סגור
מימין: אילון פנחס נדב הררי ו בן אוריון השותפים בקרן לגאסי
מימין: אילון פנחס, נדב הררי ובן אוריון השותפים בקרן לגאסי (צילום: איתן ריקליס)

בלעדי
יצחק ניסן במגעים למכירת נתח מניסטק לקרן לגאסי לפי שווי של 900 מיליון שקל

לפי העסקה המתגבשת, קרן הפרייבט אקוויטי תרכוש נתח של 15%‑20% מהחברה לייצור מערכות אלקטרוניות. לניסטק מחזור הכנסות שנתי של כ־300 מיליון שקל ורווח נקי שנתי של כ־50 מיליון שקל, והיא בעלת השליטה באלטק, שנסחרת בנאסד"ק 

עסקה במעגל כמעט סגור: עסקה גדולה מתרקמת בשוק האלקטרוניקה המקומי. יצחק ניסן, הבעלים של ניסטק – שמתכננת ומייצרת רכיבים אלקטרוניים שונים, בעיקר עריכה והרכבה של מעגלים מודפסים, וכן בעלת השליטה (52.6%) ביצרנית המעגלים המודפסים אלטק, שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 70 מיליון דולר – מקיים מגעים מתקדמים להכנסת קרן הפרייבט אקוויטי הישראלית לגאסי כשותפת מיעוט בניסטק.
לפי העסקה המתגבשת, שנמצאת בשלבי משא ומתן סופיים, לגאסי תרכוש 20%-15% ממניות ניסטק, לפי שווי של 900 מיליון שקל.
ניטסק, שאותה הקים ניסן ב־1985, מעסיקה כיום 900 עובדים בארבעה אתרי ייצור בישראל – שני מפעלים בפתח תקווה, אחד במעלות ואחד בקצרין. בנטרול אלטק, ניסטק מציגה מחזור הכנסות של כ־300 מיליון שקל בשנה ורווח נקי של כ־50 מיליון שקל בשנה.
קרן לגאסי היא קרן פרייבט אקוויטי שהוקמה לפני כשלוש שנים, כשהמטרה שלה היא להשקיע בחברות משפחתיות בסדר גודל בינוני. היא הוקמה על ידי אילון פנחס, לשעבר שותף בקרן ויולה, שהיא עצמה גם משקיעת עוגן בקרן; נדב הררי, לשעבר מנכ"ל כימוביל, מקבוצת אמיליה פיתוח של עודד פלר; ובן אוריון, לשעבר בכיר בפירמת היעוץ פרומתאוס. עד היום הקרן, שגייסה 200 מיליון שקל, ביצעה ארבע השקעות.
אקזיט ראשון ליצחק ניסן
עבור ניסן, העסקה המתגבשת עם לגאסי, היא אקזיט ראשון מאז שהקים את החברה לפני כמעט 40 שנים, לאחר שעזב את חברת התקשורת טלרד, שבה הקים את מחלקת האוטומציה. ניסן הוא מהנדס אלקטרוניקה בהכשרתו. בתחילת הדרך, ניסטק סיפקה שירותי ייעוץ לחברות הייטק וטכנולוגיה.
ב־1995 הקים ניסן את ניסטק דיזיין, שסיפקה שירותי תכנון מעגלים מודפסים עבור חברות טכנולוגיה. שנתיים לאחר מכן, הוקם המפעל הראשון של ניסטק בפתח תקווה, שייצר מעגלים מודפסים עבור ICI, תדיראן, משרד הביטחון, וחברות נוספות. ב־2008 רכשה ניסטק את חברת טפ"י ממעלות תרשיחא, לאחר שזו נקלעה לקשיים, והשם שלה שונה לניסטק צפון. ניסטק השקיעה 5 מיליון שקל ברכישת ציוד עבור ניסטק צפון.
שנה לאחר מכן החברה רכשה מפעל נוסף בצפון הארץ, הפעם בקצרין. מדובר במפעל בשם מולטי סורס, שעמד לפשוט את הרגל. גם אז דובר על השקעה של 5 מיליון שקל. המפעל בקצרין השתרע על שטח של 2,100 מ"ר, וכמו המפעל במעלות, פועל בטכנולוגיה בשם AMT, שחוסכת את הצורך בהלחמת הרכיבים בעת הדפסת המעגלים. לפני שנה הורחב המפעל לשטח של 8,000 מ"ר בהשקעה של 45 מיליון שקל, והוא מעסיק 250 עובדים.
רכש את השליטה ממימן
את השליטה באלטק רכשה ניסטק מידי יוסי מימן בשנת 2013. מימן היה באותה העת הבעלים של קבוצת הענק אמפל, שהגיעה לכדי פשיטת רגל. במשך שנתיים חיפש מימן, שנפטר באוקטובר 2021, רוכש לשליטה באלטק, שהצטמקה משמעותית בשנים האחרונות תחת שליטתו, וניסטק רכשה מידיו 50% ממניות החברה תמורת 2.3 מיליון דולר בלבד.
אלטק, כאמור, נסחרת כיום לפי שווי של 70 מיליון דולר. ניסן עצמו מחזיק באופן ישיר ב־6% ממניות אלטק.
2023 היתה שנה טובה עבוק אלטק. ההכנסות שלה צמחו ב־18% והסתכמו ב־46.7 מיליון דולר, והרווח הנקי זינק כמעט פי 2 ל־6.7 מיליון דולר. הרוח הגבית לתוצאות החברה נובעת בין היתר, מכך שעל לקוחותיה נמנות חברות מתחום הביטחון, התעופה והמכשור הרפואי, שנהנות משגשוג בעסקיהן בעתות של מתיחות גיאו־פוליטית ועימותים צבאיים ברחבי העולם. אלטק עצמה מנוהלת בידי אלי יפה.
ניסטק עצמה, אגב, החלה לייצר לפני שנה מודלי תקשורת לרחפנים של חברת אלסייט, גם כן בניסיון להגדיל את ההכנסות, בזכות העלייה בביקושים למוצרים ביטחוניים.
השקעה חמישית ללגאסי
שתי ההשקעות הראשונות של קרן לגאסי, שגייסה 200 מיליון שקל בפברואר 2021, היו בחברת שירותי הלוגיסטיקה מנטפילד ובחברת פארגון קבוצת ברנע, שמתמחה במניעת נזקי עשן ואש. לגאסי השקיעה 60 מיליון שקל ברכישת 50% ממניות מנטפילד, וכ־35 מיליון שקל ברכישת 60% מפארגון קבוצת ברנע.
ההשקעה השלישית של הקרן היתה ברכישה מידי משפחות לואל וכץ, מהן רכשה הקרן את השליטה בחברת כלי העבודה, ל.כ. כלי עבודה וציוד. הקרן שילמה 50 מיליון שקל עבור 55% ממניות החברה. ל.כ. מוכרת כלי עבודה וציוד לתעשייה ולשוק המקצועי, וההכנסה השנתית שלה מוערכת ב־100 מיליון שקל.
הרכישה הרביעית של הקרן היא של חברת המשביר לחקלאי. ביולי האחרון רכשה הקרן את החברה מידי קרן סקיי, בעסקה של 80 מיליון שקל. החברה, שהיתה בבעלות סקיי במשך 13 שנה, משווקת מוצרים לתעשיית החקלאות – מוצרי אריזה מקרטון ופלסטיק, חומרי הדברה, מוצרי השקייה, זרעים, דשנים, כימיקלים ומלבושים מתאימים לחקלאים.