סגור

היורו מתחת ל-3.59 שקלים; הדולר בשיא של 13 חודשים מול המטבעות העיקריים

הליש"ט מתקרב לשפל של שנה מול הדולר ומכביד על סל המטבעות המובילים; ברקע, ההחלטה המפתיעה של הבנק המרכזי באנגליה לא להעלות ריבית, במקביל להודעת הפד על תחילת צמצום תוכנית הרכישות; היורו והדולר לא מתאוששים מול השקל, גם אחרי התערבות בנק ישראל

המטבע הישראלי רושם יום יציב מול הדולר שנסחר תמורת 3.11 שקלים, זאת למרות רכישות המט"ח שביצע לאחרונה בנק ישראל, בעקבות השפל של המטבע האמריקאי (וגם היורו) לעומת השקל. מטבע הגוש האירופאי נסחר תמורת 3.588 שקלים.


במסחר בחו"ל, הדולר מתחזק לעומת המטבעות העיקריים - מטפס לרמה הגבוהה שלו מזה 13 חודשים מול סל המטבעות העיקיריים - 94,645 נק', השיעור הגבוה שלו מאז ה-25.9.2020.

1 צפייה בגלריה
שטרות שקלים מס דן אנד ברדסטריט
שטרות שקלים מס דן אנד ברדסטריט
השקל נותר חזק לעומת הדולר, למרות שהאחרון בשיא של 13 חודשים מול המטבעות העיקריים
(צילום: Pixabay)

ברקע, הליש"ט ממשיך בנסיגה מול המטבעות העיקריים ואף מתקרב לשפל של שנה מול הדולר. נסחר תמורת 1.34 דולרים. בכך מכביד המטבע הבריטי על סל המטבעות המובילים, כשברקע, ההחלטה המפתיעה אתמול של הבנק המרכזי באנגליה לא להעלות ריבית.
כלכלנים רבים בשוק ציפו כי הבנק המרכזי של אנגליה יהיה הראשון מבין הבנקים המרכזיים החזקים בעולם שיעלה את הריבית, כבר בנובמבר. אך הריבית במשק נותרה בבריטניה ברמה של 0.1%, למרות האינפלציה הגוברת בממלכה.
2 חברים במועצה המוניטארית של הבנק הצביעו בעד העלאת ריבית ל-0.25% - 7 חברים התנגדו, כולל המושל ביילי. והבנק מצפה שהאינפלציה באנגליה תגיע בשנה הבאה ל-5%, לפני שתחל לרדת. מדד המחירים בספטמבר עמד על 3.1% - היעד של הבנק האנגלי עומד על 2%.
כמו כן, השבוע הודיע הבנק המרכזי בארה"ב על תחילת צמצום תוכנית רכישות האג"ח שהוא מבצע בכל חודש. הבנק האמריקאי, שרכש החל ממרץ 2020 אג"ח ב-120 מיליארד דולר מדי חודש, יצמצם את הסכום ב-15 מיליארד דולר: 10 מיליארד דולר באג"ח ממשלתיות ו-5 מיליארד דולר באג"ח מגובות משכנתאות. בקצב הזה תוכנית הרכישות צפויה להסתיים באמצע 2022.
מאז ההודעה הדולר מתחזק לעומת המטבעות העיקריים, אך לא לעומת השקל. כאמור התערבות בנק ישראל היא שעצרה את המשך הנסיגה במטבע האמריקאי לעומת השקל.