בלעדימשה ברקת זימן בכירים במגדל לעדות על ליקויים בדירקטוריון
בלעדי
משה ברקת זימן בכירים במגדל לעדות על ליקויים בדירקטוריון
הפיקוח על הביטוח זימן בשבוע האחרון את יו"ר מגדל ביטוח יפתח רון־טל, המנכ"ל שגיא יוגב ובכירים נוספים בעבר ובהווה להעיד בנוגע לפעילותה של הדירקטורית רונית בודו. הבדיקה נועדה גם לקבוע את מידת קרבתה של בודו לבעל השליטה, שלמה אליהו
בכירים בקבוצת מגדל, בהם היו״ר יפתח רון־טל, דירקטורים בהווה ובעבר, מנכ״ל חברת הביטוח שגיא יוגב, היועץ המשפטי עו״ד נועם הויזליך וכן בכירים לשעבר בחברה, בהם המנכ״ל לשעבר רן עוז ומנהל חטיבת ההשקעות לשעבר גיא פישר, זומנו בשבוע האחרון, מרביתם בזום, למסור עדות במשרדי הפיקוח על הביטוח ושוק ההון.
עדויות הבכירים נגעו לליקויים בעבודת הדירקטוריון ולפעילותה של הדירקטורית הבלתי תלויה (דב"ת) רונית בודו, המקורבת לבעל השליטה שלמה אליהו. הזימון נעשה גם לאור מכתב התלונה של בודו, שנשלח לרשות שוק ההון לגבי הליך שכירת שירותיו של מוטי שטנר לסיוע בהשקעות מגדל בתחום הטכנולוגיה.
ל"כלכליסט" נודע כי בכירים במגדל תיארו מציאות שבה לטענתם נושאי משרה חוששים להגיע לישיבות דירקטוריון ולהביע את דעתם המקצועית וכי בודו ״מהלכת אימים״ על חלק מנושאי המשרה.
רשות שוק ההון צפויה לגבש בימים הקרובים את עמדתה בנוגע לכשירותה של בודו להמשיך ולכהן כדב"ת לתקופת כהונה שלישית ואחרונה של 3 שנים. בספטמבר 2019 האריך הדירקטוריון את כהונתה של בודו ב־6 שנים נוספות, עד ספטמבר 2025. זאת, לטענת בודו, בהתאם לחוזר של רשות שוק ההון שאיפשר למנות דב״ת לכהונה של 6 שנים לאחר תום 3 השנים הראשונות.
עם זאת, ברשות שוק ההון הוציאו לפני חודשיים הבהרה לגופים המוסדיים, שלפיה גם במקרה של הארכה של 6 שנים בכהונת הדב״ת יש צורך באישור הרשות לאחר תום 3 השנים מתוך 6 שנות הכהונה. בודו שכרה את שירותיהם של עוה"ד אלירם בקל וחגי הלוי, וטוענת כי לרשות אין סמכות שלא לאשר את כהונתה לתקופה האחרונה של 3 שנים, שכבר אושרה.
זו הפעם השנייה שבה בודו יוצאת לקרב מול הפיקוח. ב־2020 דרש הממונה על שוק ההון משה ברקת כי בודו תפנה את תפקידה כיו״ר ועדת הביקורת במגדל. בודו פנתה לבית המשפט אולם בסופו של דבר פרשה מראשות הוועדה ובמקומה מונתה הדח"צית מירב בן־כנען. כפי שפורסם ב"כלכליסט", לבודו יש מערכת יחסים קשה עם חלק מחברי הדירקטוריון, בהם היו״ר רון־טל, בן־כנען וכרמי גילון. בודו סיכלה את מועמדותו של אביגדור קפלן לתפקיד דח״צ, בטענה שיש לו יחסי קרבה עם בן־כנען, ותמכה גם במועמדותו של רונן אגסי לתפקיד מנכ״ל מגדל, מועמדות שבה תמך בעל השליטה בחברה.
גם מערכת היחסים של בודו עם רן עוז, בעת שהיה מנכ״ל מגדל, היתה קשה. עוז הגיש תלונה נגד בודו על כך שהיא מקיימת חקירות עצמאיות בתוך החברה מחוץ לוועדת הביקורת של הדירקטוריון. בודו, מצדה, טענה להתנהלות לא תקינה של חטיבת ההשקעות בנוגע להשקעות בתחומי הפינטק. אחד המסמכים שמסבכים את בודו בדרישתה להישאר דב"ת במגדל קשור להתבטאותה באחת מישיבות הדירקטוריון בנוגע לקרבתה לבעל השליטה בחברה.
ברקת דרש במהלך 2020 שוועדת הדירקטוריון, האחראית על איתור ומינוי דב"תים, תתכנס ותקבע קריטריונים למניעת אי־תלות וזיקה לבעל השליטה מצד מועמדים לתפקיד דב"ת. אחד המבחנים לזיקה שקבעה הוועדה הוא תכיפות המפגשים ושיחות הטלפון עם בעל השליטה וקרוביו מצדם של המועמדים לתפקיד הדב"ת.
כאשר הובאו הסעיפים הקובעים את המבחן לאי־תלות של דב״ת לאישור הדירקטוריון, הודיעה בודו כי הסעיף הנוגע למפגשים ושיחות טלפון עם בעל השליטה אינו חל עליה אלא רק על מועמדים חדשים לתפקיד. ברשות שוק ההון רואים בכך ״אקדח מעשן״ בנוגע לקשר שבין אליהו לבין בודו, שאמורה להיות בלתי תלויה.
תגובתה של בודו, באמצעות עו"ד אלירם בקל: "גב' בודו אינה מהלכת אימים על איש אלא מקפידה למלא את חובותיה כדב"ת בחברה. עיתוי העלאת הטענות הנוכחיות נגדה אינו מקרי, והוא פועל יוצא של הרצון לסכל את הדיון בדו"ח ביקורת פנימי שנערך בחברה ביחס לעסקה שעוררה חשש ממשי לפגיעה בטוהר המידות ובאינטרסים של העמיתים. גב' בודו סמוכה ובטוחה שמר ברקת יידע להתייחס לעניין כראוי לו - טענות סרק של אנשים שלא מילאו את חובותיהם, ושהגיעו לסוף דרכם בחברה".