סגור

קמהדע רוכשת מוצרים למדוכאי חיסון ב-447 מיליון שקל

החברה רוכשת ארבעה תכשירי נוגדנים מבוססי פלזמה בהיקף עסקה של כ-50% משווי קמהדע; בין היתר תכשיר למניעת התפרצות נגיף בחולים שעברו השתלת איברים; המנכ"ל לכלכליסט: "מי שיש לו מחלת הנשיקה בדרך כלל נשאר בבית, עבור מדוכאי מערכת החיסון מדובר במצב מסכן חיים"

קמהדע השלימה עסקה משמעותית עבורה. חברת הביופרמצבטיקה רוכשת סל של ארבעה תכשירי נוגדנים מבוססי פלזמה מחברת התרופות האמריקאית הפרטית סאול תרפיוטיקס (Saol Therapeutics). קמהדע תשלם עד 145 מיליון דולר (447 מיליון שקל) עבור המוצרים, מדובר בסכום משמעותי עבור החברה שנסחרת בבורסה לפי שווי שוק של כ-800 מיליון שקל. קמהדע וסאול נמצאות בקשרים עסקיים כבר שנתיים.
התמורה בעסקה מורכבת מתשלום של 95 מיליון דולר לחברת סאול ועוד 50 מיליון דולר בהתאם לעמידה באבני דרך. לדברי המנכ"ל עמיר לונדון, העסקה מאוד משתלמת לקמהדע. "המוצרים האלה נמכרים ב-45 מיליון דולר בשנה בארה"ב ובקנדה, ואין כמעט מכירות מחוץ למדינות האלה. אנחנו נעשה מאמץ למכור ברחבי העולם", אמר לונדון בשיחה עם כלכליסט.
לונדון הסביר כי "מי שיש לו מחלת הנשיקה, נשאר בבית ובדרך כלל יחלים ולא יסתבך, כך גם במקרה של הרפס. אבל עבור מדוכאי המערכת החיסונית, מדובר במצב מסכן חיים. המוצרים האלה נותנים בוסט של נוגדנים למערכת החיסונית כנגד הנגיף הספציפי".
"אלה מוצרים עם שולי רווח של 50% בערך, כלומר אנחנו קונים אותם במכפיל 2 על המחזור ומכפיל 4 על הרווח. כשנעביר את הייצור שלהם למפעל שלנו הרווחיות הגולמית תצמח עוד יותר".
"הרכישה ממצבת אותנו כחברה עולמית מובילה בתחום הנוגדנים מבוססי פלזמה", אמר לונדון. "עד כה היו לנו שני מוצרים כשהמוביל ביניהם הוא נוגדן נגד כלבת, שאושר בארה"ב ב-2017. כיום אנחנו רוכשים מאותה משפחה טכנולוגית מוצרים שבאים לתת מענה לנגיפי ההרפס, מחלת הנשיקה, אבעבועות רוח וצהבת. הנוגדנים האלה מיועדים בעיקר לשימוש בעולם של השתלות ומדוכאי מערכת חיסון".
ארבעת המוצרים שרוכשת קמהדע הם סיטוגם (CYTOGAM), שהוא תכשיר נוגדנים מבוסס פלזמה למניעת התפרצות נגיף הציטומגלו (CMV) בחולים שעברו השתלת איברים. המוצר השני הוא WINRHO SDF, לטיפול במצבים קליניים שדורשים העלאת ספירת טסיות דם במצבים שונים אצל ילדים וחולים כרוניים. התכשיר השלישי הוא HEPAGAM B למניעת הישנות של צהבת נגיפית לאחר השתלת כבד והרביעי נקרא VARIZIG והוא מיועד נגד נגיף וריצלה זוסטר. מטרתו להפחתת אבעבועות רוח אצל מדוכאי חיסון.
1 צפייה בגלריה
עמיר לונדון מנכ"ל קמהדע 2021
עמיר לונדון מנכ"ל קמהדע 2021
עמיר לונדון, מנכ"ל קמהדע
(צילום: אפי שמח)
בקשר לצד של החברה המוכרת, אמר לונדון כי סאול מתמקדת בתרופות למערכת העצבים המרכזית, ובמסגרת פעילות צדדית יצרה "פורטפוליו של מוצרים שאצלנו הם ממש בליבת העיסוק, בניגוד אליהם".
החברה תממן את העסקה ממקורות עצמאיים. "קמהדע יושבת על מזומנים של 100 מיליון דולר, הודות לרווחיות שלה בשנים האחרונות. אנחנו נממן באמצעות הון עצמי ובמקביל לקחנו הלוואה מבנק הפועלים בהיקף של 40 מיליון דולר. מחצית הסכום הוא לחמש שנים והמחצית השנייה עומדת לרשות החברה כחלק ממסגרת קיימת".
מניית קמהדע, שנסחרת בבורסות תל אביב ונאסד"ק, ירדה מתחילת השנה ב-13%. בעלת המניות העיקרית בחברה היא קרן פימי המחזיקה ב-21.1% מהון המניות של החברה. יו"ר החברה, לילך אשר-טופילסקי משמשת בתפקיד מטעם פימי. בעל עניין נוסף הוא ליאון רקנאטי שמחזיק ב-7.99% מהון המניות שלה, ולמעשה היה המשקיע הפרטי הראשון בחברה.