בלעדיבנק ישראל ניסה לשנות את כללי הבחירה ליו"ר דיסקונט וחזר בו
בלעדי
בנק ישראל ניסה לשנות את כללי הבחירה ליו"ר דיסקונט וחזר בו
ל"כלכליסט" נודע כי בנק ישראל העביר לדיסקונט מסר שלפיו הדירקטורים שצפויים לפרוש מהבנק בחצי השנה הקרובה לא יוכלו להשתתף בהצבעה על בחירת היו"ר הבא. בדיסקונט התנגדו למהלך.
בנק ישראל ניסה לשנות את מתכונת ההצבעה בבחירת יו"ר דיסקונט הבא אך חזר בו בעקבות ביקורת שנשמעה מצד צמרת הבנק. ל"כלכליסט" נודע כי בנק ישראל העביר לדיסקונט מסר שלפיו הדירקטורים שצפויים לפרוש מהבנק בחצי השנה הקרובה לא יוכלו להשתתף בהצבעה על בחירת היו"ר הבא. מדובר בשלושה דירקטורים, בהם היו"ר שאול קוברינסקי, שיסיימו את תפקידם עד חודש מרץ 2024.
מצב כזה היה עשוי לחזק את סיכוייו של אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר שמתמודד על תפקיד דירקטור בבנק, להתמנות ליו"ר, שכן מרבית הדירקטורים הנוכחיים בדיסקונט, ובכללם גם הפורשים, אינם צפויים לתמוך במועמדותו.
בדיסקונט הבהירו לפיקוח על הבנקים כי מדובר במהלך חסר היגיון הכולל התערבות בוטה של בנק ישראל בבחירת היו"ר.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי מהלך דומה נבחן בלאומי, וגם שם לא אהבו את המהלך והתנגדו לו. בלאומי אמורים להיבחר דירקטוריון ויו"ר חדש במקומו של סאמר חאג' יחיא שפורש בסוף חודש אוקטובר השנה. מי שליוותה את המהלך היא טידה שמיר, היועצת המשפטית של בנק ישראל. בעקבות המחאה של דיסקונט, החליטו בבנק ישראל לסגת מהמהלך.
מדיסקונט נמסר: "דיסקונט מקיים מערכת יחסים מכובדת ואמינה עם הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל. הבחירות לדירקטוריון הבנק מעוררות מטבע הדברים עניין, אך הבנק לא מתערב בתהליך ומכבד אותו במלוא האחריות הנדרשת".
מבנק ישראל נמסר: "אין כל שינוי בעמדת בנק ישראל בסוגיית הרכב הדירקטוריון ובחירת היו״ר, והיא נותרה זהה לזאת שהונהגה בעבר. בנק ישראל אינו מתערב בבחירת מועמד כזה או אחר. בנק ישראל ביקש לוודא עם הבנקים הרלבנטיים שאין בהגדלת הדירקטוריון כדי לפגוע בממשל תאגידי תקין".