בלעדיבית ההשקעות מגדלור השתלט על מלון הדגל של רשת בראון בת"א
בלעדי
בית ההשקעות מגדלור השתלט על מלון הדגל של רשת בראון בת"א
בית ההשקעות האלטרנטיביות, שמחזיק ב־50% ממלון דבורה הממוקם ברחוב בן יהודה, הפעיל אופציה לרכישת 50% הנותרים ששועבדו לטובתו ב־2021
הכניסה של רשת מלונות בראון להסדר חוב הביאה אותה לאבד את מלון הדגל שלה – דבורה ברחוב בן יהודה בתל אביב, שבו פועלת גם מסעדת מלכה של אייל שני. לכלכליסט נודע כי בית ההשקעות האלטרנטיביות מגדלור השלים לאחרונה השתלטות על המלון. למען הדיוק, מדובר על השתלטות על זכויות הניהול וההפעלה של המלון, ולא על הנכס עצמו שלא היה בבעלות בראון ושאותו היא שוכרת.
מגדלור הוא בית השקעות שמנהל קרנות השקעה בנכסים לא סחירים, שנמצא בבעלות אסף בנאי ושלומי אלברג - השניים הם גם הבעלים של סוכנות הפיננסים פרופיט, אחת מהסוכנויות הגדולות בישראל שמנהלת כ-50 מיליארד שקל.
בינואר 2020 מגדלור השקיע, באמצעות אחת הקרנות שלו, 22.4 מיליון שקל בעבור 50% מזכויות הניהול וההפעלה של מלון דבורה. זאת במסגרת המאמצים של בראון לאתר שותף אסטרטגי שישקיע בחברה במטרה לעזור לה להתמודד עם הפגיעה הקשה שהנחיל לענף המלונות נגיף הקורונה.
משלא נמצא משקיע אסטרטגי ברשת עצמה, פנתה בראון לאפיקים אחרים, דוגמת העסקה מול מגדלור. במסגרת העסקה, קיבלה מגדלור אופציה לחמש שנים לחייב את רשת בראון, שבעל המניות המרכזי שלה הוא ניר ויצמן, לרכוש מהקרן שלו בחזרה את אותם 50%. לשם הבטחת האופציה, בראון שיעבדה למגדלור את יתרת המניות בחברת הניהול וההפעלה של המלון.
השנה נכנסה בראון להליך של הסדר חוב בשל חובות של 980 מיליון שקל, ומגדלור בחרה לממש את האופציה שלה, ומשבראון לא יכלה לעמוד ברכישת הנתח של מגדלור, מגדלור מימשה את השעבוד ועלתה להחזקה של 100% במלון דבורה. מגדלור החליטה על המהלך בעיקר כדי לא למצוא את עצמה צד להסדר החוב של בראון.
כעת מנהל מגדלור משא ומתן עם מספר גופים על מנת שהם יפעילו את המלון או ירכשו את חברת הניהול. מגדלור שואפת למכור את חברת הניהול של בראון בכ-70 מיליון שקל ובעלי בית ההשקעות מוכנים להמתין להתאוששות בשוק התיירות המקומי על מנת למקסם את העסקה. בין היתר, המגעים מתנהלים עם ישראל קנדה מלונות, החברה-הבת של ישראל קנדה שבשליטת אסי טוכמאייר וברק רוזן, שהגיעה לסיכום עקרוני עם בראון החודש, שלפיו היא תרכוש חלק מהפעילות שך מלונות בראון: הפעלה של 8 מלונות (5 בתל אביב ו-3 בירושלים) שבהם 555 חדרים, וכן את מלוא הזכויות של הקניין הרוחני של בראון בישראל, הכולל את מותגי הרשת, מערכת ההזמנות, אתר האינטרנט, נכסים דיגיטליים ומועדון הלקוחות.
על פי מתווה העסקה, תוקם שותפות מוגבלת על ידי קנדה מלונות (80%) והכשרה ביטוח (20%) שכיום היא בעלת מניות ברשת בראון. השותפות המוגבלת תרכוש את פעילות 8 המלונות (מתוך 15 שהחברה מפעילה ועוד 4 בניהולה) ותיטול על עצמה את החוב הפיננסי שלהם.
התמורה תתחלק לתשלום במוזמן בגובה 38.5 מיליון שקל ובנוסף 74 מיליון שקל ישולמו לבראון בדרך של המחאת חובות מגופים פיננסיים לשותפות המלונאית במועד השלמת העסקה.
במקביל לעסקה זו ישראל קנדה מלונות דיווחה שהיא מנהלת מו"מ עם צדדים שלישיים להעברת הבעלות במותג בראון ביוון לקנדה מלונות וכן להתקשרות בהסכמי שכירות או ניהול ביחס למלונות נוספים בישראל הכוללים כ־377 חדרים ו־8 מלונות ביוון הכוללים 1,076 חדרים. טרם נחתמו הסכמים ביחס למותג בראון ביוון והמלונות הנוספים. הכוונה היא, בין היתר, למלון דבורה.
את ההסדר של בראון גיבש אבי קמינסקי, בעלי חברת KCR ומור נורדיה, מנהל ההסדר שנבחר על ידי בית המשפט. בשבוע שעבר הצהיר יזם הנדל"ן והמלונאי ספי צביאלי מול בית המשפט שבכוונתו להגיש הצעה מתחרה לזו של ישראל קנדה לרכישת בראון. כפי שכלכליסט חשף, בכוונת צביאלי להגיש הצעה לרכישת כל המלונות וזכויות ההפעלה של מלונות בראון.
מגדלור הוא בית השקעות אלטרטנטיביות. נכון לסוף 2023 הוא גייס ממשקיעים כ-1.3 מיליארד שקל. מגדלור היה בית השקעות ציבורית עד תחילת השנה הנוכחית, אולם בנאי ואלברג מחקו אותו מהמסחר באמצעות ביצוע הצעת רכש, לאחר שהשווי של בית ההשקעות צנח כ-80% מאז ההנפקה ב-2021 שנעשתה לפי שווי של 320 מיליון שקל אחרי הכסף.