בלעדיחנן מור ממשיך במסע המימושים: מוכר לשופרסל נכס בחריש ב-180 מיליון שקל
בלעדי
חנן מור ממשיך במסע המימושים: מוכר לשופרסל נכס בחריש ב-180 מיליון שקל
קבוצת הנדל"ן נפרדת מעוד נכס כדי להתמודד עם המינוף הגבוה והגיעה לסיכום על מכירת פרויקט More 1 בחריש לחברת הנדל"ן של שופרסל. הנכס, שסיום בנייתו צפוי השנה, מיועד למשרדים ומסחר
ממשיך במסע המימושים במטרה להתמודד עם העול הפיננסי: ל"כלכליסט" נודע שקבוצת חנן מור, שבראשה עומד בעל השליטה והיו"ר חנן מור, הגיעה לסיכום על מכירת פרויקט More 1 בחריש לשופרסל נדל"ן. הנכס ימכר לחברת הנדל"ן של רשת הקמעונאות תמורת כ־180 מיליון שקל. נכון לסוף יוני, הנכס רשום בספרים לפי שווי של 206 מיליון שקל.
הנכס הוא למעשה מרכז שנבנה בימים אלו, ושסיום הבנייה צפוי השנה, שמיועד למשרדים ומסחר, והוא נמצא בסמוך לכביש 6. השטח שלו מסתכם ב־13.4 אלף מ"ר. שוכרי העוגן בנכס הם קופות החולים כללי ומכבי, סופר פארם ורשת הקמעונאות ויקטורי. הצפי הוא ל־NOI של 15.1 מיליון שקל בשנת הפעלה מלאה.
עבור שופרסל נדל"ן, שמנוהלת על ידי אורן הוד, מנכ"ל אפריקה מגורים לשעבר, מדובר ברכישה ראשונה של נכס מניב, וזאת לקראת ביצוע של מהלך הצפת ערך בזרוע הנדל"ן באמצעות הכנסת שותף או הנפקה. ביוני האחרון הודיעה שופרסל, שמנוהלת על ידי אורי וטרמן, על כך שהיא תעביר לידי שופרסל נדל"ן את המרכזים הלוגיסטיים של החברה בשוהם ובראשון לציון, וכן את מרכז השילוח האוטומטי במודיעין. עם השלמת השינוי המבני, שופרסל נדל"ן תחלוש על נכסים בשווי של 4.7 מיליארד שקל, שמניבים דמי שכירות של כ־250 מיליון שקל בשנה, ויחס החוב למאזן יעמוד על 19%.
המכירה לשופרסל היא חלק משורה של מימושים שמבצעת חנן מור בימים אלה במטרה להתמודד עם החוב הפיננסי שלה, שנוצר בראש ובראשונה מרכישת קרקע יקרה בשדה דב. ביום חמישי האחרון נחשף ב"כלכליסט" שהחברה הגיעה להבנות עם גינדי אחזקות של ליטל גינדי על מכירת פרויקט ברמת גן בתמורה ל־170 מיליון שקל, מחיר שמגלם לחנן מור הפסד על הקרקע שברכישתה הושקעו כ־200 מיליון שקל. אולם לאחר שבין הצדדים כבר נחתם מזכר הבנות, במהלך סוף השבוע התגלו פערין בין הצדדים שנוגעים למועד מימוש העסקה, מה שמעמיד את החתימה הסופית על העסקה בספק. חנן מור דיווחה בחמישי לבורסה על המגעים בעקבות הפרסום ב"כלכליסט".
כעת, במקביל למגעים מול ליטל גינדי, חנן מור מנהלת מגעים עם חברת עמרם אברהם בניסיון למכור לה את הקרקע. אם העסקה הזו תצא לפועל, המחיר אף עשוי להיות נמוך יותר מזה שעליו סוכם מול משפחת גינדי. אולם הסיכוי של עסקה כזו לצאת לפועל בלוח זמנים מהיר יותר הוא גבוה יותר. מי שמוביל את העסקה למכירת הקרקע הוא עו"ד אמיר חן ממשרד פישר־בכר־חן.
ב־2021 רכשה חנן מור קרקע בשדה דב בת"א תמורת 1.5 מיליארד שקל באמצעות אשראי בנקאי בגובה 1.3 מיליארד שקל, שניטל מקונסורציום בהובלת בנק דיסקונט, שאליו הצטרפו בנק לאומי, חברת הביטוח הפניקס ובית ההשקעות מיטב.
ההלוואה ניטלה בריבית של פריים פלוס 1%, שאותה תידרש חנן מור לפרוע בסוף 2024. ההלוואה ניטלה בעת שהריבית במשק הייתה אפסית, וזמן קצר לאחר מכן היא החלה לעלות עד לרמתה הנוכחית, שעומדת על 4.75%. כלומר, הריבית על ההלוואה כיום עומדת על 7.35%, והיא מכבידה מאוד על חנן מור, ודוחפת אותה למימושים במטרה לשמור על פרויקט הדגל ועל החברה כולה.
הדבר הוביל לכך שב־12 החודשים האחרונים מניית חנן מור צנחה ב־61% וארבע מתוך שש סדרות האג"ח שלה נסחרות בתשואה דו־ספרתית, מה שמשקף את החשש של המשקיעים שהחברה תתקשה לעמוד בפירעון החובות שלה.