ישראייר: הביקוש לטיסותינו בדצמבר צפוי להיות כפול מההערכות הראשוניות
ישראייר: הביקוש לטיסותינו בדצמבר צפוי להיות כפול מההערכות הראשוניות
החברה דיווחה כי ההכנסות הצפויות בדצמבר יעמדו על כשני שליש מתחזית ההכנסות טרם המלחמה, ולא על שליש כפי שהוערך קודם לכן; מוקדם יותר ביטלה ריינאייר את כל טיסותיה בישראל עד תחילת פברואר; מנכ"ל ישראייר: "בסוף נשארנו פה לבד, ונראה שנישאר פה הרבה זמן"
חברת ישראייר מדווחת כי הביקוש לטיסותיה לחודש דצמבר הוא כפול מההערכות המוקדמות. לאחר פרוץ המלחמה, בישראייר העריכו שהכנסות החברה עד לסוף חודש ינואר יעמדו על כשליש מהכנסותיה בתקופות מקבילות שגרתיות. זאת על אף הפסקת הפעילות של חברות תעופה זרות שמקטינה משמעותית את היצע הטיסות ואת התחרות בתחום. כעת צופים בחברת התעופה שההכנסות לחודש דצמבר יעמדו על כשני-שליש מהיקפן בחודש דצמבר שגרתי.
"אם בנובמבר ראינו שתי קבוצות של נוסעים - כאלו שנסעו בעיקר ליוון כדי לשהות שם ולהתרחק מהטילים וכאלו שנסעו לצורך משימות מוגדרות, אנחנו רואים בדצמבר שינוי מגמה מובהק של צורך בהתאווררות, שבא לידי ביטוי בהזמנות גם בחנוכה וגם לקראת קריסמס", אמר לכלכליסט אורי סירקיס, מנכ"ל ישראייר. עוד מציין סירקיס שהעלייה בביקוש היא לכלל היעדים שהחברה טסה אליהם, ביניהם אתונה, בודפשט, טיביליסי, רומא וברצלונה.
בדיווח של ישראייר לבורסה וכן במכתב ששלח סירקיס לעובדי החברה, מצוין כי החברה הצליחה לשמור על תזרים מזומנים הדומה לנקודת הפתיחה טרם פרוץ המלחמה, זאת על אף הירידה בהכנסות החברה. בישראייר מציינים שהדבר התאפשר בזכות ויתור על יעדי טיסה רחוקים כגון ברלין או ליסבון שקיצרו את סבב הטיסה הממוצע מ-5.9 שעות ל-4.6 שעות, הקטנה של 25% מהיקף ההוצאות החודשיות הקבועות, השלמת הסבת מטוס נוסעים למטוס מטען, וכן פתיחת קו הטיסות לקישנייב.
בחברה העריכו שהלחימה תימשך ארבעה חודשים, ושההתאוששות בענף תגיע לקראת אפריל. בינתיים שלוש החברות הישראליות שממשיכות לפעול: אל-על, ישראייר וארקיע, לצד מספר חברות תעופה זרות, נדרשות להתאים עצמן למציאות החדשה. "בסוף נשארנו פה לבד, ונראה שנישאר פה הרבה זמן", מסביר סירקיס.
מוקדם יותר היום ביטלה חברת התעופה האירית רינאייר - אחת מחברות התעופה הזרות המרכזיות שפועלות בארץ - את טיסותיה עד לתחילת פברואר. זאת לאחר שבחודש שעבר הודיעה על הפסקת טיסות עד ל-8.1.24, וסביר שחברות זרות נוספות יודיעו בקרוב גם כן על דחיית החזרה לפעילות בישראל.
מאז פרצה מלחמת חרבות הברזל חלה ירידה דרסטית במספר היציאות והכניסות לישראל. כך למשל, בנובמבר האחרון נכנסו כ-38 אלף תיירים בלבד לישראל, זאת בהשוואה ל-331 אלף בנובמבר 2022, ובאוקטובר האחרון נכנסו כ-90 אלף תיירים, זאת בהשוואה ל-333 אלף באוקטובר אשתקד.