סגור

בלעדי
גיזה זינגר אבן רוכשת 12% מחברת הניהול של סלע קפיטל

בית ההשקעות אי.בי.אי מוכר לפירמת הייעוץ את אחזקותיו בחברת הניהול של קרן הריט, ששווייה הוערך לצורך העסקה ב־70 מיליון שקל. סלע קפיטל נדל"ן, הנסחרת לפי שווי 2.4 מיליארד שקל, מחזיקה ב־41 נכסים מניבים בשטח של כ־480 אלף מ"ר

פירמת הייעוץ גיזה זינגר אבן נכנסת לתחום ההשקעות הריאליות. ל"כלכליסט" נודע כי הפירמה רוכשת את אחזקותיו של בית ההשקעות אי.בי.אי בחברת הניהול של קרן הריט סלע.
הרכישה נעשית באמצעות גיזה זינגר אבן קפיטל שמנוהלת בידי יעקב אורבך, לשעבר מנהל החטיבה העסקית בבנק הפועלים, ואודי רוזנברג. גיזה תחזיק בחברת הניהול עם מנהלי סלע קפיטל, שמואל סלאבין, אלי בן חמו, איציק סלע ובית ההשקעות מיטב.
שווי חברת הניהול של קרן הריט סלע קפיטל נדל"ן הוערך לצורך העסקה ב־70 מיליון שקל, והנתח שרכשה גיזה מאי.בי.אי הוא 12% מחברת הניהול.
1 צפייה בגלריה
מימין: אודי רוזנברג ו יעקב אורבך מנהלי גיזה זינגר אבן קפיטל
מימין: אודי רוזנברג ו יעקב אורבך מנהלי גיזה זינגר אבן קפיטל
מימין: אודי רוזנברג ויעקב אורבך, מנהלי גיזה זינגר אבן קפיטל
( צילום: דנה קופל)
העסקה היא תקדימית בגיזה זינגר אבן שבשליטת יריב פילוסוף, ישראל אבן ואודי רוזנברג. חברת הייעוץ הקימה בשנתיים האחרונות שתי קרנות של מאות מיליוני שקלים כל אחת, שתיהן בתחום החוב ובהיקף מצרפי של 1.5 מיליארד שקל. באמצעות החברה הבת גיזה זינגר אבן קפיטל מחזיקה גיזה בחברות הניהול של הקרנות, ועתה גם במניות מיעוט בחברת הניהול של סלע קפיטל.
סלע קפיטל נדל"ן מחזיקה ב־41 נכסים מניבים בשטח של כ־480 אלף מ"ר. הנכסים כוללים בנייני משרדים, שטחי מסחר, תעשייה ולוגיסטיקה, מלון, בית חולים סיעודי ומקבץ דיור להשכרה. התפוסה בנכסי סלע קפיטל ב־2021 עלתה ל־97.7%.
סלע הנסחרת בשווי 2.4 מיליארד שקל נכנסה ב־2021 לפרויקט ייזום נדל"ן ראשון, כשרכשה קרקע במתחם הבורסה ברמת גן ב־50 מיליון שקל - שעליה תקים מגדל משרדים. לקרקע זכויות בנייה לכ־46 אלף מ"ר, מהם כ־34 אלף מ"ר למשרדים, והחברה פועלת למקסום זכויות הבנייה בפרויקט.
סלע, המנוהלת בידי גדי אליקם, רכשה בסוף אפריל את קומפלקס ההנהלה של בנק לאומי, הממוקם במבנים "בית מאני" ברחובות יהודה הלוי 36-30 בתל אביב. הרכישה היתה במחיר שנתפס יקר בידי השוק - 623 מיליון שקל - לאחר שבשלביו הראשונים של המכרז העריכו בשוק הנדל"ן כי שווי הנכס הוא 350 מיליון שקל. בסלע דחו את הביקורת וטענו כי הבניין יושכר ברווח.
חברת הניהול של סלע קפיטל נהנית מדמי ניהול הנגזרים מהיקף הנכסים שלה ומסתכמים ביותר מ־20 מיליון שקל בשנה, כשב־2019 נאלצו מנהלי הקרן בעקבות לחץ של מוסדיים להפחית את דמי הניהול. בתחילת 2020 הצליחו מנהלי הקרן למנוע השתלטות עוינת של חברת מבנה עליה.
גיזה קפיטל מנהלת שתי קרנות חוב בכיר ומורכב בהיקף של כ־1.5 מיליארד שקל. הקרנות מוצגות כמי שמסייעות לחברות לממש צמיחה ומצמצמות את צורך בעלי מניותיהן לגייס משקיעים או להזרים הון לחברה. המשקיעים הגדולים בקרנות הן חברות הביטוח הפניקס, הראל וכלל. במידת הצורך משתמשת הפירמה בפעילות הייעוץ כדי להציע לחברות פתרונות מימוניים באמצעות הקרן.
הקרן הראשונה היא קרן GSE מזנין שמשמשת למתן הלוואות מזנין וחוב מורכב. הקרן גייסה כ־900 מיליון שקל לפני יותר משנה, וביצעה כבר כמה עסקאות. הקרן מממנת צמיחה בחברות מידל מרקט ישראליות וזרות (בעלות זיקה לישראל) בעלות הכנסות שנתיות של עשרות מיליוני שקלים הפועלות בכל ענפי הפעילות במשק. הלוואות הקרן, בהיקפים של 100-10 מיליון שקל, מותאמות לצורכי העסקה ונפרסות לתקופות משתנות. הקרן השקיעה עד כה יותר מ־200 מיליון שקל בחברות בתחומי טכנולוגית המידע, קבלנות ונדל"ן, סחר, מלונאות, תשתיות ואנרגיה.
הקרן השנייה, קרן GSE לעסקים, פועלת במתן הלוואות חוב בכיר ונחות. הקרן גייסה 600 מיליון שקל, ומממנת צמיחה בחברות בעלות מחזורי הכנסות שנתיים של עד 100 מיליון שקל הפועלות בכל ענפי הפעילות במשק. הלוואות הקרן, בהיקף של 500 אלף עד 5 מיליון שקל, מותאמות ספציפית לצורכי העסק ונפרסות לתקופות קצרות ועד חמש שנים. הקרן השקיעה עד כה בכ־100 עסקים, ונמצאת בצמיחה מואצת.