופציות בשווי כלכלי הוגן של כמעט 6 מיליון שקל, לפי נוסחת בלק אנד שולס.
לוי גם יקבל מהחברה רכב בשווי של 450 אלף שקל. עלות שכרו הכוללת תעמוד על 5.9 מיליון שקל, מרביתה בתגמול הוני (3.5 מיליון שקל), היתרה במענקים (525 אלף שקל) והיתר במזומן לצד 150 אלף שקל שמסווגים בסעיף "אחר". לפי מבנה, תנאי התגמול המבוקשים ללוי עומדים במדיניות התגמול של החברה והם סבירים בהשוואה למקבילים לו בחברות אחרות.
מדובר בשכר שנתי בעלות נמוכה מזו שקיבל זבידה בשנה האחרונה המלאה שלו כמנכ"ל, 2022, שעמדה על 10 מיליון שקל, בדומה לעלות שכרו ב־2021. עם זאת, מדובר בשכר גבוה משמעותית מזה שקיבל לוי בכל שנותיו בתחום. מי שהגיע לקו הסיום בהתמודדות מול לוי על התפקיד, מנכ"ל אזורים רון אבידן, דרש שכר גבוה יותר.
זבידה עזב את החברה השנה על רקע מחלוקת מול הדירקטוריון בראשות טל פורר, בנו של דוד פורר, בעל המניות הגדול במבנה (20.6%). המחלוקת נגעה הן לתנאי השכר שהוא ביקש במסגרת חוזה חדש שעליו ניהל מו"מ, והן לאופן שבו קידם את רכישת דסק"ש. לפי ניתוח חיצוני לדרישות השכר של זבידה, שקיבל הדירקטוריון, המנכ"ל ביקש סכום של 120 מיליון שקל ל־4 שנים. כלומר, 30 מיליון שקל לשנה — פי 5 מעלות השכר המבוקשת ללוי. את עסקת דסק"ש קידם, כך נטען, ללא עדכון מספק של הדירקטוריון.
ברזומה של לוי ניתן למצוא, חוץ ממנורה מבטחים, את תפקיד מנכ"ל החברה הממשלתית דירה להשכיר, נשיא WeWork ישראל וסגן הממונה על התקציבים באוצר. אך בשוק ההון המקומי הוא מוכר בעיקר בשל שנות עבודתו בקונצרן אי.די.בי בתקופת השליטה של נוחי דנקנר, והשנים שבהן עבד בקבוצת יצחק תשובה. לוי היה המשנה למנכ"ל נכסים ובניין של קבוצת אי.די.בי, והיה אחראי לפעילות הנדל"ן הבינלאומית בקבוצה. לאחר שעזב את הקונצרן, שהיה אז הגדול בישראל, מונה לוי למנכ"ל אלעד קנדה, זרוע הנדל"ן הקנדית של תשובה.