סגור

הצפי להעלאת ריבית הזניק את הרווח של מגדל ל-294 מיליון שקל

חברת הביטוח סיכמה את הרבעון הראשון של 2021 עם עלייה של 28% ברווח; הציפיות לריבית גבוהה יותר איפשרו למגדל לרשום כהכנסות הון שריתקה, כך שהרווח משוק ההון זינק ל-1.6 מיליארד שקל לעומת הפסד של 102 מיליון שקל ברבעון המקביל

חברת הביטוח מגדל סיכמה את הרבעון הראשון של 2022 עם רווח של 294 מיליון שקל - עלייה של 28% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
הציפיות להעלאות הריבית הובילו לרישום רווח של 1.66 מיליארד שקל משוק ההון, לעומת הפסד של 102 מיליון שקל ברבעון המקביל.
1 צפייה בגלריה
שגיא יוגב מנהל חטיבת הביטוח הכללי בהראל
שגיא יוגב מנהל חטיבת הביטוח הכללי בהראל
מנכ"ל מגדל שגיא יוגב
(צילום: יונתן בלום)
עלייה בריבית מאפשרת לחברות הביטוח להקטין את ההון המרותק שלהן, כחלק מההתחייבויות לתשלום תביעות ביטוח עתידיות, ולרשום את ההון המשוחרר כהכנסות. ריבית חסרת סיכון היא חלק מהמשוואה שנלקחת על מנת לחשב את ההון. לדוגמא, אם הריבית במשק היא 5%, וההתחייבויות של חברת הביטוח בשנה הבאה היא 100 מיליון שקל, החברה תצטרך לרתק רק 95 מיליון שקל והשאר יתבסס על הריבית הנצברת לאורך השנה. חברות ביטוח מרתקות הון בהיקף של מיליארדי שקלים במשך עשורים שלמים, כך שעלייה בריבית מאפשרת להן לשחרר הון בהיקף של מיליוני שקלים.
שחרור ההון מצטרף להון העצמי ועל כן למעשה אינו משפיע על התשואה להון. על כן, התשואה להון של מגדל נותרה כמעט ללא שינוי בשיעור של 13.7%.
מנגד להשפעה החיובית של הריבית, הירידות בשווקים מתחילת השנה חתכו את הרווח של מגדל. ההפסד המצטבר של מגדל, בהובלת המנכ"ל שגיא יוגב, מהתשואות השליליות בשוק ההון הסתכם ב-1.3 מיליארד שקל, לעומת רווח של 307 מיליון שקל אשתקד.
הרווח מפעילות ביטוחית הצטמצם ל-65 מיליון שקל, ירידה של 68%. זאת בשל הפסדים שרשמה החברה בתחום הרכב לנוכח העלייה בשיעור התאונות והגניבות.
היקף הנכסים של מגדל, חברת הביטוח עם היקף הנכסים הגבוה ביותר, ירד ב-1% ל-377 מיליארד שקל. זאת בעקבות הירידה בהיקף נכסי הגמל כתוצאה מהתשואות השליליות בשוק ההון.