סגור
קובי הבר
מנכ"ל ביטוח ישיר קובי הבר (צילום: אוראל כהן)

הפרמיות על ביטוחי רכב חדשים וחשמליים הקפיצו את תוצאות ביטוח ישיר

ההכנסות מפרמיות גדלו ב-25% ל-497 מיליון שקל עקב העלאת המחירים, ועלייה בשיעורם היחסי של רכבים חדשים וחשמליים, ששוויים גבוה יותר ולכן גם הפרמיות המשולמות עבורם; הרווח הנקי עלה ב-22% ל-63.4 מיליון שקל, המשקף תשואה להון של 27%; החברה תחלק דיבידנד של 48 מיליון שקל

ביטוח ישיר, חברת הביטוח עם נתח השוק הגדול ביותר בענף הרכב, ממשיכה לשפר את ביצועיה בענף. הרווח הנקי של החברה, בניהולו של קובי הבר, צמח ב-22% ועמד על 63.4 מיליון שקל. הרווח מגלם תשואה על ההון של 27%. הרווח המצטבר מתחילת השנה צמח ב-78% ועומד על 180 מיליון שקל.
החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד בסך 48 מיליון שקל, כך שבסך הכל חילקה החברה בגין רווחיה ב-2024 דיבידנד בסך 133 מיליון שקל - המשקף כ-74% מסך הרווחים בתשעת החודשים הראשונים של השנה.
הגורם המרכזי כאמור לצמיחה הוא המשך שיפור הרווח בביטוחי רכב רכוש (מקיף וצד ג') - תחום הפעילות המרכזי של החברה, שאחראי על 80% מהרווח הכולל (לפני מס).
הרווח החיתומי (רווח מפעילות ביטוחית נטו) קפץ מ-16.3 מיליון שקל ברבעון המקביל, ל-50 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. סך ההכנסות מפרמיות גדלו ב-25% ל-497 מיליון שקל - זאת עקב העלאת המחירים, וכן עלייה בשיעורם היחסי של רכבים חדשים ורכבים חשמלים, ששווים גבוה יותר ולפיכך גם הפרמיות המשולמות עבורם.
בין 2022-2021 ביטוחי הרכב היו הפסדיים לחברות הביטוח, זאת בעקבות התייקרות של חלקי החילוף ועלייה משמעותית בגניבות הרכבים. בעקבות זאת, כלל חברות הביטוח החלו בייקור מתמשך של עשרות אחוזים במחיר ביטוחי הרכב, מגמה שנבלמה רק בחודשים האחרונים.
ביטוח ישיר הושפעה מהמגמה, אך פחות ביחס לרוב חברות הביטוח. בעוד שבין 2024-2019 ההפסדים בענף רכב רכוש הסתכמו ב-700 מיליון שקל, ביטוח ישיר הרוויחה בתקופה זו 329 מיליון שקל.
את העלייה ברווחיות ביטוחי רכב רכוש ניתן לראות ב-Combined Loss Ratio (בשייר) – מדד המשקף את היחס בין סך התביעות ששולמו וההוצאות התפעוליות, לבין סך הפרמיות שנגבו. יחס נמוך יותר מעיד על רווחיות גבוהה יותר מפעילות החיתום. ה-Combined loss-Ratio של ביטוח ישיר ירד מ-95% ברבעון המקביל ל-90% ברבעון השלישי, מה שמצביע על כך שהרווח של החברה על כל 100 שקל של פרמיה שקיבלה גדל מ-5 ל-10 שקלים.
מעבר לרווחיות בביטוחי הרכב, החברה חווה מגמות שונות בתחומי הביטוח האחרים. בביטוחי הבריאות, הרווח החיתומי גדל מ-9.1 מיליון ברבעון המקביל ל-13.6 מיליון שקל ברבעון השלישי, זאת בעיקר בשל עלייה בהיקף המכירות של פוליסות מחלות קשות, ועל אף הירידה בהכנסות מביטוח חו"ל בשל השפעות המלחמה על היקף הנסיעות לחו"ל.
מנגד, בביטוחי החיים (ללא חיסכון ארוך טווח, שמהווה חלק זניח מהתיק), הרווח החיתומי צנח מ-21.2 מיליון שקל ל-11.2 מיליון שקל. בחברה מסבירים את הירידה ברווחיות ביחס תביעות חריג מבחינה סטטיסטית בשלושת הרבעונים האחרונים, שאין לו הסבר ברור, ושאינו נובע בעיקרו מהמספר הטראגי של אזרחים שנהרגו במסגרת המלחמה.
בסך הכל, ההכנסות מפרמיות של ביטוח ישיר צמחו ב-18% והסתכמו ב-927 מיליון שקל.