סגור
מימין רלי לשם ו צבי אגמון שותפים במשרדי עורכי הדין מהגדולים בארץ
מימין: רלי לשם וצבי אגמון (צילומים: עמית שעל אוראל כהן)

עסק משתלם: עורכי הדין שהעסק הצדדי שלהם שווה מאות מיליוני שקלים

צבי אגמון, אחד מעורכי הדין הבכירים בארץ שעומד בראש משרד הנושא את שמו, הוא השותף השקט של אחיו גיל אגמון בדלק רכב. רלי לשם, שותף בכיר במשרד מיתר, מחזיק בנתח מתורפז. מניות אלו שוות יותר מחצי מיליארד שקל

מי שעומד בפרונט של עסקת הענק לרכישת אינפיניה (נייר חדרה לשעבר) הוא גיל אגמון, המנכ"ל ובעל השליטה בדלק רכב — בעלת השליטה בוורידיס, שרוכשת מידי קרן פימי של ישי דוידי את מלוא המניות של יצרנית הקרטון וחברת המיחזור, יחד עם קרן תש"י, תמורת 2.35 מיליארד שקל.
הסיפור של אגמון הוא סיפור מוכר למדי בשוק ההון המקומי: מנכ"ל מוערך של מי שהיתה יבואנית הרכב הגדולה בישראל, שהחליט בשלב מסוים לעשות שינוי ולהפוך משכיר לבעל הבית של עצמו. לפני 12 שנים, ב־2010, רכש את השליטה מידי קבוצת דלק של יצחק תשובה תמורת כמיליארד שקל. מאז ביצע אגמון שורה של מהלכים שהביאו את דלק רכב לשווי השוק הנוכחי שלה, 5 מיליארד שקל.
אלא שלאגמון יש שותף שקט יחסית. מדובר באחיו, עורך הדין צבי (צביקה) אגמון, שעומד בראש המשרד הנושא את שמו: אגמון ושות', רוזנברג הכהן ושות'. משרדו של אגמון הוא אחד המשרדים הגדולים בישראל, והוא פועל בשלל תחומים. אגמון עצמו עובד ומייעץ במסגרת עבודתו במשרד לדמויות הבכירות ביותר בשוק ההון. למעשה משרד אגמון אף ליווה הן את ורידיס והן את תש"י בעסקה לרכישת אינפיניה.
גיל אגמון וצבי אגמון שותפים בשתי חברות פרטיות: אגמון אחזקות והשקעות, שבה גיל אגמון מחזיק ב־91.4% וצבי אגמון מחזיק ב־8.6%, ואגמון אחזקות, שבה אגמון אחזקות והשקעות מחזיקה ב־80% ואילו צבי אגמון מחזיק באופן ישיר ב־20%. אגמון אחזקות והשקעות מחזיקה ב־38.6% מדלק רכב הציבורית, ואילו אגמון אחזקות מחזיקה ב־6.4%. בשרשור מחזיק צבי אגמון ב־4.6% ממניות דלק רכב, ששווי השוק הנוכחי שלה עומד על כ־5 מיליארד שקל.
כלומר שווי חבילת המניות שלו עומד על כ־230 מיליון שקל. משרד עורכי הדין של אגמון הוא עסק פרטי, ולא ידוע בכמה מוערך שוויו, אולם לא מן הנמנע שהשותפות השקטה שלו בעסקים שמוביל אחיו שווה לו לכל הפחות סכום דומה, אם לא גבוה יותר, מהעיסוק היום-יומי שלו.
צבי אגמון הוא לא עורך הדין היחיד שעיסוקו ה"צדדי" שווה מאות מיליוני שקלים. גם ישראל (רלי) לשם, אחד השותפים הבכירים במשרד עורכי הדין מיתר, מחזיק במניות בשווי אדיר. לשם ואשתו לשעבר מחזיקים יחד ב־14.6% (בחלוקה שווה) ממניות יצרנית תמציות הטעם והריח תורפז. שווי השוק הנוכחי של תורפז עומד על כ־2 מיליארד שקל, מה שגוזר לאחזקות של השניים שווי שוק של כ־290 מיליון שקל.
תורפז היא אחת ההנפקות המוצלחות שבוצעו בבורסת תל אביב בגל הגדול של 2021. החברה, שמנוהלת ונשלטת על ידי קרן כהן־חזון (44.3%), הונפקה במאי 2021. החברה גייסה 208 מיליון שקל לפי שווי של 675 מיליון שקל לפני הכסף. בתחילה החברה שאפה לשווי גבוה יותר של כ־800 מיליון שקל, אולם המוסדיים סירבו לתג השווי המדובר.
מאז מניית החברה החלה במסע מעלה. לשיא הגיע שווי החברה בינואר האחרון, אז הוא עמד על 2.7 מיליארד שקל. שווי שוק זה גזר לאחזקות של רלי ונורית לשם שווי של כמעט 400 מיליון שקל. אולם אז התנאים בשוק החלו להשתנות, ומתחילת השנה מניית החברה ירדה בכ־25%, מה שהביא את תורפז לשווי השוק הנוכחי שלה.