בלעדיעמל ומעבר מתרחבת: רוכשת את א.ד.נ.מ. ב-51 מיליון שקל
בלעדי
עמל ומעבר מתרחבת: רוכשת את א.ד.נ.מ. ב-51 מיליון שקל
רשת הסיעוד עמל ומעבר, שמנוהלת בידי דליה קורקין, רוכשת את החברה הוותיקה בענף האוכלוסיה בעלת המוגבלויות, מידי המייסדת עמליה ברחד. הפעילות הנרכשת תוכנס לתוך חטיבת אדם של הרוכשת, שמכוונת להיות מובילת שוק
רכישה משמעותית לרשת הסיעוד עמל ומעבר. לכלכליסט נודע כי הרשת שבשליטת קרן פימי רוכשת את חברת א.ד.נ.מ. מידי עמליה ברחד ב־51 מיליון שקל. בכך מנסה עמל ומעבר, המנוהלת בידי דליה קורקין להרחיב את עסקיה בתחום האוכלוסיה בעלת המוגבלויות וצרכים מיוחדים. תחום זה מוצב בעמל ומעבר כתחום בעל פוטנציאל הצמיחה המשמעותי בחברה.
א.ד.נ.מ. הוקמה בידי בני הזוג שמואל ואלמנתו עמליה ברחד לפני יותר מ־30 שנה. כעת שהחליטה למכור את החברה. מטעם עמל ומעבר הובילו את העסקה המנכ"לית קורקין, שהיא גם בעלת מניות בה, והיו"ר מטעם פימי לילך אשר־טפילסקי. בפימי מקווים כי הרכישה תהיה צעד נוסף בדרך להפוך את חטיבת אדם בעמל ומעבר לגוף מוביל בתחום הפתרונות הכוללים לאוכלוסיות עם מוגבלויות. העסקה ממתינה לאישור של רשות התחרות וגורמים נוספים.
א.ד.נ.מ. מספקת שירותי טיפול, דיור, חינוך,תעסוקה ופנאי לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וילדים ונוער בסיכון. הארגון פועל בפיקוח של משרד העבודה שגם מממן את מרבית הפעילות שלו יחד עם משרד החינוך והבריאות. מחזור ההכנסות של א.ד.נ.מ. עומד על כ־230 מיליון שקל בשנה. א.ד.נ.מ. מספקת לאוכלוסיה הרלוונטית שירותי דיור שאותם היא מפעילה עבור אנשים עם צרכים מיוחדים בדירות מוגנות בתוך הקהילה, פנימיות, או התאמת משפחות אומנה. שירותי החינוך שמספקת החברה נמצאים בעיקר באיזור חיפה וכוללים מעונות יום שיקומיים ובתי ספר לחינוך מיוחד. החברה מפעילה קריית חינוך בכפר חסידים שכולל את כל מסגרות הלימוד עד גיל 21 לתלמידים עם לקויות. בנוסף מפעילה החברה כמה גני ילדים לחינוך מיוחד בזכרון יעקב ובחיפה. וכן מעונות יום לפעוטות על רצף האוטיזם בכל הארץ.
א.ד.נ.מ. מפעילה גם אקדמיה בשם מרחבים בקריית אתא שמיועדת לסייע בשילוב של אנשים עם לקויות למידה קוגנטיביות במסגרות לימוד על תיכוניות ובמכללות. החברה גם מפעילה - מחדרה צפונה - חטיבת תעסוקה שמסייעת לאנשים עם מוגבלויות להשתלב בשוק העבודה. א.ד.נ.מ. תצטרף כאמור לחטיבת אדם בעמל ומעבר. החטיבה עוסקת בטיפול במתמודדי נפש והפעילות בה נשענת על שתי חברות שרכשה החברה בעבר: חברת ידיד נפש המטפלת בנזקקים דרך סל שיקום של משרד הבריאות המוענק לאנשים שחיים בקהילה ונזקקים לליווי בשל בעיותיהם. החברה השנייה היא תלם מרכזים פסיכולוגיים שמעניקה שירות דרך בתי חולים.
מאז שנות ה־90 מנוהלת עמל ומעבר בידי קורקין, בת קיבוץ רמות מנשה. בשנות ה־90. עמל ומעבר שהיתה בידיים פרטיות עסקה באיתור והפניה של כוח אדם לקיבוצים בתחום הסיעוד והבריאות. קורקין הרחיבה את פעילות החברה משמעותית. ב־2015 חבר איש העסקים הארי גרוס מארה"ב לקורקין והם רכשו את החברה תמורת 240 מיליון שקל. קורקין החזיקה 30% ממניות הרשת ונשארה עימן גם כשגרוס מכר את חלקו לקרן פימי ב־2021 תמורת מיליארד שקל.
תחומי הפעילות של עמל ומעבר הם זהים לאלה של א.ד.נ.מ, ובמימון המדינה, והיא מובילה את השוק יחד עם דנאל הציבורית. בסוף 2023 נכנסה פועלים אקוויטי כשותפה (20%) לעמל ומעבר בהשקעה של 300 מיליון שקל. אל זרוע ההשקעות של הפועלים הצטרפה חטיבת ההשקעות של מגדל שלושה חודשים אחר כך כשרכשה 10% מהחברה לפי אותו שווי. פימי מחזיקה ב־56% ממניות עמל ומעבר לאחר העסקאות, פועלים ב־20%, קורקין ב־14% ומגדל ב־10%.