חנן מור מוכרת לקרן מרתון קרקע בנס ציונה ב-46 מיליון שקל
חנן מור מוכרת לקרן מרתון קרקע בנס ציונה ב-46 מיליון שקל
חברת הנדל"ן ממשיכה לממש נכסים, והתמורה מהם מסתכמת ב-222 מיליון שקל; מרתון רוכשת את הקרקע בתנאי שתאושר סופית לשינוי ייעוד לפיתוח עירוני; מניית חנן מור מחקה 52% ב-12 חודשים, וארבע מסדרות האג"ח שלה נסחרות בתשואה דו-ספרתית שמונעות ממנה למחזר חוב קיים באמצעות גיוס חוב חדש
קבוצת חנן מור ממשיכה במסע המימושים: מוכרת לקרן מרתון שתי קרקעות בשטח של 18.3 דונם בנס ציונה תמורת 46 מיליון שקל ותמורה עתידית בגין חלק מרווחיה של מרתון ממכירת הקרקע בהמשך.
מדובר בשתי חלקות בשטח של 8.3 דונם ו-10 דונם במתחם המייסדים בעיר, סמוך למכון ויצמן, לפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ולתחנת הרכבת ברחובות, שאותן רכשה חנן מור ביוני 2021 ובאפריל 2022 בתמורה ל-23 מיליון שקל, והתמורה שלה נטו מהעסקה מגיעה לכ-30 מיליון שקל.
בתחילת החודש אישרה המועצה הארצית לתכנון ובנייה לשנות את ייעוד הקרקע במתחם בשטח של 450 דונם, שהחלקות מצויות בו, מ"אזור נופש מטרופוליני" ל"אזור לפיתוח עירוני", ובכך לאפשר בו קידום בנייה למגורים, מסחר ותעסוקה. בהסכם המכירה נקבע תנאי מתלה הנוגע למתן תוקף סופי לאישור שינוי ייעוד הקרקע עד 31 בינואר 2024.
החתימה על ההסכם מגיעה בסיכום מגעים של כשנה בין הצדדים. מרתון רוכשת את הקרקע במחיר של 2.5 מיליון שקל לדונם, בעוד גורמים הבקיאים במצב התכנוני במתחם העריכו את מחירי הקרקע בו בשלב זה ב-3 מיליון שקל לדונם, כשאלה עשויים לעלות בהתאם לאישורו הסופי של שינוי הייעוד והתקדמות התכנון. חנן מור קידמה את הליכי שינוי ייעוד הקרקע ומחזיקה בזכות סירוב ראשונה על ביצוע עסקאות ב-75% משטח המתחם מתוקף הסכמים שחתמה עם בעלי הקרקעות בו.
קרן מרתון הוקמה לפני כשלוש שנים על ידי מוטי קירשנבאום, יובל גייער ואיתמר גירון. היא גייסה עד כה 425 מיליון שקל ממשקיעים שונים, ובהם אלטשולר שחם ובנק לאומי, וביצעה שמונה עסקאות לרכישת נדל"ן בישראל בכוונה להביא להשבחת הנכסים ולמכרם בהמשך. העסקה הגדולה ביותר שלה הייתה רכישת מתחם דלקול בשטח של 50 דונם במרכז לוד תמורת 125 מיליון שקל בכוונה לקדם שינוי ייעוד מתעשייה ולוגיסטיקה למגורים, מסחר ותעסוקה.
מכירת הקרקעות בנס ציונה מצטרפת לארבע עסקאות קודמות שביצעה חנן מור במאי וביוני, שבהן מכרה נכסים מסחריים באור עקיבא, ראשל"צ ומודיעין בתמורה ל-176 מיליון שקל. עם המכירה הנוכחית יגיע היקף המימושים ל-222 מיליון שקל. זאת לאחר שבמרץ דיווחה החברה על תוכנית למימוש נכסים בהיקף של 825 מיליון שקל במטרה להשיב את אמון המשקיעים ביכולתה לשרת את היקף החוב שלה. מניית החברה ירדה ב-12 החודשים האחרונים ב-52%, לעומת ירידה של 20% במדד ת"א נדל"ן שבו היא נכללת, וארבע מסדרות האג"ח שלה נסחרות בתשואה דו-ספרתית שמונעות ממנה למחזר את החוב הקיים באמצעות גיוס חוב חדש בשוק ההון.
שירות החוב של חנן מור בשנתיים הקרובות כולל פירעונות קרן ותשלומי ריבית למחזיקי האג"ח בהיקף 182 מיליון שקל עד סוף 2023 ו-106 מיליון שקל נוספים ב-2024, כשהיקף האשראי הבנקאי שלה, נכון לסוף מרץ, הוא 2.2 מיליארד שקל, שאותו היא נטלה לצורך רכישת קרקעות. מתוכו בדצמבר 2021 נטלה הלוואה של 1.5 מיליארד שקל בריבית פריים + 1% למימון רכישת קרקע בשדה דוב. עליית ריבית הפריים מ-1.6% בתחילת 2022 עד 6.25% כיום מובילה גם לעלייה בהוצאות המימון של החברה.